sigilare dentara

Sigilare dentara


Sigilare dentara

Ce presupune tratamentul de sigilare?

Cum se efectueaza sedinta de sigilare in cabinetul nostru?

De ce este atat de importanta tehnica de sigilare dentara?

Cand trebuie pusa in aplicare procedura de sigilare dentara?

Tratamente profesionale de sigilare dentara. Recomandari

Tarife Sigilari dentare


Tratamente de sigilare pentru prevenirea cariilor


Impreuna cu tratamentele de fluorizare, cele de sigilare sunt considerate baza terapiilor de profilaxie dentara pe care le efectuam in acest cabinet stomatologic.
Suprafata ocluzala sau masticatorie a molarilor si a premolarilor este “personalizata” cu diferite ondulatii in structura smaltului, cu fisuri si chiar crapaturi. In profunzimea acestora, placa bacteriana infiltrandu-se, poate gasi un loc prielnic pentru a se acumula si da nastere cariilor dentare.
Tratamentele de sigilare profesionala dau rezultate uimitoare in cazul maselelor permanente, ce apar in jurul varstei de 6 ani. Caracteristica anatomica a premolarilor si in special a molarilor, indiferent de acuratetea igienei dentare, expune aceste zone la riscul de carii dentare.

Ce presupune tratamentul de sigilare?

Tratamentul de sigilare dentara este o tehnica ce consta in inchiderea santurilor si fisurilor dentare si are drept obiectiv prevenirea leziunilor cariogene.
Procedura se bazeaza pe aplicarea unei pelicule protective, de consistenta aproape lichida, in fisurile profunde ale suprafetei ocluzale ale molarilor si a premolarilor definitivi, zone predispuse formarii cariilor.
Aplicarea acestei rasini din compozit impiedica mecanismul de depozitare a substantelor nocive. Totodata, intarzie deteriorarea dintilor care, din cauza localizarii in cavitatea orala si a particularitatilor morfologice, sunt mai greu de curatat. Este o practica recomandata inca de la 6 ani, varsta la care apar primele masele definitive.

Cum se efectueaza sedinta de sigilare in cabinetul nostru?

Fiecare sedinta de sigilare dentara este precedata de o igienizare totala a cavitatii orale, pe parcursul careia dintii sunt tratati cu o solutie speciala. Succesiv, medicul specialist stomatolog aplica substanta sigilanta, care apoi este lasata sa se intareasca. Procesul este accelerat de utilizarea unei lampi fotopolimerizante.
Tratamentul propriu-zis de sigilare este rapid si dureaza doar cateva minute pentru fiecare dinte (molar sau premolar). Interventia este una simpla si neinvaziva, iar micii pacienti nu vor fi deranjati nici de zgomotele frezelor, nici nu vor lacrima de durere.
Se efectueaza fara anestezie sau sedare, in cativa pasi:
• Initial se selecteaza molarul sau premolarul ce urmeaza sa fie sigilat;

• Se aplica substanta acida ce va creste porozitatea dintelui, astfel incat sa permita fixarea adezivului sigilant;
• Medicul va astepta cateva minute uscarea suprafetei tratate;
• Cu ajutorul unei pensule, se aplica rasina sigilanta; • Pentru a mari aderenta si grabi uscarea, dentistul se foloseste de lampa fotopolimerizanta.

De ce este atat de importanta tehnica de sigilare dentara?

Caria este fara indoiala, cea mai raspandita afectiune dentara si sunt rare cazurile in care o persoana are norocul sa nu fie afectata de procesele cariogene. Acest lucru ne este confirmat de numarul in crestere al pacientilor ce ne solicita tratamentul cariilor (tratamente de canal si / sau obturatii coronare).
Aparitia cariilor dentare se manifesta cu preponderenta la nivelul spatiilor interdentale, precum si la nivelul fisurilor si adanciturilor prezente pe suprafata ocluzala a maselelor. Aplicarea corecta a rasinei din compozit transforma toate aceste suprafete, in zone inaccesibile bacteriilor responsabile de acumularile inestetice de tartru si de cariile dentare.
O igiena dentara la domiciliu corespunzatoare este eficienta, dar pentru copii, folosirea in mod corect si cu regularitate a periutei de dinti si a atei dentare nu sunt practici foarte populare.
Chiar daca metodele de profilaxie dentara precum tratamentele de detartraj si de periaj profesional pot sa dea rezultate, ele nu sunt definitive. Periodic, o data la cateva luni, trebuie repetate.
Dar prevenirea unei afectiuni dentare este de preferat in locul curelor si interventiilor de multe ori neplacute si chiar dureroase. Asadar, practica de sigilare pe care o efectuam in cabinetul de stomatologie Cris Smile, rezolva o mare parte dintre problemele micilor nostri pacienti.

Cand trebuie pusa in aplicare procedura de sigilare dentara?

Tratamentul de sigilare dentara, pentru a da rezultatele asteptate, trebuie efectuat imediat dupa eruptia completa a molarilor si a premolarilor permanenti. Prin urmare, momentul ideal este intre 5 si 7 ani, varsta la care incep sa apara primele masele definitive.
Noi recomandam procedura de sigilare tuturor pacientilor, chiar si celor adulti si in special celor care din cauza dietelor sau a factorilor favorizanti, sunt mai predispusi la aparitia cariilor dentare.

Tratamente profesionale de sigilare dentara. Recomandari

• Eficacitatea tratamentului de sigilare ca metoda de prevenire a cariilor, depinde de precizia cu care este aplicata rasina sigilanta;

• Din cauza fortei de masticatie, substanta sigilanta se poate consuma si o data la cativa ani, procedura de sigilare trebuie repetata.

Tarife Sigilari dentare

Fluorizare in cabinet - ambele arcade 100 ron
Fluorizare in cabinet - o arcada 50 ron
Detartraj cu ultrasunete 80 ron/arcada
Periaj profesional – pe arcada 50 ron
Igienizare cu air-flow (prophy-jet - ambele arcade) 120 ron
Igienizare completa (detartraj, periaj, airflow) 250 ron
Gutiera bruxism 200 ron
Detartraj manual / dinte20 ron