fluorizare dentara

Fluorizare Dentara


Fluorizare Dentara

De cate feluri pot fi tratamentele de fluorizare?

In ce consta tratamentele noastre de fluorizare?

Importanta tratamentelor profesionale de fluorizare

Tratamente profesionale de fluorizare. Recomandari

Tarife Fluorizari dentare


Tratamente de fluorizare, pentru intarirea smaltului


Nu este nevoie sa fiti specialisti pentru a sti ca fluorul este un aliat de baza ce protejeaza dantura copiilor si a adultilor de aparitia cariilor dentare. Pentru intarirea smaltului si protectia impotriva depunerilor de tartru,
fluorul poate fi administrat fie sub forma de suplimente alimentare (fluorizare sistemica), inca de la aparitia primilor dinti de lapte, fie cu ajutorul pastelor de dinti bogate in fluor (fluorizare topica).
In cabinetul stomatologic Cris Smile, tratamentele profesionale de fluorizare aplicate sunt de natura topica. Pot fi efectuate in completarea sau in substituirea celor de natura sistemica ori topice efectuate la domiciliul pacientilor, in scopul intaririi dintilor si diminuarii extinderii proceselor cariogene.

De cate feluri pot fi tratamentele de fluorizare?

Terapia de fluorizare consta in administrarea orala (sistemica) sau topica (aplicare externa) periodica de fluor copiilor si adultilor, pentru intarirea smaltului dentar. Motivul se afla tocmai in rolul pe care-l indeplineste fluorul in protejarea dintilor de lapte sau permanenti de procesele cariogene.
Fluorizare sistemica
Cu tratamentul de fluorizare sistemica li se administreaza copiilor si adolescentilor suplimente alimentare bogate in fluor. Tratamentul incepe odata cu primul dintisor si se incheie imediat dupa finalizarea eruptiei dentitiei permanente.
Administrarea sistemica de fluor in scop profilactic se mai poate face si prin fluorizarea apei potabile, a laptelui sau a granulelor de sare de bucatarie. Rezultatele sunt vizibile prin intarirea smaltului si marirea rezistentei acestuia la diferite substante acide si la bacterii care de regula populeaza cavitatea orala.
Fluorizarea sistemica permite asimilarea unei mari cantitati de fluor la nivelul oaselor (circa 95 %), in timp ce doar 5 % se intoarce in lichidul salivar.
Fluorizare topica
Aplicarile topice sau locale de fluor (fluorizare topica) sunt in masura sa intimideze capacitatea de proliferare a bacteriilor, protejand astfel cu eficacitate dintii. Astfel de aplicari externe sunt mult mai eficiente in procesul de intarire a smaltului dentar si se pot efectua:

• La domiciliul pacientilor, prin folosirea pastelor de dinti si a apelor de gura cu o concentratie redusa de fluor;
• Intr-un cabinet stomatologic, prin utilizarea unor paste de dinti si geluri puternic fluorizate.
Contactul direct al fluorului cu suprafata smaltului ii sporeste eficacitatea si datorita asimilarii rapide, contribuie la remineralizarea dintilor.

In ce consta tratamentele noastre de fluorizare?

In prealabil, pentru reusita tratamentului de fluorizare, medicii nostri efectueaza igienizarea totala a danturii. Pe parcursul aceleiasi sedinte sau anterior, in cabinetul de stomatologie veti fi supusi procedurilor de Air Flow si de periaj profesional.
Iar daca in ultimele 6 luni nu ati avut parte de detartraj, pentru optimizarea rezultatelor, este indicat sa va folositi si de aceasta practica medicala.
Fara sa fie vorba despre o procedura medicala invaziva sau dureroasa, pe parcursul consultatiei de specialitate, expertul in igiena orala si profilaxie dentara va aplica pe una sau pe ambele arcade, o pasta de dinti speciala, puternic fluorizata. In alternativa, putem folosi geluri sau alt tip de subtante bogate in fluor, la fel de eficiente in remineralizarea si intarirea smaltului dentar.

Importanta tratamentelor profesionale de fluorizare

Fluorul, un mineral deosebit de important pentru organism, intra in componenta oaselor si a dintilor. Pentru ca dantura de lapte sau cea permanenta sa fie rezistenta la carii, straturile de smalt trebuie sa contina o anumita concentratie de fluor. Beneficiile sunt vizibile atunci cand, folosind diferite metode de fluorizare dentara, fluorul reuseste sa fie asimilat in straturile profunde ale smaltului dentar inca din perioada de formare a dintilor.
De mici copii, de la aparitia primilor dintisori de lapte si pana in jurul varstei de 13-14 ani, medicii pediatri si specialistii in stomatologie copii le recomanda parintilor sa le administreze copiilor picaturi sau comprese pe baza de fluor.
In acest mod, mici cantitati de minerale urmeaza sa fie asimilate treptat in organism, pana la inlocuirea dentitiei initiale cu cea permanenta.
Administrat in perioada in care structura smaltului este inca in formare, ionii de oxigen prezenti in componenta smaltului sunt inlocuiti cu cei de fluor. In acest mod se creaza o protectie dentinala, rezistenta la actiunea substantelor acide si demineralizante ale tartrului si a placii bacteriene.

Tratamente profesionale de fluorizare. Recomandari

• Incepand cu adolescenta, le recomandam cu incredere tuturor pacientilor ca pentru igiena orala sa foloseasca preparate farmaceutice fluorizate;

• Efectuarea periodica de tratamente personalizate de fluorizare profesionale contribuie la prevenirea cariilor dentare.

Tarife Fluorizari dentare

Fluorizare in cabinet - ambele arcade 100 ron
Fluorizare in cabinet - o arcada 50 ron
Detartraj cu ultrasunete 80 ron/arcada
Periaj profesional – pe arcada 50 ron
Igienizare cu air-flow (prophy-jet - ambele arcade) 120 ron
Igienizare completa (detartraj, periaj, airflow) 250 ron
Gutiera bruxism 200 ron
Detartraj manual / dinte20 ron