Tratamente de canal

Tratamentul de canal sau scoaterea nervului, după cum este cunoscut, presupune eliminarea completă a tot ceea ce se află în canal, curățarea, modelarea și decontaminarea zonei pentru a combate infecția apărută la nivelul pulpei dentare. La final, nu veți mai simți nicio durere la acel dinte, deoarece țesutul nervos a fost scos și infecția eliminată.

Beneficii

 

Pacientul nu mai resimte durerea de la nivelul dintelui bolnav.

Este împiedicată propagarea infecției, fără a extrage dintele în totalitate.

Detalii despre tratamentele de canal

Sunt indicate atunci când dintele, prea afectat de caria dentară, se infectează, cauzând durerea acută (pulpită acută) sau, în cazurile mai grave, când are loc necrozarea ţesuturilor (pulpită necrotică).

Tratamente de canal. Pulpita acuta

Aflată în stadiul inițial, pulpita poate cauza doar o ușoară sensibilitate dentară. Dar având în vedere evoluția sa rapidă, va progresa, cauzând o durere spontană și iritantă. Aceasta este pulpita acută, caracterizată de senzații intense de durere, rezistente la substanțele analgezice obișnuite.

Tratamente de canal. Necrozarea pulpei

Faza acută poate degenera în faza necrotică, în care are loc degradarea accentuată și descompunerea țesuturilor biologice. Necroza pulpară nu este neapărat însoțită de durere, motiv pentru care, cu ușurință, fără să vă dați seama, poate fi urmată de infecția și formarea granuloamelor. 

În astfel de cazuri, întârzierea efectuării unor tratamente de canal atrage după sine apariția complicațiilor precum abcesele sau chisturile dentare.

Etapele unui tratament endodontic la microscop

Pasul 1

În primul rând, se vor efectua radiografii pentru a dispune de toate datele în ceea ce privește: numărul rădăcinilor, numărul canalelor, lungimea de lucru, infecțiile existente în os, tratamentele anterioare de canal.

Pasul 2

Se va testa vitalitatea dinților, astfel verificând gradul de afectare a pulpei dentare.

Pasul 3

Se va aplica o digă (un sistem de izolare a dintelui, ce va proteja mediul intern, steril, al canalelor obținut în urma tratamentului endodontic, de bacteriile din salivă).

Pasul 4

Camera pulpară a dintelui va fi expusă

Pasul 5

Pregătirea canalelor radiculare. Această etapă se realizează cu ajutorul instrumentarului rotativ aplicat la micromotor.

Pasul 6

Va exista un control permanent al instrumentarului rotativ, asigurat de apex-locator, care va măsura electronic permanent lungimea de lucru și lungimea canalelor radiculare.

Pasul 7

Obturarea canalelor cu ajutorul tehnicilor moderne.

Nu lăsa durerea să stea în calea fericirii!

Adresa:

str. Boișoara, nr. 10-12, sector 6

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm

Adresa:

Strada Malcoci, nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm
Sâmbătă: 9am – 2pm