Fraud Blocker

Endodonție asistată la microscop, acum și la Cris Smile

Stomatologia asistată la microscop se folosește în România de câțiva ani. Tratamentele endodontice asistate de microscop reprezintă cea mai complexă formulă de lucru existentă, în prezent, în endodonție.

Am decis, ca la Cris Smile, să vă punem la dispoziție acest tip de tratament drept o continuare a tacticii noastre de a include în grila noastră atât variantele clasice, cât și variantele moderne pentru fiecare tratament. Anestezia e clasică dar completată de varianta inhalosedare. Parodontologia – clasică dar și asistată laser. Acum, adăugăm endodonția – atât clasică, dar și asistată la microscop.

Ce e bine de știut despre tratamentele asistate la microscop?

Precizia în stomatologie e o preocupare constantă. Ochiul uman nu este suficient pentru a vedea în detaliu starea dintelui aflat sub tratament iar mărirea suprafeței de lucru se poate face prin două metode – lupele dentare și microscopul.

Lupele măresc de până la 6.5 ori dar au și dezavantajul de a nu furniza precizia absolută. Lipsa poziției fixe și mișcările fine ale capului medicului pot deregla imaginea câmpului operator și pot provoca senzații de amețeală, dureri de cap și oculare.

La polul opus, microscopul poate mari de până la 22 de ori iar lumina transmisă prin fibră optică la câmpul operator oferă posibilitatea de a lucra minuțios și la un grad ridicat de precizie.

Deoarece condițiile de vizibilitate sunt incomparabil îmbunătățite față de privirea directă, microscopul este util în special în tratamentele endodontice, dar nu numai.


De ce ar trebui să optați pentru tratamentul asistat la microscop?

1. Imaginea oferită de microscop este de o calitate excepțională

Microscopul mărește imaginea dintelul aflat sub tratament cu până la 25 de ori, ceea ce ajută la detectarea unor probleme precum carii încipente, interdentare sau fracturi radiculare, pe care medicul nu le-ar putea observa cu ochiul liber. Totodată, imaginea oferită este de o calitate excepțională, datorită iluminării coaxiale, cee ce înseamnă că sursa de lumină este orientată pe aceeași direcție în care privește medicul și nu se formează umbre, dar și redării cu fidelitate a culorilor.


2. Tratamentul asistat la microscop scade considerabil riscul de recidivă

Microscopul își dovedește eficiența mai ales în cazul tratamentelor de canal, care presupun curățarea și dezinfectarea rădicinilor dintelui, o procedură care necesită multă atenție la detalii. Un tratament de canal realizat incorect duce automat către un risc crescut de recidive sau complicații, cum ar fi extracția dentară. Însă, microscopul oferă o precizie sporită, ceea ce este egal un tratament de calitate.


3. Pacientul salvează timp și bani

Datorită preciziei sporite, tratamentele asistate la microscop necesită mai puține ședințe iar diagnosticarea se face mult mai ușor, ceea ce presupune că pacientul va aloca mai puțin timp mersului la stomatolog. Iar cum execuția se face mult mai corect și medicul poate observa mult mai ușor și chiar cele mai mici detalii, recidiva este redusă la minim. Dacă un tratament, cum ar fi o obturație sau un tratament de canal, nu a fost făcut cu atenție, pacientul se poate întoarce la medicul stomatolog cu aceeași problemă, chiar la o distanță de un an de zile. Acest lucru presupune reluarea tratamentului, care implică costuri suplimentare și timp alocat fiecărei ședințe.


4. Pacientul are parte de un tratament minim invaziv

Atunci când medicul lucrează cu ochiul liber, din cauza lipsei detaliilor, acesta poate înlătura și părți din structura dentară care sunt sănătoase, fapt ce scade vitalitatea dintelui și îi reduce durata de viață. Atunci când se alege utilizarea microscopului în special în cazul obturațiilor dentare, medicul elimină minimul necesar, sănătatea dentară a pacientului având numai de câștigat.


5. Lucrul la microscop se poate face în cazul a numeroase afecțiuni

Tratamentele asistate la microscop sunt foarte utile în endodonție, pentru identificare orificiilor de intrare în canale, identificarea perforațiilor și fracturilor radiculare, dar se dovedește eficient și în implantologie, pentru verificarea conturului gingivală și facilitarea procesurilor de sinus lift sau pentru realizarea de incizii de mici dimensiuni, fiind esențiale într-o vindecare mai rapidă. Totodată, cei care suferă de paradontoză pot apela la tratamentele asistate la microscop, pentru indepăratea în totalitate a țesutului necrotic în timpul operațiilor cu lambou.


Cu pași mici, cu pași mari, către stomatologia viitorului.

Vă aștept cu drag la Cris-Smile,

Cristina Munteanu,

#doctorEmpatie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top