Incrustații ceramică

Incrustațiile reprezintă obturații indirecte, utilizate în cazul în care plomba obișnuită nu este adecvată pentru restaurarea dintelui și sunt destinate cazurilor cu eroziuni avansate sau pereți dentari rupți.

Beneficii

 

Rezultatele obținute sunt ireproșabile atât în ce privește rezistența lucrării dentare, cât și în privința aspectului.

Incrustațiile ceramice tind să înlocuiască vechile obturații, dovedindu-se mult mai calitative în cazul proceselor cariogene avansate, localizate în partea posterioară a zonei de masticație.

Incrustații ceramică inlay

Restaurările parțiale de tip inlay interesează partea din interiorul coroanei dentare, încrustațiile limitându-se la suprafața masticatorie.

Tratamentele cu încrustații ceramică inlay sunt indicate în cazul dinților cu leziuni de dimensiuni reduse, ce nu au fost neapărat devitalizați, dar mai ample decât în cazul celor pentru care sunt suficiente obturațiile coronare.

Incrustații ceramică onlay

Restaurarile parțiale de tip onlay sunt lucrări mai ample, ce cuprind o parte sau întreaga zonă de masticație a molarilor și a premolarilor. Se recomandă atunci când lipsește o cantitate considerabilă de țesut dur (dentină). Contrar încrustațiilor ceramice inlay, dau rezultate foarte bune în cazul dinților supuși în prealabil terapiilor de endodonție (tratamentul cariilor).

Etapele tratamentului

 

Tratamentul cu încrustații ceramice se aseamănă cu procedura de aplicare a binecunoscutelor obturații coronare cu deosebirea că încrustațiile inlay și onlay trebuie preparate în prealabil în laborator de către specialistul odonto-tehnic.

Prima vizită

Pasul 1

Suprafața dentară este pregatita întocmai ca în cazul unei obturații simple, medicul dentist înlăturând după caz, țesutul cariogen sau vechile plombe.

Pasul 2

Dentistul va preleva cu precizie amprenta dentară a cavității ce trebuie reconstruită din ceramică.

Pasul 3

Pentru ca țesutul dentar să nu fie afectat și expus bacteriilor până la următoarea ședință cavitatea molarului sau a premolarului va fi umplută cu o plombă provizorie.

A doua vizită

Pasul 1

Mai întâi are loc îndepărtarea plombei temporare și curățarea temeinică a țesutului rămas pentru umplere.

Pasul 2

Dentistul va preleva cu precizie amprenta dentară a cavității ce trebuie reconstruită din ceramică.

Nu lăsa durerea să stea în calea fericirii!

Adresa:

str. Boișoara, nr. 10-12, sector 6

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm

Adresa:

Strada Malcoci, nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5

Program:

Luni: 9am – 9pm
Marți: 9am – 9pm
Miercuri: 9am – 9pm
Joi: 9am – 9pm
Vineri: 9am – 9pm
Sâmbătă: 9am – 2pm