periaj profesional

Periaj profesional


Periaj profesional

In ce consta procedura de periaj profesional?

Care este rolul periajului profesional?

Cand trebuie efectuate sedintele de periaj profesional?

Periaj profesional. Recomandari

Tarife Periaj profesional


Periaj profesional pentru protejarea danturii


Spalarea cu regularitate pe dinti si respectarea unor reguli elementare de igiena orala se pot dovedi in anumite situatii insuficiente.
Pacientii de toate varstele ne abordeaza in speranta ca vizitele in cabinetul nostru de stomatologie le vor permite recapatarea zambetului ce l-au avut candva. Este foarte adevarat ca tratamentele personalizate de profilaxie dentara isi dovedesc eficienta inca de la primele sedinte. Si odata cu placa bacteriana, inlatura si principalele probleme orale ale pacientilor nostri. Insa cum nimic nu dureaza o vesnicie, este bine ca vizitele de specialitate sa nu fie solitare, ci sa se efectueze cu regularitate. Si tratamentele de detartraj, de exemplu, pentru mentinerea efectului pe termen lung, trebuie sa fie urmate si de cele de periaj profesional.

In ce consta procedura de periaj profesional?

Daca acasa, periajul presupune folosirea pastei de dinti si a periutei, procedura de periaj profesional se realizeaza intr-un mod similar, insa mult mai precis. Sunt folosite solutii, geluri sau paste de dinti concentrate, cu actiune abraziva intensiva, dar delicata, precum si instrumente de specialitate, ce inlocuiesc periutele de dinti obisnuite. Dupa efectuarea detartrajului, suprafata dentara este predispusa depozitarilor ulterioare de tartru, motiv pentru care aceasta operatiune trebuie urmata de cea de periaj profesional. Procedura in sine consta in lustruirea suprafetelor dentare cu o pasta de dinti speciala. Dentistii nostri experti in igiena orala, pentru realizarea periajului, utilizeaza ultrasunetele.
Sedinta de periaj profesional, avand rolul de a contribui la curatarea in profunzime a suprafatelor dentare, este efectuata dupa cea de detartraj si poate fi insotita si de alte proceduri de albire dentara (fluorizare, Air Flow). Astfel vor fi eliminate orice ramasite de placa bacteriana sau de tartru. In plus, sunt inlaturate urmele de pete galbui sau maronii, datorate obiceiurilor alimentare nesanatoase si mai ales viciilor (fumatul, consumul de cafea, etc.). La final, are loc lustruirea suprafetelor dentare, fara insa sa fie afectate smaltul sau gingiile.

Care este rolul periajului profesional?

Periajul la domiciliu, precum si utilizarea apei de gura si a atei dentare contribuie la prevenirea cariilor si a instaurarii bolilor parodontale. Din pacate, toate aceste operatiuni nu asigura si curatarea dentara in profunzime, in spatiile greu accesibile, precum spatele incisivilor, spatiile interdentale, sub gingii sau pe suprafata ultimilor molari (masele de minte).
Pentru inlaturarea depunerilor de placa bacteriana din aceste zone, indiferent de varsta, atunci cand situatia o impune, pacientii apeleaza la detartraj profesional.
Instrumentele cu ultrasunete, intr-adevar, faciliteaza desprinderea tartrului, insa acesta tinde sa se redepoziteze in scurt timp. Daca operatiunea de detartraj este apoi insotita de cea de periaj profesional, suprafata danturii va ramane curata, lipsita de pete pigmentare sau de depuneri, o perioada mai indelungata.

Cand trebuie efectuate sedintele de periaj profesional?

In cabinetul stomatologic Cris Smile, frecventa sedintelor de periaj profesional este stabilita in baza exigentelor fiecarui pacient. Specialistul in igiena dentara ia in considerare obiceiurile alimentare si viciile, de exemplu daca este un fumator inrait, bautor de cafea, ceai sau consumator de substante si lichide bogate in glucide. Apoi mai tine cont de predispozitia pacientilor inspre depunerile de tartru, carii dentare, boli parodontale, pigmentarea si ingalbenirea dintilor.
De asemeni, in alcatuirea profilului pacientului, mai sunt importante regularitatea igienei orale efectuate la domiciliu, precum si ph-ul salivei, influentat nu doar de obiceiurile alimentare, ci si de prezenta unor boli metabolice. Asadar, daca sedintele de detartraj se recomanda sa fie efectuate semestrial sau cel putin o data pe an, cele de periaj profesional trebuie sa fie mai frecvente. In cazul pacientilor afectati de boli parodontale grave, de carii dentare sau malocluzii severe, este indicat ca procedurile de curatare profesionala sa fie repetate la fiecare 2-3 luni.

Periaj profesional. Recomandari

• Dentistii acestui cabinet stomatologic va sugereaza ca pentru a spori eficacitatea tratamentelor de periaj profesional, acestea trebuie sa fie completate si de o foarte acurata igiena dentara la domiciliu.

Tarife Periaj profesional

Fluorizare in cabinet - ambele arcade 100 ron
Fluorizare in cabinet - o arcada 50 ron
Detartraj cu ultrasunete 80 ron/arcada
Periaj profesional – pe arcada 50 ron
Igienizare cu air-flow (prophy-jet - ambele arcade) 120 ron
Igienizare completa (detartraj, periaj, airflow) 250 ron
Gutiera bruxism 200 ron
Detartraj manual / dinte20 ron