detartraj

Detartraj Dentar


Detartraj Dentar

Ce sunt tratamentele de detartraj cu ultrasunete?

Detartraj. Ce este tartrul?

Importanta tratamentelor de detartraj

Tratamente de detartraj. Factorii ce favorizeaza depunerile de tartru

Tratamente de detartraj profesional. Recomandari

Tarife Detartraje dentare


Detartraj. Ce este detartrajul? Ce este tartrul? Cum se face detartrajul? importanta detartrajului! Recomandari pentru detartraj! Cat costa detartrajul? Pret detartraj!


Tratamente de detartraj profesionale cu ultrasunete


Operatiunile de periaj dentar efectuate cu regularitate la domiciului pacientilor nostri, se dovedesc insuficiente pentru inlaturarea definitiva a depunerilor de placa bacteriana. Si adeseori, in ciuda atentiei deosebite acordate igienei orale, multe persoane, de toate varstele, ajung sa bata la usa cabinetului stomatologic
Cris Smile.
Adevarul este ca spalarea frecventa a dintilor este eficienta, insa nu este suficienta pe termen lung. Eficacitatea se refera la capacitatea de inlaturare a reziduurilor alimentare dintre dinti sau de la baza gingiilor si nicidecum la indepartarea tartrului si a depunerilor de placa bacteriana ce se incapataneaza sa ramana fixate pe suprafata dentara. Iar una dintre procedurile profesionale cu adevarat eficace este cea de detartraj.

Ce sunt tratamentele de detartraj cu ultrasunete?

Procedura specifica de indepartare profesionala a tartrului depozitat pe suprafata dintilor si a maselelor,
poarta denumirea de detartraj. Specialistul stomatolog, dupa o analiza amanuntita a cavitatii orale, actioneaza pentru eliminarea depunerilor de tartru si de placa bacteriana calcificata.
Folosirea celor mai performante instrumente cu ultrasunete le garanteaza pacientilor nostri indepartarea delicata si de durata a placii bacteriene. Spre deosebire de instrumentele mai putin evoluate, tratamentul de detartraj cu ultrasunete reduce sensibilitatea dentara, precum si sangerarile gingivale din timpul sau ulterior operatiunilor.

Detartraj. Ce este tartrul?

Cunoscut de secole, tartrul ramane inca principalul inamic al sanatatii gingivale si dentare. Ar putea fi definit ca fiind un ansamblu de reziduuri alimentare si de depuneri de minerale cu o puternica incarcatura bacteriana.
Ciclul de formare incepe odata cu depunerile de resturi alimentare printre si pe dinti, ce nu pot sau nu sunt eliminate la timp prin periajul
zilnic.
Reziduurile organice sunt un mediu prielnic pentru acumularile de germeni si bacterii. Aceste microorganisme, odata localizate pe suprafetele dentare, in spatiile interdentare sau subgingivale, dau nastere placii bacteriene.
Placa va servi mai apoi de suport pentru depunerile ulterioare, favorizate de altfel si de sarurile minerale prezente in saliva. Medicii cabinetului nostru de stomatologie au putut constata ca pentru a fi vizibil, tartrului ii sunt suficiente uneori si doar 15 zile.

Importanta tratamentelor de detartraj

Depunerile de tartru si de placa bacteriana se numara printre principalii factori responsabili de declansarea maladiilor parodontale (gingivite, parodontoza). Identificarea lor precoce permite ca printr-o serie de proceduri stomatologice precum cele de detartraj, sa se atenueze inflamatia gingivala.
Placa bacteriana si tartrul, atunci cand nu sunt indepartate la timp, ajungand in contact cu gingiile, cauzeaza inflamatia acestora. Uneori, depunerile calcificate pot avea drept rezultat chiar initierea unor procese de sangerare.
O alta urmare a unei igiene orale insuficiente, greu de combatut, este reprezentata de retractiile gingiilor si a tesutului osos de sustinere. In incercarea organismului de a mentine la distanta bacteriile si depunerile de tartru, exista tendinta eliminarii tesuturilor afectate. Iar acest lucru poate fi identificat cu retragerea gingiilor si alungirea structurii dentare, simultan cu reductia peridontiului.
Efectele recesiunii gingiilor pot fi usor de intuit, ca de exemplu:
• Marirea sensibilitatii dentare;
• Sangerarile gingivale;
• Pierderea de tesut afectat;

• Mobilitatea dintilor.
In anumite situatii, atunci cand boala parodontala nu este foarte avanasata, este posibila chiar si recuperarea tesuturilor osoase si gingivale afectate de tartru. Insa pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie de interventia precoce cu tratamentele de detartraj profesional.

Tratamente de detartraj. Factorii ce favorizeaza depunerile de tartru

Este important sa le comunicam pacientilor ca printre factorii ce favorizeaza depunerile de tartru, o pozitie de top o ocupa igiena orala insuficienta sau efectuata incorect. Acestor deficite li se adauga o serie de alti factori responsabili de aparitia tartrului:
• Bolile parodontale, determinand formarea “buzunarelor” gingivale, accentueaza depunerile de tartru in zonele respective;
• Alteratiile in compozitia salivei, datorate unor patologii metabolice precum diabetul, favorizeaza depozitarea tartrului;
• Infundarea glandelor salivare poate fi responsabila de diminuarea secretiei salivare si apoi de precipitarea placii bacteriene;

• Abuzul de medicamete sau de tutun, depresia, nervozitatea, precum si varsta inaintata reprezinta factori responsabili de prezenta tartrului;
• Dispunerea defectuoasa a danturii pe cele doua arcade (malocluzii) ingreuneaza curatarea spatiilor interdentale si, implicit, favorizeaza formarea tartrului si a placii.

Tratamente de detartraj profesional. Recomandari

• Pentru ca cel mai eficient mod de protejare a danturii de maladiile parodontale consta in prevenirea acestora, este foarte important sa va adresati specialistilor nostri inca de la primele semne vizibile de depozite calcificate da tartru sau de placa bacteriana.

Tarife Detartraje dentare

Fluorizare in cabinet - ambele arcade 100 ron
Fluorizare in cabinet - o arcada 50 ron
Detartraj cu ultrasunete 80 ron/arcada
Periaj profesional – pe arcada 50 ron
Igienizare cu air-flow (prophy-jet - ambele arcade) 120 ron
Igienizare completa (detartraj, periaj, airflow) 250 ron
Gutiera bruxism 200 ron
Detartraj manual / dinte20 ron