Dragile mele,
Astăzi vorbesc doar cu doamnele pentru că dânsele sigur mă vor înțelege complet. Suntem într-o cursa contra-timp.
Văzusem, la un moment dat, un meme pe Instagram – o femeie trebuie să gândească că un bărbat, să aibă manierele unei doamne, silueta unei domnișoare și să muncească precum un taur.
Si cred că am spus tot. :)))
Presiunea frumuseții și a performanței e resimțită însutit de femei. De foarte multe ori, cădem în capcană perfecțiunii. Nu o să va spun că e bine să ne iubim așa cum suntem. Stiți deja. Astăzi vreau să va las aici câteva rânduri care va vor ajută în cursa pentru perfecțiune. O clarificare ce o să va scutească de multe dureri de cap.
Acid hialuronic sau botox? De ce această discuție? Pentru că estetică dentară se completează cu estetică facială la capitolul corecție imperfecțiuni ale pielii pentru a obține zâmbetul ideal. Perfect încadrat. Simetric. Echilibrat.
Stiințific vorbind, frumusețea nu este subiectivă, așa cum se spune în popor, ci se raportează la simetria și armonia trăsăturilor feței. Cu cât chipul nostru este mai simetric, cu atât lumea ne va percepe că fiind frumoși. De aceea, de foarte multe ori un tratament ortodontic se va continuă cu un tratament de estetică pentru a completă simetria. Acidu hialuronic este folosit adeseori pentru a contura buzele.
Însă, voi ce știți despre acidul hialuronic și beneficiile sale? Care sunt diferențele de botox și de ce sunt mai mereu confundate?
Acidul hialuronic este o moleculă prezența în toate țesuturile conjunctive ale ființelor umane și ale mamiferelor. În concentrații mari se găsește la nivelul articulațiilor, în ochi, în tendoane, în cordonul ombilical și în pereții aortei. Este foarte popular în tratamentele estice datorită efectelor sale anti-age grație capacității de hidratare a pielii.
Marele sau plus îl reprezintă faptul că este o substanță naturală, NON-TOXICA‚ și nu da alergii.
Este folosit în dermato-cosmetică mai ales datorită capacității sale de a garanta rezistatentei, a elasticității și a tonusului pieleii. Are și o funcție de protecție a pielii și de stimulare a producției de colagen. Contracarează radicalii liberi și transporta nutrienții esențiali la celule.
Datorită structurii sale chimice este folosit și în medicină pentru că ajută la asimilarea apei și a altor substanțe de protecție, are efect anti-inflamator și este foarte eficace în tratarea artrozelor.
În tratamentele de estetică, fiind un antiinflamator natural, este folosit pentru:
- Remodelarea și definirea conturului buzelor, a bărbiei, a fetei sau a sânilor;
- Umplerea ridurilor de expresie sau datorate vârstei, localizate în zona periorală (în jurul gurii), perioculară (în jurul ochilor), glabelara (între sprâncene), etc.;
- Umplerea cicatricilor și diminuarea inestetismelor faciale cauzate de diferite boli dermatologice (acnee) sau de evenimentele traumatice;
- Diminuarea efectelor de îmbătrânire cutanata (tratamente de lifting facial)
În aceeași măsură, acidul hialuronic e folosit în oftalmologie (lacrimile artificiale pentru tratarea ochiului uscat), în cazul arsurilor de gradul II și III în reconstrucția țesuturilor epidermice, în tratarea artrozei (este una dintre componentele principale ale lichidului sinovial. Este vorba despre un lichid produs de membrană sinovială, ce umple cavitatea articulațiilor, iar vâscozitatea este explicată de prezența acidului hialuronic.)
Doamnele mele dragi, sper să va fie de folos mică mea introducere informativă în estetică, pentru a va facilita accesul pe terenul perfecțiunii.
Oricum ar fi, vă aștept cu mare drag la cabinet sau pe canalul de You Tube unde gasiti si mai multe detalii despre estetica si stomatologie.
Cristina Munteanu,
Doctor empatie