Fraud Blocker

Implant Megagen Anyridge – 2000 lei,

20% reducere la coroane și fațetele dentare

Albire dentară lampă Zoom – 750 lei

Reguli de igienă atunci când purtați aparat dentar

Dragii mei,

Mă auziți adesea spunând că soluția pentru dinți sănătoși este o igienă orală riguroasă, motiv pentru care trebuie să știți că orice procedură la nivelul dinților are nevoie de un astfel de tratament de îngrijire.

Lucrurile devin puțin mai complicate atunci când vorbim despre purtarea unui aparat dentar, însă igiena în timpul purtării nu este de neglijat pentru a nu ne trezi că tratăm o dantură strâmbă și căpătăm niște carii de toată frumusețea sau alte afecțiuni mai grave.

De aceea, m-am gândit că v-ar fi de folos câteva sfaturi legate de modul în care vă puteți îngriji dinții dar și aparatul dentar pe parcursul purtării acestuia:

  • Resturile alimentare care rămân între brackeți și arc trebuie îndepărtate după fiecare masă.
  • Începeți prin clătirea cu apă pentru a dezlipi resturile alimentare.
  • Igienizarea se realizează în primă fază cu o periuță de dinți normală, după care veți continua cu una interdentară pentru zona dentară de sub arc.
  • Folosiți periuțe cu perii moi (SOFT și ULTRASOFT)
  • Atunci când utilizați ață dentară este nevoie să acordați o atenție sporită întrucât aceasta poate agăța și dezlipi brackeții.
  • O alternativă la ața dentară pe parcursul purtării aparatului este dușul bucal.
  • Ideal ar fi să folosiți tablete pentru identificarea plăcii dentare de trei ori pe săptămână. Periajul incorect sau insuficient poate fi depistat cu ușurință cu ajutorul acestora
  • Evitați alimentele dure (alune, floricele, pâine prăjită, măsline cu sâmburi) sau pe cele lipicioase (caramele) pe toată perioada purtării aparatului dentar pentru a nu risca să dezlipiți brackeții.
  • Fructele tari vor fi tăiate în bucăți mici și mestecate cu ajutorul măselelor din același motiv.

Așadar este nevoie de și mai multă grijă atunci când purtați un aparat ortodontic întrucât nu ne dorim apariția unor probleme suplimentare care să îngreuneze tratamentul. În cazul unor afecțiuni precum carii sau gingivită, medicul va trebui să îndepărteze aparatul dentar pentru a le trata.

De asemenea, un aparat ortodontic afectat nu va putea rezolva cu precizie problema danturii strâmbe, motiv pentru care este nevoie să mergeți la cabinet de fiecare dată când observați o modificare a așezării acestuia.

Vă sfătuiesc să luați în seamă tot ceea ce vi se recomandă în cadrul cabinetului o dată cu tratamentul ortodontic și să fiți optimiști. Zâmbetul vostru va arăta de milioane după ce veți scăpa de aparatul dentar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top