Pe scurt, despre scoaterea nervului

Nu de puține ori se întâmplă să primim în cabinet pacienți care ne cer direct scoaterea nervului.

Ce aș vrea să știți despre acest tip de tratament?

În primul rând, dacă ne dor dinții nu înseamnă că e neapărat nevoie să scoatem nervul. Durerile de dinți pot avea cauze multiple pe care le putem determina în urma unui consult și a unei radiografii.

Apoi putem decide ce tip de tratament aplicăm. Dacă va fi nevoie să scoatem nervul, atunci înseamnă că avem o carie foarte avansată care a ajuns la gingie în termeni populari. De fapt, în termeni medicali, a atins, din punct de vedere anatomic, camera pulpară.


Pe scurt, când ar trebui să vă așteptați la procedure de devitalizare (scoaterea nervului):

  • durere la presiune: mestecăm alimente tări și simțim un disconfort sau o durere. Cel mai probabil există o carie sub smalt și această a atins deja camera pulpara dar e insesizabilă cu ochiul liber.
  • sensibilitatea la temperaturi extreme însoțită de durere ascuțită
  • caria vizibilă, mare, avansată. Ce e interesant aici e că, deși inițial veți simți dureri, pe măsură ce caria avansează, nervul moare și durerea încetează. Dar nu și distrugerea dentară. Avem mediul propice dezvoltării infecțiilor.
  • lucrări protetice – acestea presupun șlefuirea dintelui și, recomandabil, scoaterea nervului.
  • existența unei fracturi dentare sau semne de abces dentar (de exemplu, gingia din jurul dintelui se umflă).

Așadar, dragii noștri, dacă sunteți în vreuna dintre situațiile de mai sus, nu mai amânați și faceți-ne o vizită la cabinet. Vă așteptăm cu drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top