Fraud Blocker

Cum poți scăpa de riduri și cicatrici acneice printr-o procedură minim invazivă?

Dragii mei,

Aspectul pielii noastre este esențial pentru a ne simți încrezători și a ne putea desfășura activitățile zilnice cu zâmbetul pe buze. Ridurile și acneea sunt principalii dușmani ai tenului nostru, de aceea specialiștii au încercat să găsească soluții optime pentru a vă putea veni în ajutor. Liniile care ne amintesc mereu de trecerea timpului, dar și aspectul inestetic al acneei pot fi combătute și în cabinetul medicului stomatolog cu ajutorul unei terapii minim invazive – Terapia PRP.

Ce este terapia PRP?

Platelet Rich Plasma este o procedură care presupune injectarea pacientului cu plasmă și trombocite proprii, ajutând la tratarea estetică a ridurilor și cicatricilor. Terapia PRP este cunoscută și sub numele de Terapia vampir, fiind o procedură minim invazivă ce necesită recoltarea de la pacient a unei cantități de aproximativ 8 ml sânge într-un tub vidat special pentru acest tratament.

Proba recoltată este trecută printr-un proces de centrifugare, care separă plasma și trombocitele de restul elementelor din sânge. Procesul necesită utilizarea unui echipament special de centrifugare, pentru ca terapia să se desfășoare în mod optim.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu ajutorul terapiei PRP?

Terapia vampir poate fi folosită cu succes pentru pacienții care își doresc rejuvenare facială, sau reducere a pierderii de volum a feței, liniilor fine sau mai profunde cât și modificarea texturii pielii.

Afecțiunile pentru care este indicată utilizarea terapiei PRP sunt:

  • rejuvenarea pielii îmbătrânite și fotoîmbătrânite
  • ameliorarea ridurilor fine
  • cicatricile postacneice
  • ameliorarea vergeturilor
  • ameliorarea porilor dilatați
  • piele uscată și grasă
  • piele lipsită de tonus

Zonele în care se poate acționa sunt:

  • șanț nasolabial
  • cercuri negre infraorbitale
  • zona obrajilor și mandibula pentru volum
  • regiunea periorbitală
  • laba de gâscă – zona latero-orbitală
  • ridurile de la nivelul feței, gâtului și decolteului
  • partea dorsală a mâinilor pentru creșterea elasticității și fermității tegumentelor
  • scalp pentru a împiedica căderea părului și stimularea creșterii acestuia
  • brațe, fese, coapse, gambe și abdomen.

Care sunt etapele procedurii PRP?

  • Toaletarea zonei cu alcool sau clorhexidină.
  • Aplicarea unei creme anestezice.
  • Recoltarea sângelui din venă într-o eprubetă specială
  • Centrifugarea în parametri speciali
  • Injectarea PRP

După terapie se poate aplica un gel de arnică pentru a minimiza edemul de după injecție și micile echimoze ce pot apărea la locul de injectare.

Este dureroasă terapia vampir?

Pentru a asigura un confort optim al pacientului pe parcursul procedurii, vom aplica o cremă anestezică după toaletarea zonei cu alcool sau clorhexidină, iar apoi recoltarea și centrifugarea sângelui recoltat. Ritualul procedurii asigură astfel timp suficient pentru ca anestezicul să își facă efectul iar pacientul să nu resimtă niciun disconfort.

Sunt necesare analize înaintea unei astfel de proceduri?

Datorită faptului că produsul preparat și injectat face parte din propriul organism, nu sunt necesare teste sau analize paraclinice în prealabil.

Cum acționează terapia vampir asupra zonelor cu riduri sau acnee?

Sângele este format din plasmă, un lichid ce conține un număr crescut de componente solide – celule roșii, celule albe și trombocite.

Trombocitele sunt cunoscute în special pentru rolul lor în coagularea sângelui, însă tot ele conțin sute de proteine denumite factori de creștere, esențiale în procesul de vindecare.

Prin centrifugare, plasma îmbogățită de proteine (PRP) produce o concentrație de până la 5-10 ori mai mare de trombocite. Acești produși vor determina activarea și proliferarea celulelor reparatorii, vor accelera, stimula și regenera țesutul prin formarea unui neocolagen.

În privința cicatricilor acneice, acestea apar ca rezultat al inflamației porilor încărcați cu exces de ulei, bacterii și celule moarte ale pielii. Aceste leziuni pot fi minore și se vindecă rapid, fără să lase semne vizibile, dar în cazul în care există o deteriorare profundă a peretelui folicular, leziunile pot fi mai grave. Terapia PRP ajută în procesul de vindecare, stimulându-l, reglează inflamația și inhibă proliferarea bacteriilor. Datorită capacității de formare a noului colagen, aspectul cicatricilor este îmbunătățit prin reducerea adâncimii și suprafeței acestora, pielea redevenind uniformă și catifelată la atingere.

În cazul ridurilor, acestea sunt tratate în mod clasic cu injectare de toxină botulinică și acid hialuronic, însă pentru o sporire a efectului și o tratare mai eficientă se poate aplica terapia PRP. Terapia cu plasmă îmbogățită cu proteine ajută la corectarea imperfecțiunilor, mai mult decât efectele unui tratament laser. Procedeul de biostimulare naturală reconstituie vasele de sânge din regiunea afectată, stimulează sinteza de noi țesuturi și ajută în procesul de vindecare naturală.

În cât timp acționează terapia PRP, cât durează o ședință și la ce interval de timp este necesară revenirea la cabinet?

Procedura minim invazivă este una ce nu necesită mult timp petrecut în cabinetul medicului. În aproximativ o oră ridurile sau zonele cu cicatrici acneice sunt injectate prin terapia vampir.

Efectul maxim al tratamentului este observat la 6-8 săptămâni, fiind un proces continuu de îmbunătățire a texturii pielii și de întinerire.

Sunt necesare trei tratamente repetate la un interval de două-trei săptămâni, iar efectul acestora este resimțit pe perioada unui an de zile, chiar și mai mult.

Pentru a păstra efectele dorite, tratamentul de întreținere trebuie realizat o dată pe an.

Pot apărea reacții adverse? Terapia PRP presupune riscuri?

Metoda utilizată este una simplă, care nu duce la apariția de reacții alergice, întrucât utilizează sângele propriu al pacientului. Riscul de infecție este astfel eliminat.

Întreaga procedură de obținere a plasmei îmbogățite cu proteine se realizează în prezența pacientului, fiind lipsită de riscuri atât din punct de vedere al recoltării, cât și al injectării produsului preparat.

Există contraindicații în terapia vampir?

Pacienții ce suferă de:

  • afecțiuni cronice
  • neoplazii
  • boli metabolice
  • tratamente anticoagulante nu pot face tratamentul PRP.

De asemenea, înainte de terapie, medicul vă recomandă să evitați anumite medicamente pentru a nu apărea modificări ale sângelui recoltat.

Recomandări

În primele 24 de ore după tratament, se recomandă:

  • evitarea băuturilor alcoolice
  • expunerea excesivă la soare sau solar
  • exercițiile solicitante

Înainte de terapie, pacientul trebuie să consume multe lichide și să evite efectuarea de efort intens, deoarece succesul procedurii ține de procesul inflamator declanșat.

Pentru un ten fără cusur, în care liniile fine ale ridurilor sunt complet dispărute, iar cicatricile postacneice nu se mai remarcă, contați pe terapia PRP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top