Profilaxie dentara

Profilaxie dentara

Pentru că este mai uşor să preveniţi, atenţia medicilor noştri este îndreptată nu numai către ortodontie, implantologie, endodonţie sau parodontologie, ci şi către preîntâmpinarea afecţiunilor orale cu ajutorul curelor de profilaxie dentară.

O igienă orală corespunzătoare reprezintă însă primul pas spre o dantură frumoasă şi sănătoasă. Şi nu contează dacă este vorba despre dinţii naturali, despre proteze sau punţi dentare. Igiena trebuie să fie percepută drept o rutină cotidiană, prima ce poate salva nu doar structura coroanelor dentare, ci şi ţesuturile de susţinere (peridontiul).

Însă periuţă şi pastă de dinţi, folosirea apelor de gură şi a atei dentare se pot dovedi insuficiente pentru îndepărtarea depunerilor din spaţiile greu accesibile precum zonele interdentare sau cele localizate sub gingie. În aceste arii, placă bacteriană se acumulează rapid şi pentru a fi îndepărtată este nevoie de operaţiuni de profilaxie dentară.

 

Cu ce suntem diferiți?

Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi:
~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră
~  transparenţă şi eficienţă
~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă
~ plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control.

 

Medici calificați

Specialiştii Cris Smile sunt în continuu proces de învăţare, cu participări la cursuri şi programe de pregătire post-universitară.
Internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament.
Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între o muşcătură corectă şi un zâmbet perfect.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente

Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile.

 

Care sunt tratamentele noastre de profilaxie dentară?

~ Profilaxie dentară. Detartraj
Procedura de detartraj pe care o efectuăm cu ajutorul ultrasunetelor, are drept scop îndepărtarea depunerilor de placă bacteriană şi de tartru, primele responsabile de boală parodontală şi de cariile dentare.

Există două tipuri de detartraj:
  • Detartrajul manual – este o metodă de a înlătura cu precizie și tartrul interdentar sau subgingival, fiind folosite instrumente ascuțite precum sondă, gheară, seceră, chiuretă. Prin presiunea exercitată asupra dinților cu aceste instrumente tartrul este înlăturat, ce-i drept cu o mică senzație de disconfort și o ușoară sângerare, însă fără grijă, acestea sunt absolut normale.
  • Detartrajul cu ultrasunete – este metoda cea mai frecvent utilizată, însă nu la fel de eficientă precum cea manuală. Adesea, detartrajul cu ultrasunete trebuie însoțit și de cel manual pentru rezultatele dorite. În cazul ultrasunetelor (vibrațiile mecanice cu frecvențe foarte înalte – 25.000 – 45.000 Hz, nepercepute de urechea umană), tartrul este “spart” și mobilizat prin intermediul vibrațiilor, în timp ce jetul de apă al aparatului spală fragmentele și evită supraîncălzirea dintelui. Deși țesuturile moi (gingiile sângerează mai puțin) sunt mai puțin afectate, în urma acestui tip de detartraj pot apărea fenomene de hipersensibilitate la rece sau dulce, iar copiii și femeile gravide ar trebui să îl evite pentru a nu apărea afecțiuni ale pulpei dentare.
  • Detartrajul sonic – este o metodă ce folosește un jet de aer pentru a disloca porțiunile de tartru, însă aceasta este foarte puțin utilizată pentru că nu este atât de eficientă.

~ Profilaxie dentară. Periaj profesional
Cu ajutorul tratamentelor noastre de periaj profesional efectuate cu un instrumentar specific cu ultrasunete şi cu o pastă de dinţi cu acţiune intensivă, va puteţi proteja un timp îndelungat de carii dentare, boli parodontale şi acumulări de tartru.

~ Profilaxie dentară. Air Flow
Sistemul Air Flow presupune utilizarea unui dispozitiv revoluţionar care, folosindu-se de direcţionarea jetului de aer în amestec cu particule de bicarbonat şi apă demineralizată, facilitează albirea dentară şi curăţarea spaţiilor interdentare.

~ Profilaxie dentară. Fluorizare
Contribuind la remineralizarea straturilor dentare, încă din copilărie, tratamentele de fluorizare reprezintă o soluţie optimă şi de durata pentru protejarea dinţilor de apariţia cariilor dentare şi de acumulările de tartru.

~ Profilaxie dentară. Sigilare
Cu ajutorul procedurii de sigilare dentară, ce presupune aplicarea unei substanţe de consistentă fluidă la suprafaţă dinţilor şi în spaţiile interdentale, este posibilă protejarea structurilor dentare predispuse la apariţia cariilor.

~ Profilaxie dentară. Gutiere bruxism
Aplicarea de gutiere bruxism, de formă unor mascute ce îmbracă fiecare arcadă, va protejează dantură de eroziunea cauzată de frecarea involuntară a dinţilor în timpul somnului, adică de bruxism.

 

Detalii Profilaxie

Ce sunt tratamentele de profilaxie dentară?
Sub denumirea de tratamente de profilaxie dentară sunt cuprinse toate procedurile executate de către medicul stomatolog specialist, în scopul eliminării depunerilor de tartru datorate unei igiene orale la domiciliu insuficiente sau necorespunzătoare.
Tratamentul de profilaxie dentară presupune identificarea celor mai eficiente metode în măsură să combată bolile parodontale şi cariile dentare. Se bazează în special pe:
~ Operaţiuni specifice de prevenire a plăcii bacteriene şi a tartrului;
~ Eliminarea factorilor determinanţi în apariţia cariilor dentare;
~ Folosirea unor proceduri pentru întărirea suprafeţelor dentare;
~ Vizite periodice pentru verificarea sănătăţii dentare;
~ Educarea pacienţilor către respectarea unor norme de igienă.


Avantajele procedurilor de profilaxie dentară
Tratamentele profesionale de profilaxie dentară va ajută să va menţineţi pe termen lung, aspectul sănătos al danturii. Totul se datorează procedurilor ce au drept scop:
~ Curăţarea dinţilor în profunzime;
~ Eliminarea plăcii din spaţiile greu accesibile;periaj profesional;
~ Prevenirea formării cariilor;
~ Combaterea retractării gingiilor;
~ Albirea danturii îngălbenite;
~ Lustruirea suprafeţei dentare;
~ Diminuarea sensibilităţii dentare;
~ Vizite periodice pentru verificarea sănătăţii dentare;
~ Reducerea inflamatiilor gingivale;
~ Întărirea structurilor dentare;
~ Prevenirea pierderilor de ţesut osos;
~ Remediu împotriva alitozei;
~ Îndepărtarea eficace a petelor dentare.