Fraud Blocker

De ce să apelezi la o clinică stomatologică pentru proceduri de estetică facială?

Dragii mei,

Ne-am obișnuit să ne ghidăm după prima impresie, după aspectul exterior al oamenilor de lângă noi, iar acest lucru se măsoară în trăsături frumos echilibrate ale feței, într-un corp cu forme aproape perfecte sau vestimentație aleasă după noua modă.

Dar ce facem dacă unele dintre ele ne lipsesc, ori nu ne-au fost date de la Mama Natură? Adesea ne pierdem stima de sine, considerăm că nu suntem la fel de buni ca ceilalți, ne pierdem curajul de a apărea în fața cuiva dacă știm că avem un anumit defect de ordin estetic.

Din fericire, medicina a evoluat și vă propune soluții pentru aproape orice. Estetica facială ia un avânt considerabil, devenind parte din rutina de îngrijire a oricui. Astfel, doamnele și domnii nemulțumiți de aspectul tenului, de existența ridurilor sau de dimensiunea mai puțin echilibrată a buzelor ori forma feței, pot beneficia de tratamente actuale, non invazive. Fie că vorbim de injectare cu acid hialuronic ori toxină botulinică, fie că alegem terapia PRP (terapia vampir) sau mezoterapia, acestea devin motivul pentru care ne simțim bine în pielea noastră.

Toate aceste tehnici de estetică facială pot fi accesibile la cabinetul dentar, unde se îmbină cu procedurile de estetică dentară pentru a completa și a contura un chip frumos.

Cum te asiguri că beneficiezi de cele mai sigure intervenții de estetică facială?

În prezent, medicii stomatologi nu se preocupă doar de aspectul danturii voastre, ci îți pot propune și una sau mai multe proceduri, care să îți redea frumusețea și prospețimea tenului.

La Cris Smile Studio vă punem la dispoziție:

  • experți în estetică facială, care lucrează în echipă cu medicii stomatologi și specialiștii în estetică dentară pentru a vă asigura un zâmbet sănătos și un chip luminos.
  • personal specializat în estetica facială, care execută toate procedurile și tratamentele aferente acestui sector fără a duce intervențiile într-o zonă cu rezultate finale nefirești.
  • aparatură performantă necesară unor intervenții cu rezultate sigure și beneficii ce se văd imediat și se păstrează în timp.
  • confortul și accesibilitatea programelor de tratament (îți poți îmbunătăți aspectul estetic într-o pauză de masă de la job.)

Care sunt tratamentele de estetică facială de care poți beneficia la Cris Smile Studio?

În clinicile noastre ai în primul rând medici profesioniști, care îți asigură rezultate cu ajutorul unor tehnici care pot trata:

  • toate imperfecțiunile superficiale de la nivelul feței,
  • pielea uscată și deshidratată,
  • pomeții fără volum,
  • ridurile,
  • cearcănele,
  • pungile de sub ochi,
  • mărirea buzelor,
  • asimetrii minore,
  • estomparea șanțurilor nazo-labiale,
  • diminuarea cicatricilor cauzate de acnee,
  • tratamente de menținere a celor mai sus mentionate.

Astfel, toate nemulțumirile legate de micile imperfecțiuni ale tenului pot fi rezolvate în cabinetul dentar cu ajutorul:

  • injectării acidului hialuronic
  • injectării toxinei botulinice (botox)
  • mezoterapiei
  • terapiei PRP

Ce substanțe folosim la Cris Smile Studio?

Pentru toate procedurile de estetică facială utilizăm substanțe de ultimă generație, care asigură calitatea rezultatului, pe care le alegeți împreună cu medicul estetician în funcție de varianta care vi se potrivește. La Cris Smile Studio ne asigurăm că sfaturile pe care vi le oferim sunt la baza unui rezultat frumos, armonizat cu restul trăsăturilor feței.

Este necesar ca în timpul consultației să anunțați medicul dacă ați mai folosit în trecut alte substanțe de augmentare pentru ca acestea să nu interacționeze cu cele noi și să ducă la consecințe nedorite.

Cele două game de substanțe pe care le utilizăm în cabinetul nostru sunt Juvederm și Teosyal.

ACIDUL HIALURONIC

Una dintre substanțele utilizate cu precădere în estetica facială este acidul hialuronic. Acesta se găsește în mod natural în organismul uman, pielea producându-l pentru a-și menține fermitatea. Trecerea timpului, însă, face ca această funcție să fie încetinită.

Acidul hialuronic este împărțit în două clase:

  • acid hialuronic reticulat (indicat în ștergerea liniilor fine, dar și profunde, pentru retușarea șanțurilor nazogeniene, umplerea parțială sau totală a buzelor)
  • acid hialuronic nereticulat (utilizat în întreținerea și menținerea supleții, tonicității și elasticității pielii, dar și în cazul pielii deteriorate din jurul ochilor, pentru corectarea cearcănelor, neavând limită de vârstă).

Acidul hialuronic introdus în straturile profunde ale pielii pot induce o biorevitalizare a dermului, stimulează producerea de colagen și împiedică îmbătrânirea cutanată, ajută la refacerea ovalului feței, îmbunătățește aspectul pomeților ori a zonei mandibulare-menton (bărbie).

Reacțiile adverse sunt puțin cunoscute în cazul acidului hialuronic, de aceea nu este necesar un test alergologic în prealabil. După injectare pot apărea echimoze (vânătăi), hematoame în cazul în care se introduce acidul într-un vas de sânge (se poate aplica local gheață timp de maximum 10-15 minute), pot apărea dureri locale, prurit sau edeme (umflături), care dispar în curs de 24 ore și 8 zile.

În urma intervenției trebuie să evitați expunerea la praf și să asigurați hidratarea cu cremă. De asemenea, consumul de suplimente alimentare, antiinflamatoare nesteroidiene (aspirină), anticoagulante și evitarea activităților fizice intense ori tratamentele hormonale trebuie evitate.

La Cris Smile Studio beneficiezi de următoarele tratamente, ce presupun injectarea cu acid hialuronic:

  • volumizare și conturare buze
  • umplere șanțuri nazogeniene
  • umplere riduri la nivelul frunții
  • rinocorecție
  • umplere cearcăne
  • depigmentare cearcăne
  • volumizare pomeți
  • volumizare și modelare a conturului facial

BOTOXUL 

Toxina botulinică (botoxul) are rolul de a împiedica informația ce se transmite cu ajutorul nervilor la nivelul mușchilor, determinând relaxarea acestora din urmă. Botoxul este utilizat în estetica facială datorită acestui rol de medicament relaxant muscular și în cantități mici împiedică formarea ridurilor de expresie precum cele din regiunea glabelară (între sprâncene), din zona frontală, ridurile periorbitale (denumite laba gâștei) sau în cazul ridurilor periorale.

Atât acidul hialuronic cât și toxina botulinică se utilizează prin tehnica non-invazivă de injectare sub piele, care în prealabil este pregătită cu un gel anestezic pentru a elimina disconfortul.

Care sunt efectele adverse după injectarea cu toxină botulinică?

Injectarea cu botox este o procedură nechirurgicală, deloc periculoasă, care se realizează în cele mai sigure condiții. Totuși, pot apărea următoarele efecte adverse:

– durere, roșeață sau disconfort la locul injectării

– echimoze locale

– umflarea pleoapelor

– cefalee tranzitorie

– reacțiile alergice sunt extreme de rare

– ridicarea nedorită a colțului extern al sprâncenei, efect ce poate necesita un retuș ulterior

– asimetriile rezultate în urma tratamentului pot fi atenuate prin injectări selective de toxină botulinică

– căderea pleoapei superioare este o complicație rară, datorată migrării substanței și paralizia mușchiului ridicător al pleoapei. Această complicație este reversibilă în câteva zile în urma administrării unor picături oculare cu o substanță alfa-adrenergică.

– căderea sprâncenei, din cauza injectării porțiunii inferioare a frontalului

– turtirea buzei superioare, dacă se injectează ridurile fine din jurul gurii

– dificultăți în vorbire și masticație în cazul injecțiilor practicate peribucal

– tulburări de vedere sau vedere dublă

– dezvoltarea de anticorpi împotriva toxinei botulinice, situație în care injectarea substanței este urmată de neutralizarea ei și de ineficiența tratamentului.

Care sunt contraindicațiile unui tratament cu toxină botulinică?

– alergie la toxina botulinică

– prezența infecțiilor în regiunile în care se dorește injectarea substanței

– în cazurile de miastenia gravis, sindrom Easton Lambert, scleroză laterală amiotrofică.

Contraindicații relative:

– afecțiuni neuromusculare caracterizate prin slăbiciune musculară

– disfagie (dificultăți în înghițirea alimentelor)

– există inflamații în regiunile în care se dorește injectarea substanței

– pacientul prezintă tulburări de coagulare sau are tendința de a sângera prelungit

– pacientul prezintă intervenții chirurgicale faciale recente

– în urma unui tratament anterior cu toxină botulinică nu s-a obținut îmbunătățirea aspectului ridurilor

– pacientul urmează tratament cu anumite antibiotice (Gentamicina, Amikacina) sau cu relaxante musculare.

Ce trebuie să știți înaintea injectării cu botox?

Pe parcursul consultului anterior procedurii, chirurgul:

– va identifica problemele și dorințele estetice ale pacientului

– va evalua prezența ridurilor dinamice ți a celor statice, textura și elasticitatea pielii

– va identifica eventualele asimetrii faciale

– va evalua forma și poziția sprâncenelor

– va identifica posibilele contraindicații

– va evalua starea de sănătate a pacientului și va obține informații legate de istoricul medical al acestuia. Nu în ultimul rând, medicul va ajusta sau va stopa administrarea unor medicamente care cresc riscul de sângerare (aspirina, anticoagulantele orale, medicație naturistă, etc).

La Cris Smile Studio beneficiezi de următoarele tratamente, ce presupun injectarea cu toxina botulinică (botox):

  • ștergere riduri de la nivelul feței
  • tratament transpirație (hiperhidroză) pentru axile, palme, tălpi

TERAPIA PRP

Terapia PRP sau Platelet Rich Plasma este o procedură care presupune injectarea pacientului cu plasmă și trombocite proprii, ajutând la tratarea estetică a ridurilor și cicatricilor. Terapia PRP este cunoscută și sub numele de “Terapia vampir”, fiind o procedură minim invazivă ce necesită recoltarea de la pacient a unei cantități de aproximativ 8 ml sânge într-un tub vidat special pentru acest tratament.

Proba recoltată este trecută printr-un proces de centrifugare, care separă plasma și trombocitele de restul elementelor din sânge. Procesul necesită utilizarea unui echipament special de centrifugare, pentru ca terapia să se desfășoare în mod optim.

Afecțiunile pentru care este indicată utilizarea terapiei PRP sunt:

  • rejuvenarea pielii îmbătrânite și fotoîmbătrânite
  • ameliorarea ridurilor fine
  • cicatricile postacneice
  • ameliorarea vergeturilor
  • ameliorarea porilor dilatați
  • piele uscată și grasă
  • piele lipsită de tonus

Zonele în care se poate acționa sunt:

  • șanț nasolabial
  • cercuri negre infraorbitale
  • zona obrajilor și mandibula pentru volum
  • regiunea periorbitală
  • laba de gâscă– zona latero-orbitală
  • ridurile de la nivelul feței, gâtului și decolteului
  • partea dorsală a mâinilor pentru creșterea elasticității și fermității tegumentelor
  • scalp pentru a împiedica căderea părului și stimularea creșterii acestuia
  • brațe, fese, coapse, gambe și abdomen.

Pot apărea reacții adverse? Terapia PRP presupune riscuri?

Metoda utilizată este una simplă, care nu duce la apariția de reacții alergice, întrucât utilizează sângele propriu al pacientului. Riscul de infecție este astfel eliminat.

Întreaga procedură de obținere a plasmei îmbogățite cu proteine se realizează în prezența pacientului, fiind lipsită de riscuri atât din punct de vedere al recoltării, cât și al injectării produsului preparat.

Există contraindicații în terapia vampir?

Pacienții ce suferă de:

  • afecțiuni cronice
  • neoplazii
  • boli metabolice
  • tratamente anticoagulante nu pot face tratamentul PRP.

De asemenea, înainte de terapie, medicul vă recomandă să evitați anumite medicamente pentru a nu apărea modificări ale sângelui recoltat.

Recomandări

În primele 24 de ore după tratament, se recomandă:

  • evitarea băuturilor alcoolice
  • expunerea excesivă la soare sau solar
  • exercițiile solicitante

Înainte de terapie, pacientul trebuie să consume multe lichide și să evite efectuarea de efort intens, deoarece succesul procedurii ține de procesul inflamator declanșat.

Specialistul Cris Smile Studio în estetică facială recomandă utilizarea Terapiei PRP pentru problemele scalpului (căderea părului), datorită rezultatelor eficiente și bine primite de pacienți.

MEZOTERAPIA

Mezoterapia este destinată biorevitalizării, pentru tratamentele antirid, de hidratare sau lifting. Asemenea terapiilor de mai sus, aceasta este o variantă non-invazivă, care presupune ședințe repetate la o anumită perioadă de timp pentru a asigura rezultate pe termen lung.

Substanțele utilizate în mezoterapie prezintă compuși activi, necesari pentru o bună funcționare a celulelor pielii. Acestea includ un mix de acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante, antioxidanți și au rolul de a stimula regenerarea celulei și creșterea metabolismului său, prin hrănirea și hidratarea în profunzime.

Ce efecte adverse pot apărea în urma mezoterapiei?

Efectele adverse care pot apărea în urma unei astfel de proceduri sunt de regulă minore, întrucât aceasta este un tratament sigur. Micile vânătăi la locul injectării se estompează spontan în câteva zile sau prin machiaj, care poate fi aplicat începând cu ziua următoare.

Expunerea ulterioară la un mediu nesteril, chiar în ziua efectuării procedurii poate conduce la suprainfecția punctelor de injectare, caz în care poate fi necesar un tratament cu antibiotic local sau oral.

Cum trebuie realizat tratamentul pentru a avea rezultatele scontate?

Sedința de mezoterapie trebuie repetată de trei ori, la trei săptămâni, după care se rămâne la o ședință de întreținere la șase luni.

Ce recomandă medicul specialist în estetică facială de la Cris Smile Studio:

  • intervențiile de estetică facială, care presupun echilibrarea contururilor feței și redarea aspectului luminos al pielii, trebuie realizate de medicul specializat în chirurgie plastică, estetică și reconstructivă. La Cris Smile Studio alegem întotdeauna specialiști care să asigure pacienților noștri confortul că sunt pe mâini bune.
  • după utilizarea mai multor tipuri de substanțe, cele două game Juvederm și Teosyal sunt considerate satisfăcătoare pentru rezultate optime.
  • decizia de a utiliza una dintre game în funcție de zona pe care pacientul dorește să o trateze este discutată împreună cu medicul, pentru a putea înțelege beneficiile și rezultatele obținute.

Având la dispoziție o echipă de specialiști în estetică facială, clinici dotate cu aparatură modernă și empatie pentru pacient, vă puteți alege cu încredere locul următoarei ședințe de îmbunătățire a aspectului pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top