Fraud Blocker

Implant Megagen Anyridge – 2000 lei,

20% reducere la coroane și fațetele dentare

Albire dentară lampă Zoom – 750 lei

Cum alegi cel mai bun medic ortodont pentru tine și copilul tău?

Cum alegi cel mai bun medic ortodont pentru tine și copilul tău?

#MediculLunii  Dr. Anca Gheorghe, specialist Ortodonție

Ce este ortodonția? Cum se realizează planul de tratament? Ce presupune un tratament ortodontic? Care este rolul tratamentelor ortodontice? Ce defecte se pot corecta cu ajutorul medicului ortodont? Ce tipuri de tratamente ortodontice poți găsi la Cris Smile Studio? De ce Dr. Anca Gheorghe este ortodontul la care trebuie să apelezi? (Te ajută câteva exemple de cazuri din portofoliul medicului)

Dragii mei,

Vă spun adesea că zâmbetul reprezintă cartea de vizită pe care o afișăm celor din jur, iar noi, la Cris Smile Studio, ne dorim să ai încrederea necesară să te afișezi în mod natural, fără constrângeri atunci când ieși în lume. Pentru asta îți oferim servicii profesioniste, cărora alăturăm întotdeauna empatia. De aceea alegem în primul rând cei mai buni medici pentru a face parte din echipă, iar luna aceasta vă prezentăm unul dintre profesioniștii noștri, doamna Dr. Anca Gheorghe, medic specialist Ortodonție.

O călătorie de o mie de pași începe cu un pas. Cred că pentru orice provocare există momentul T0 în care trebuie să facem primul pas. Acela e curajul. Restul vine de la sine., după cum doamna Dr. Gheorghe afirmă. Așadar este nevoie în primul rând de curaj pentru a ajunge în cabinetul stomatologic, ca mai apoi să fiți îndrumați de către specialiștii noștri spre obținerea unui zâmbet sănătos și încrezător.

Un aspect extrem de important în privința sănătății dentare îl reprezintă alinierea danturii, iar medicul specialist Anca Gheorghe reprezintă alegerea perfectă pentru un tratament ortodontic ca la carte. Iată în rândurile următoare de ce.

Ce este ortodonția?

Ortodonția reprezintă ramura stomatologiei ce se ocupă cu corectarea poziției dinților (îndreptarea dinților strâmbi), poziționați greșit pe arcadele maxilare ori cu corectarea mușcăturii (ocluziei) greșite.

Medicii ortodonți pot face astăzi mult mai mult decât să îndrepte dinții, iar atenția la detaliile dentare poate duce la un zâmbet sănătos, dincolo de simpla alinierea a danturii.

Aceste alinieri imperfecte, ce poartă numele de malocluzii dentare, pot fi:

  • de natură congenitală (din naștere)
  • dobândită (ca urmare a obiceiurilor deficitare din copilărie sau a traumelor suferite)

Cum putem corecta o malocluzie dentară (alinierea imperfectă a dinților)?

Tratamentele ortodontice sau de ortodontie sunt metodele cele mai frecvent utilizate pentru îndreptarea sau corectarea direcției de creștere a dinților. Ele reprezintă terapiile ideale pentru persoanele ce se confruntă cu probleme de malocluzie dentară și cu anomalii legate de creșterea și aranjarea dinților și a oaselor mandibulare și maxilare.

Cui îi este destinat tratamentul ortodontic?

Terapiile ortodontice pot fi împărțite în două categorii:

  • Ortodonție pentru copii (Rolul curelor de ortodonție pentru copii este să prevină proastă aliniere dentară, încercându-se evitarea intervențiilor chirurgicale de mai târziu. Corectarea malocluziilor este posibilă cu ajutorul unor aparate dentare fixe sau mobile.)
  • Ortodonție pentru adulți (În cazul persoanelor adulte, tratamentul de ortodonție are ca obiectiv corectarea disfuncțiilor de aliniere dentară și constă în montarea unui apărat dentar fix sau mobil. În funcție de gravitatea alterațiilor de structură a țesutului osos, poate urma intervențiilor chirurgicale.)

De ce este necesar să începeți un tratament ortodontic?

  • Dinții sunt înghesuiți; spațiul este insuficient pe maxilare pentru ca dinții să se alinieze corect de la sine; în situații particulare, spațiul din zona arcadelor este suficient însa dinții sunt prea lați. Se recomandă ori extracția anumitor dinți (molari de minte, premolari) ori expansiunea (dilatarea) maxilarelor.
  • Spatii mari între dinți; dinții cu astfel de conformație au frecvent cauze genetice: moștenirea unor maxilare mari pe linie paternă și a unor dinți mici pe linie maternă ori se datorează dinților absenți din naștere (anodonție). În lipsa unui tratament, spațiile existente vor permite dinților vecini să migreze prin înclinare sau prin modificarea poziției, generând contacte premature și chiar blocaje.
  • Muscatură inversă; în mod normal, dinții inferiori  mușcă în spatele dinților superiori. O aliniere incorectă fie a dinților superiori, fie a celor inferiori, duce la o mușcătură (ocluzie) inversă. Inversarea poate fi localizată la un dinte sau un grup de dinți și se numeste angrenaj invers sau în cazul în care este generalizată la întreaga mușcătură se numește ocluzie inversă.
  • Ocluzie (mușcătură) deschisă; aceasta reprezintă spațiul vizibil, vertical care rămâne între dinții superiori și cei inferiori atunci când pacientul mușcă pe masele. Cauzele unei astfel de mușcături pot fi numeroase: interpunerea limbii între dinții din față (deglutiție infantilă), obiceiul prelungit de sugere a degetului.
  • Ocluzie (mușcătură) adâncă; se remarcă atunci când dinții de sus acoperă excesiv sau complet dinții de jos, obligându-i pe cei inferiori să muște foarte aproape de cerul gurii. Această formă de ocluzie apare din cauza discrepanței mari dintre cele două maxilare, care nu permite dinților de jos un contact stabil cu dinții de sus, astfel încât inferiorii nu se opresc din creștere decât atunci când întâlnesc gingia bolții palatine (cerul gurii).
  • Mandibulă protruzivă (de  buldog); este cauzată fie de o dezvoltare deficitară a maxilarului superior, fie de un exces de creștere a maxilarului inferior (mandibulă). În situațiile simple, tratamentul ortodontic este cel care rezolvă problema, însă cazurile complexe, cu protruzii accentuate (Habsburgice) necesită intervenții chirurgicale de corecție din sfera chirurgiei ortognate.
  • Maxilarul protruziv; presupune ca dinții superiori să fie prea în față ori dinții inferiori să fie rămași prea în spate. Acesta apare din cauza unui dezechilibru de creștere între cele două maxilare.
  • Erupția anormală (ectopică); apare atunci când un dinte erupe prin gingie, într-o poziție nefirească, anormală.

Cum se realizează planul de tratament?

Planul de tratament este realizat de către Dr. Anca Gheorghe pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate și obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Ce presupune un tratament ortodontic?

  • Pasul 1 – Consultația; medicul specialist în ortodonție analizează poziția dinților, precum și mușcătura (ocluzia dentară) pentru a stabili dacă și ce tratament ortodontic cu aparat dentar este necesar
  • Pasul 2 – Planul de tratament; acesta este personalizat în funcție de pacient și necesită o serie de informații, precum: amprentele dentare pentru obținerea unui model de studiu din gips al arcadelor, fotografii intra și extra-orale, radiografii dentare panoramice și teleradiografii
  • Pasul 3 – sedința de montare; medicul montează un depărtător (pentru mucoasă și buze), care va fi menținut pe toată perioada montării aparatului dentar fix, care poate dura aproximativ o oră
  • Pasul 4 – Controalele; este necesară activarea aparatului dentar fix la un interval de 4-6 săptămâni, însă aceasta diferă în funcție de tipul de aparat ales
  • Pasul 5 – Îndepărtarea bracket-urilor; această ședință durează aproximativ o oră și presupune eliminarea bracket-urilor cu instrumente speciale pentru ca mai apoi să fie completată cu o ședință de profilaxie și fluorizare
  • Pasul 6 – Purtarea aparatului de contenție; fie că optezi pentru cel mobil (compus dintr-o bază de acrilat și croșete), ori fix (format dintr-un retainer care rămâne lipit permanent în spatele dinților), aparatul are rolul de a păstra dinții în poziția corectă.

Care este rolul tratamentelor ortodontice?

Curele specifice cu aparate dentare oferă o soluție completă și de durată, fără să afecteze confortul pacienților. Scopul lor este îmbunătățirea și chiar înfrumusețarea zâmbetului.

Pe de altă parte, distribuirea echilibrată a forței de masticație pe întreagă suprafață dentară, contribuie la salvarea sănătății cavității oro-dentare, fiind incluse articulațiile mandibulare și gingiile.

Ce defecte se pot corecta cu ajutorul medicului ortodont?

Prin ortodonție este posibilă corectarea anomaliilor dentare și a țesuturilor osoase de susținere (peridontiu). Obiectivele acestor tratamente de stomatologie sunt direcționate către:

  • Prevenirea și corectarea malocluziilor dentare
  • Restabilirea funcției masticatorii
  • Alinierea corectă a danturii
  • Îmbunătățirea esteticii faciale și dentare
  • Ameliorarea sănătății danturii și a peridonțiului
  • Favorizarea respirației
  • Ortodonție linguală prin aparat dentar Incognito

Ce tipuri de tratamente ortodontice poți găsi la Cris Smile Studio?

  • Ortodonție fixă prin aparat dentar fix

Aparatele dentare fixe sunt dispozitive ce rămân atașate de dinții pacientului 24 de ore din 24, fără să poată fi îndepărtate decât de medicul ortodontist. Folosindu-se de forță mecanică a elementelor componente, facilitează repoziționarea corectă a dinților. Sunt recomandate adulților, dar și copiilor cu o dantură permanentă sau mixtă.

  • Ortodonție mobilă prin aparat dentar mobil

Aparatele dentare mobile, așa cum le spune numele, sunt dispozitive ce permit deplină autonomie a pacienților în ce privește montarea sau îndepărtarea lor. Acest tip de apărat dentar este de regulă utilizat într-o fază premergătoare tratamentelor cu aparate dentare fixe. Le sunt destinate și copiilor, îndeosebi în cazurile ce necesită lărgirea palatului sau pentru corectarea mușcăturii.

  • Ortodonție linguală prin aparat dentar lingual

Aparatele dentare linguale sunt tot dispozitive fixe, cu deosebirea că nu sunt vizibile din exterior. Particularitatea constă în poziționarea componentelor pe partea internă, linguală a dinților. Are avantajul că nu afectează estetica zâmbetului în timpul tratamentului și este destinată tuturor pacinetilor, indiferent de vârstă.

  • Ortodonție invizibilă prin aparat dentar invizibil

Aparatele dentare invizibile reprezintă o nouă tehnologie ortodontica. În schimbul elementelor componente vizibile, fixe sau mobile, un astfel de dispozitiv este practic invizibil. Constă în aplicarea unor mascute confecționate dintr-o rășină invizibilă, ce îmbrăca suprafața dentară.

  • Ortodonție linguală prin aparat dentar Incognito

Ortodonția linguală prin aparat dentar Incognito folosește aceeași tehnică linguală pentru corectarea malocluziilor. Deosebirea constă în materialele nobile utilizate, ce reduc riscul alergiilor și îmbunătățesc gradul de tolerantă în cazul pacienților sensibili.

De ce Dr. Anca Gheorghe este ortodontul la care trebuie să apelezi? (Te ajută câteva exemple de cazuri din portofoliul medicului)

Pe lângă tratamentele aliniate celor mai înalte standarde de calitate, la Cris Smile, Dr. Anca Gheorghe vă poate ajuta prin:

  • Dezvoltarea unei relații bazate pe onestie, respect și grijă față de nevoile voastre
  • Transparență și eficiență
  • Soluții rapide și customizate personalității și stilului vostru de viață
  • Plan de tratament ce depășește rigorile estetice și răspunde celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare și control.

Astfel, medicul specialist vă va ajuta să recuperați nu doar funcționalitatea danturii, ci și estetica dentară și facială.

Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua este ceea ce contează. este motto-ul după care se ghidează dna. Dr. Anca Gheorghe.

Iată câteva exemple de cazuri rezolvate cu succes de medicul specialist:

Profesionalismul, empatia și tehnica modernă ne caracterizează, asigurând pacienților noștri o experiență eficientă și sigură pe scaunul medicului stomatolog.

Afla mai multe despre aparatele dentare pentru copii aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top