Fațete de ceramică

Fațetele de ceramică sunt învelișuri deosebit de subțiri, confecționate din materiale diferite, în cazul nostru din porțelan. Sunt un fel de proteze ce se aplică individual, pe partea exterioară a fiecărui dinte frontal (incisivi sau canini), pentru corectarea imperfecțiunilor de culoare, formă sau poziționare ale danturii.

Beneficii

 

Rezultate imposibil de obținut prin alte metode de tratament de ortodonție, profilaxie dentară sau de estetică dentară.

Îmbunătățirea esteticii zâmbetului într-un timp mult mai scurt, comparativ aplicării altor terapii dentare corective.

Rezistența considerabilă la abraziune sau fisurare, fixarea acestor fațete de ceramică reușind să întărească dinții naturali.

Stabilitate cromatică de-a lungul timpului.

“Sacrificarea” minimă a dintelui ce urmează să fie acoperit cu fațete de ceramică.

Tratamentul, fără durere, nu este deloc invaziv, pacienții nefiind supuși intervențiilor chirurgicale.

Procedura este recomandată și pacienților tineri, fără ca maturarea peridonțiului să necesite după un timp înlocuirea fațetelor.

Detalii despre fațetele de ceramică

De forma unor lamele ceramice, asemănătoare unghiilor false, specialistul în estetică dentară cimentează fațetele definitiv pe suprafața dinților. Posibilitățile de personalizare ne permit ca prin fațetele de ceramică sa ameliorăm orice defect imposibil de corectat în urma tratamentelor de ortodonție sau de albire dentară.

Aplicare fațete de ceramică. Prima ședință

Pasul 1

Pregătirea dintelui pentru intervenție, etapă efectuată sub anestezie locală, ce prevede polizarea unei părți superficiale din smalțul dentar, egală cu grosimea fațetei de porțelan.

Pasul 2

Prelevarea amprentei dentare, indispensabile pentru confecționarea unui mulaj care să imite perfect coroana dentară (structura dentară vizibilă) și peridonțiul (structura dentară de susținere).

Pasul 3

Aplicarea provizorie a unor fațete din compozit ce simulează forma și culoarea fațetelor definitive, pentru protejarea suprafețelor “prelucrate” deja.

Aplicare fațete de ceramică. A doua ședință

Pasul 1

Testarea fațetelor estetice direct pe elementele dentare ale pacientului, medicul reușind astfel să evalueze dacă acestea se potrivesc perfect cu dinții pregătiți deja.

Pasul 2

Dacă fiecare parametru corespunde, fațetele ceramice sunt apoi cimentate definitiv cu ajutorul unor adezivi similari cromatic cu structurile de bază.

Nu lăsa durerea să stea în calea fericirii!

Adresa:

str. Boișoara, nr. 10-12, sector 6

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm

Adresa:

Strada Malcoci, nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm
Sâmbătă: 9am – 2pm