Fraud Blocker

Piezochirurgia – tehnica minim invazivă care ne scapă de recuperarea post operatorie anevoioasă

Ce este Piezochirurgia? Avantajele utilizarii piezochirurgiei!

Dragii mei,

Stim cu toții că schimbările necesită inovare, iar inovarea duce la progres. În domeniul medical, tehnicile noi sunt binevenite pentru a ușura munca medicului, pentru a asigura mai multă precizie, dar și pentru un mai mare confort al pacientului. De aceea, astăzi aduc în discuție o procedură modernă, care se bucură de o tehnică minim invazivă folosită cu succes în stomatologie – piezochirurgia.

Ce presupune această procedură?

Această tehnică utilizează ultrasunetele (la o frecvență de 22 000 – 35 0000 Hz) și se folosește în implantologie și chirurgia orală pentru a asigura intervenții cât mai atraumatice. Principala calitate a acestei proceduri este selectivitatea. Ansele activate ultrasonic ale aparatului piezoelectric asigură o precizie înaltă și pot tăia osul cu o finețe micrometrică, dar devin inactive în țesutul moale. Astfel, riscul de perforare a membranei sinusale, lezării nervilor și vaselor ori traumatizarea mucoaselor este eliminat, crescând totodată timpul de vindecare al plăgii.

În cazul căror intervenții se poate folosi piezochirurgia?

Deși este o procedură relativ nouă, aceasta poate fi utilă în cazul oricărei intervenții chirurgicale de:

  • implantologie
  • parodontologie
  • chirurgie oro-facială
  • recoltare a grefelor osoase autologe
  • bone-splitting
  • pentru crearea sinus lift intern și extern (În cazul acestei proceduri, selectivitatea piezochirurgiei este esențială în ridicarea membranei sinusale de pe planșeul sinusului.)
  • odontectomii
  • chistectomii
  • rezecții apicale

Avantajele piezochirurgiei

După cum aminteam și în debutul articolului, tehnicile noi sunt binevenite în domeniul medical, iar intervențiile folosind piezochirurgia au numeroase avantaje în comparație cu metodele clasice:

  • Tăierea este una precisă și de finețe, asigurând siguranța osului. Prezintă selectivitate față de os, menajează mucoasele, având acțiune doar asupra țesutului mineralizat.
  • Câmpul operator nu prezintă sângerare datorită formării bulelor din serul fiziologic folosit pentru răcire și inducere prin șoc a microcoagulării. Vizibilitatea este mărită iar precizia de un nivel înalt.
  • Osul se regenerează și se vindecă rapid, moleculele de oxigen eliberate prin tăiere având un efect antiseptic.
  • Vibrațiile ultrasonice stimulează celulele metabolice.
  • Se elimină riscul formării emfizemului subcutanat, care este posibil în cazul tehnicilor rotative, prin generarea efectului de aerosol și nu de aer-apă.
  • Serul fiziologic steril este eliminat continuu în plagă. Acesta răcește și spală, crește vizibilitatea și activează procesele de coagulare.
  • Durerile post-intervenție sunt scăzute, tehnica fiind una minim invazivă, fără leziuni colaterale și cu o vindecare rapidă.
  • Stresul traumatic cauzat de zgomot și vibrațiile deranjante pentru pacient sunt reduse.

Boala parondontală și piezochirurgia

Această boală afectează 3 dn 4 oameni, ceea ce înseamnă că are o incidență foarte crescută. Din cauza acestei prevalențe crescute, este foarte indicat să se facă măcar o dată pe an un control de rutină, control realizat de către medicul parodontolog.

În primul rând, această afecțiune are la bază o infecție bacteriană, care afectează țesutul și osul care susține dinții. Aceasta prezintă inițial o formă superficială – gingivita (manifestată prin sângerări în timpul periajului dentar, miros neplăcut al gurii și dureri sau mâncărimi ale gingiilor).

Ignorarea acestor semne duce la apariția unei forme ireversibile a bolii – parodontită marginală cronică. Aceasta are două forme:

  • superficială
  • profundă

Pe lângă simptomele remarcate în cazul gingivitei, apar retracția gingivală, mobilitatea crescută a dinților și apoi pierderea acestora.

În cazul unei astfel de afecțiuni, piezochirurgia ajută la tratarea parodontozei prin planarea și lustruirea rădăcinilor dinților.

Un caz tratat cu succes prin piezochirurgie

Aparatura modernă și tehnicile minim invazive sunt un aliat de nădejde în cazul unor intervenții mai speciale, ele asigurând un act medical de calitate, care inspiră încredere și siguranța procedurii față de pacient.

Cu ajutorul tehnicilor de piezochirurgie, putem recolta cu succes grefe osoase  necesare manoperelor de augmentare osoasă aceluiași pacient, acest tip de os fiind cel mai ușor acceptat de către organism.

Vă aștept cu mult drag în cabinetele noastre pentru orice discuție.

Nu mai amânați să aveți un zâmbet sănătos și frumos! Cabinetul stomatologic din sectorul 5, situat pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, sc. B, parter, ap. 59, este aici să vă ofere cele mai bune servicii dentare. Indiferent dacă locuiți în Bragadiru, Magurele, Jilava, zona Confort Urban Residence, Dream Residence, Ideal Residence, Calea Rahovei, Sebastian sau Petre Ispirescu, 13 Septembrie, acest cabinet este aproape de dvs. Nu ezitați să ne contactați pentru a programa o consultație și să aveți zâmbetul dorit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top