Fraud Blocker

Implant Megagen Anyridge – 2000 lei,

20% reducere la coroane și fațetele dentare

Albire dentară lampă Zoom – 750 lei

Aparatele dentare pentru copii

Întrebările cu care ne confruntăm adeseori la cabinet sunt următoarele – punem aparat dentar pe dinții de lapte? Punem aparat dentar fix sau aparat dentar mobil? Copilul meu sigur va suporta mai ușor aparatul dentar mobil. Ce mă fac atunci când ceilalți copii vor râde de copilul meu că poartă aparat dentar?

În primul rând, e indicat să îi tratăm pe cei mici ca pe niște adulți și să le explicăm utilitatea unui aparat dentar. Ca și în cazul fricii de cabinet și de stomatolog, e bine să avem grijă să nu le transmitem prejudecățile și angoasele noastre că adulți. E greu, suntem de acord, însă cel mic va înțelege rolul stomatologului în viață sa dacă, în calitate de părinți, îl aducem cu regularitate la cabinet, încă dinainte să fi apărut dințișorii.

În al doilea rând, este adevărat că aparatul dentar – mai ales dacă vorbim e cel metalic, fix, nu este extraordinar de plăcut, deoarece bracketii și arcurile se văd, însă, faptul că tratamentul este nedureros iar rezultatele te scutesc de multe complicații ulterioare, sunt un argument în plus prin care cel mic poate fi convins că aparatul lui este scut de super-erou.

În ceea ce privește aparatele mobile:

– sunt singurele care pot influența creșterea maxilarului sau a mandibulei prin reglarea unui șurub plasat pe mijlocul piesei de plastic, care produce expansiunea oaselor maxilare, simultan cu aparatul
– se folosesc pentru copii între 7-12 ani, la care suturile mediane nu s-au osificat
– folosite și ca aparate de contenție, după purtarea unor aparate fixe

Detalii importante de care e bine să țineți cont: prezența sau lipsa diastemizarii.

Cea mai frecventă problemă întâlnită în jurul vârstei de 7 ani și care necesită aparat dentar mobil este aceea că maxilarele sunt prea mici pentru dimensiunea dinților de adult care urmează să iasă.

Între 4 și 6 ani, între dinții de lapte ar trebui să apară spațieri (dinții de lapte se răresc), (diastemizare). Maxilarele cresc de la sine pentru a se pregăti pentru erupția dinților permanenți. Dacă acest fenomen nu apare, cel mai probabil copilul va avea nevoie de aparat dentar.

Înainte de vârsta de 7 ani se poate constata necesitatea unui tratament ortodontic, de obicei din cauza efectelor negative ale sugerii degetului, suzetei sau a dezvoltării exagerate sau insuficiente a unuia dintre maxilare, însă copilul nu are maturitatea necesară pentru a coopera la realizarea tratamentului.

Este foarte important ca părinții să înțeleageti că trebuie să îi duceți pe copil la ortodont încă de la 7 ani și să permiteți specialistului să decidă dacă este cazul să se aplice tratamentul sau dacă doar îl menține sub supraveghere pe micul pacient.

Vă așteptăm la Cris Smile pentru o discuție detaliată, vă oferim toate informațiile și suportul de care aveți nevoie în luarea unei decizii pentru care să asigure sănătatea dentară și zâmbetul frumos al piticului.

Detalii despre aparatele dentare gasiti aici: ortodonție

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top