Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Aditia de os (Augmentarea osoasa)

Ce este, cum se face și indicații utile

Atunci când îți este teamă să zâmbești din cauza unei danturi ce a suferit anumite traume, procedurile stomatologice permit să-ți redobândești încrederea în tine și în zâmbetul tău, inclusiv prin intermediul procedurii denumite “adiție de os”. Ca viitor pacient ce va suferi această intervenție, considerăm că este foarte important să știi ce înseamnă adiție de os și ce impune, dar și momentele în care este necesar să apelezi la această procedură medicală.

În materialul pe care ți l-am pregătit astăzi vei afla toate aceste informații utile, precum și răspunsul la numeroase întrebări de interes privind adiția de os.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este adiția de os?

Adiția de os este o intervenție chirurgicală des practicată în cabinetele stomatologice de specialitate ce contribuie la dezvoltarea unei mase osoase extra ce va servi drept bază în efectuarea unui implant dentar. Procedura se realizează sub anestezie locală astfel încât să nu resimți nici un disconfort la realizarea acestei operațiuni.

Dincolo de contribuțiile estetice benefice pe care le va avea un implant dentar executat ulterior, te vei putea bucura inclusiv de o masticație mai eficientă și de un organism mai sănătos, dar și de o dantură durabilă.

Cand este necesară procedura de augmentare osoasă?

Adiția osoasă este necesară în cazul în care dorești să execuți la cerere o serie de intervenții de refacere a danturii, dar maxilarul nu dispune de spațiul necesar pentru acest lucru și, ca urmare, apar deformări în ceea ce privește osul principal la care se realizează implantul, respectiv micșorarea volumului acesta. Totodată, procedura este necesară și în cazul în care au fost realizate extracții vechi care au dus la deformarea punții osoase, precum și afecțiuni gingivale ce au dus la extracția chirurgicală a unor zone prevăzute cu infecție.

Augmentarea osoasă este o procedură realizată și în cazul persoanelor care suferă de parodontoză, atunci când protezele dentare prezintă dificultate și disconfort în utilizare sau atunci când maxilarul este sensibil, permițând regenerarea osoasă a maxilarului.

Adiția de os pentru implant dentar

Adițiile de os se realizează doar în momentul în care medicul stomatolog a stabilit că nu există nicio altă problemă stomatologică ce trebuie tratată și atunci când pacientul suferă una dintre problemele menționate anterior, ce nu permit sau nu avantajează utilizatorii pe termen lung în utilizarea altor metode precum protezele dentare.

Adițiile se realizează fie prin intervenție chirurgicală clasică, dar evoluția tehnologiei în domeniul stomatologic face posibilă inclusiv adiția de os cu laser care, oferă țesutului posibilitatea de a se vindeca mult mai repede și cu un disconfort ulterior minim.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

1

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

2

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

3

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

4

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
DR. ALINA CRACIUN.- Medic Stomatolog Specialist Chirurgie Dento-Alveolara Practica Parodontologie Laserwebp

Dr. Alina Crăciun

Medic Stomatolog
Specialist Chirurgie Dento-Alveolara
Practica Parodontologie Laser

Dr Victor Stanciu- chirurgie buco-maxilo-faciala și implantologie-min

Dr Victor Stanciu

Chirurgie Buco-Maxilo-Faciala și Implantologie

Cât costă o adiție de os? Prețuri

Înainte de execuția procedurii, unul dintre cele mai importante aspecte este cunoașterea și pregătirea bugetului pentru această intervenție sau adiție osoasă preț. Cât costă o adiție de os variază de la un cabinet la altul, în funcție de profesionalismul și experiența personalului medical, cât și de costul manoperei, respectiv de tipul ales de procedură, de complexitatea lucrării și de materialele de lucru.

În general, procedura de adiție de os costuri variază între aproximativ 200 euro și până la 1000 euro pentru un singur dinte. Desigur, chiar dacă este dificil să-ți poți permite o adiție de os bazându-te pe salariul minim pe economie și nu numai, multe clinici oferă inclusiv posibilitatea de a plăti în rate.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Regenerarea osoasă: de ce este necesară?

Regenerarea osoasă realizată prin intermediul adiției de os este necesară în primul rând pentru a putea favoriza prezența unui spațiu în care se va putea adăuga un implant dentar, corectarea unor defecte, cât și pentru a putea elabora o dantură perfectă din punct de vedere estetic și funcțional, în raport și cu fizionomia feței. Totodată, procedura va preveni eventualele neplăceri sau investiții extra în cazul pacienților cu un stil de viață deficitar sau care sunt predispuși la afecțiuni stomatologice precum parodontoza.

Care sunt cauzele atrofiei osoase?

Atrofia osoasă este un fenomen normal ce apare ca urmare a unor accidente s-au intervenții medicale (infecții, gingivite etc.). Atrofia sau resorbția osoasă se instalează și atunci când pacientul are parodontoză sau atunci când s-au realizat extracții dar fără a înlocui dintele scos.

Cum se resoarbe osul maxilar?

În cazul în care te regăsești într-una din situațiile de mai sus este foarte probabil să te confrunți cu fenomenul de atrofie osoasă și să ai nevoie de o adiție de os înaintea aplicării unui implant. Acest lucru impune resorbirea osului maxilar care își micșorează volumul, ca și atunci când există o proteză ce aplică presiune asupra maxilarului și a gingiei.

Etapele procedurii de adiție de os

Procedura adiției de os se realizează în mai multe moduri și pe diferite etape, în funcție de procedurile disponibile în cabinet și de cele alese de client.

Astfel, în prim plan, se realizează recoltarea unui bloc de os, fie din corpul propriu, fie da la un terț donator sau un animal, fie se realizează în mod artificial o fracție osoasă. Ulterior pacientul este anesteziat local sau total și se fixează grefa osoasă, urmată de acoperirea gingiei și suturarea membranelor.

Conservarea alveolei postextractionale

În unele cazuri, este posibilă realizarea de adiție de os și implant în aceeași zi, dar alteori necesită timp până la înserarea definitivă a implantului. În acest caz, se va opta pentru conservarea alveolei prin umplerea cu material osos, ce nu va permite o nouă deformare a zonei.

Când maxilarul nu permite realizarea implantului din cauza unei grosimi reduse, se realizează adiția orizontală ce contribuie la îngroșarea osului și la eficacitatea procedurii.

Această procedură se realizează la polul opus, când maxilarul este mult prea scurt pentru implantul necesar.

În cazul unor implanturi posterioare se va realiza inclusiv procedura de adiție sinusală care vor duce la mărirea volumului osos.

Cât durează procedura de adiție de os?

Procedura efectivă de adiție de os durată se poate realiza într-o singură zi, respectiv aproximativ câteva ore. La aceasta se poate adăuga ulterior și perioada de recuperare după adiție de os pentru a favoriza regenerarea zonei și amplasarea cu succes a implantului dentar, ce poate fi cuprinsă între 3-12 luni, în funcție de recomandările medicului.

Ce materiale sunt necesare în realizarea operației de adiție de os?

Materialele necesare pentru procedura de augmentare osoasă necesită adiție de os material sub forma unui substitut natural sau artificial, respectiv biomateriale, membrane pentru realizarea barierei naturale de protecție, substitute gingivale, bloc de os, la care se adaugă ustensilele și aparatura necesară în funcție de procedura solicitată.

Recomandări imediat după procedura de adiție osoasă

Pentru o vindecare mai rapidă, se recomandă după adiția de os să respecți următoarele:

  • Folosește comprese reci pentru a diminua umflătura după adiție de os;
  • Utilizează medicamentația recomandată exclusiv de medic în remedierea disconfortului și regenerarea țesutului;
  • Igienizează gura temeinic evitând periajul în primele 14 zile în zona operației;
  • Evită consumul de substanțe nocive;
  • Adresează-te medicului pentru orice disconfort major și mergi periodic la control, conform programării.

Respectând aceste recomandări vei preveni în mare acele posibile reacții adverse după adiție de os.

Rata de succes a adiției osoase

Orice procedură medicală prevede un risc minim. Iar când vine vorba de adiție de os riscuri sau adiție de os nereușită, șansele sunt foarte mici în ceea ce privește neplăcerile sau complicațiile, mai ales acolo unde se realizează adiție de os cu plasmă sau adiție orizontală.

Pe ce se bazează tipul de adiție osoasă?

Alegerea tipului de adiție se stabilește în funcție de dimensiunea osului natural, de zona afectată în care urmează a se efectua implantul, de modul în care alegerea adiției și a implantului va influența estetica dinților și fizionomia, masticația, etc.

Factori de creștere biologici

În realizarea adiției osoase și la stabilirea modalității de execuție a procedurii de adiție de os maxilar se ține cont și de influențele post-operatorii. Aici, factorii biologici care presupun o vindecare mai rapidă vor influența costurile și pot duce la adiție de os parodontoză preț mai mare.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Ce sunt biomaterialele?

Biomaterialele utilizate la adiție de os și membrană sunt reprezentate de materia primă utilizată la influențarea factorilor de creștere biologici sau a regenerării, reprezentate de corpuri de os și/sau materiale moale, din organisme similare sau ce au fost realizate în laboratoare.

Augmentarea osului

La regenerarea osului și a zonei se folosesc biomateriale să sprijine întregul proces, proces la care se folosesc inclusiv o serie de membrane care evită creșterea în exces și deformarea gingiei.

Augmentarea de țesut moale

O altă procedură ce poate avea loc pentru a reface zona afectată este augmentarea de țesut moale prin care, se extrag porțiune de gingie în exces și se amplasează în zona de adiție de os mandibular.

Indicații utile privind igiena după procedura de adiție de os

Pentru o vindecare rapidă și o rată sporită de succes este ideală clătirea gurei cu apă cu clorhexidrină, igienizarea dentară cu perii chirurgicale exceptând zona afectată conform indicațiilor de mai sus.

Întrebări și răspunsuri

Sigur, o procedură atât de vastă îți poate crește lista de curiozități. Iată câteva dintre cele mai frecvente îndrebări și care este răspunsul profesioniștilor la acestea.

O gingie redusă poate indica o adevărată problemă deoarece aceasta poate duce la disconfortul în igienizare, la lipsa unei protecții dentare adecvate, la resorbția osului și a gingiei existente, cât și la necesitatea de a investi în soluții post-operatorii foarte scumpe. Desigur, medicul specialist îți va oferi cele mai bune recomandări și soluții pentru a preveni neplăcerile.

Odată cu apariția danturii definitive, nu există restricții cu privire la vârsta la care poți solicita adiție de os și respectiv, implant dentar. Procedura este recomandată în general după împlinirea vârstei de 18 ani și trebuie realizată cu atenție în cazul persoanelor vârstnice, mai ales la cele care suferă diferite afecțiuni de sănătate unde pot apărea o serie de riscuri.

Da, augmentarea osoasă vine și cu o serie de restricții precum evitarea efortului fizic prelungit, consumul de alimente tari, fierbinți sau reci, recomandat fiind și renunțarea la substanțe cu efect nociv (tutun, cafea, alcool – ce pot încetini vindecarea) cel puțin în primele 48 ore, alături de o igienă delicată, regulată și corespunzătoare.

Adiția de os se realizează sub anestezie locală sau generală, așa că întreaga procedură nu este dureroasă, ci se poate resimți un ușor disconfort nesemnificativ și o durere post-operatorie.

În general, medicii recomandă ca implantul dentar să se realizeze după o perioadă de minim 3 luni sau mai mult, în funcție de particularitățile fiecărui client și de capacitatea de regenerare. Însă, în anumite situații, de exemplu, în cazul unui os subțire și a unei zone lipsite de probleme, adiția se poate realiza în același timp cu implantul dentar.

Adiția de os este o procedură chirurgicală extrem de necesară pentru a te putea bucura de un zâmbet frumos și sănătos, chiar și atunci când cavitatea bucală prezintă o serie de probleme. În cazul în care alegi implantul dentar, întreabă-ți medicul și despre această procedură, ce presupune și cum poate fi realizată în mod eficient.

Principalele reacții adverse sunt reprezentate de durere locală, inflamație și sensibilitate, reacții similare cu cele ale unei extracții dentare. Desigur, acestea pot fi ameliorate prin intermediul compreselor cu apă rece, utilizarea unor analgezice recomandate de medic etc.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top