Benzi pentru albirea dinților sau o vizită la Cris Smile?

Faceți cunoștință cu Alexandra. A venit la noi în urmă unei recomandări cu o întrebare ce stă pe buzele multor tineri de 24 de ani. Care e procedura corectă atunci când vine vorba de albire?

Interesant este că Alexandra a sesizat un aspect important – rezultatele durabile și pe termen lung.
Mai jos ce ne-a povestit după o conversație cu dr. Cristina Munteanu.

N-am avut niciodată probleme estetice cu dinții, ba chiar au fost unul dintre atuurile mele: drepți, aliniați, nu foarte galbeni. Însă sănătatea dinților mei a putut fi comparată cu o casă aranjată, dichisită și cu gunoiul sub preș. De ce spun asta? Deși dinții au arătat mai mereu bine, întotdeauna am avut probleme mai complicate, care nu se vedeau la exterior. Așa am ajuns la un număr frumușel de plombe, doi pivoți și câteva obturații binemeritate.

Pe când încercam fel de fel de ajustări, mi-a trecut prin cap, bineînțeles, și ideea unor dinți cu o nuanță, două mai albi. Așa că am început să mă documentez și am ales varianta, pe care la momentul respectiv o considerăm mai accesibilă, de a cumpăra un kit de benzi pentru albire. Pe internet am găsit o mulțime de variante. Am ales unele nici prea scumpe, nici prea ieftine și le-am testat împreună cu o prietenă.

După primele două zile, amândouă am sezisat o sensibilitate supărătoare, trecută cu vederea pe site sau în instrucțiunile de utilizare, care însă nu s-a accentuat pe parcursul tratamentului. După 10 zile aveam dinții cu o nuanță, două mai albi, lucru care se vedea cu ochiul liber. Totuși, în perioada respectivă, am renunțat total la țigări, vin roșu și cafea. Îmi era foarte clar că nu pot rezista așa prea mult, astfel încât, după încetarea tratamentului, mi-am reluat micile plăceri.
În asentimentul stăpânei, dinții au revenit și ei la culoarea inițială, după vreo lună.

Experiența a fost una irepetabilă, deoarece mi-am dat seama că un tratament ținut după ureche, nu are cum să aibă efecte benefice pe termen lung.

Apoi, am ajuns la Cris Smile, unde mi s-a explicat pe limba mea, de ce efectul imediat de albire se evaporă când ți-e lumea mai dragă și care sunt riscurile la care m-am supus inconștient: concentrație prea mare de substanță care albește (peroxid), distrugerea smalțului, inflamarea gingiei și, în plus, am lăsat ca gelul respectiv să se plimbe nestingherit prin gura mea ca, în final, să îl înghit odată cu saliva.

Ca să fiu sinceră , acum mă gândesc să fac lucrurile etapă cu etapă: după detartrajul pe care îl am în plan, o să discut cu medicul meu despre cea mai bună soluție de albire, despre care am câteva idei, pe care le puteți consulta și voi aici: Albire dentara

Sfatul meu este să vă informați înainte de orice, din surse de încredere, care să vă vorbească deschis, fără să se ascundă în spatele unor terminologii medicale confuze.

La Cris Smile mă simt pe mâini bune. Înțeleg și sunt înțeleasă! Si zâmbesc mai des!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top