Aparat dentar ceramic

Un zâmbet perfect, ca de vedetă, înseamnă dinți curați, albi strălucitori și perfect aliniați. Pentru a obține acest zâmbet, în caz că natura nu a fost generoasă, pacientul are nevoie de un aparat ortodontic care să corecteze poziția dinților pe arcadă. Există o mulțime de modele de aparate dentare, unele mai sofisticate decât altele, toate ducând la rezultatul dorit: zâmbetul perfect.

Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar ceramic?

Aparatul dentar ceramic este un aparat dentar fix, care nu poate fi înlăturat decât de medicul ortodont la cabinet. Acesta este mai plăcut din punct de vedere estetic decât cel metalic, dar mai puțin plăcut decât cel din safir. Este folosit pentru a corecta postura dinților și reprezintă un tratament ortodontic pe o perioadă nu mai redusă de 18 luni.

 • Este foarte puțin vizibil
 • Nu zgârie obrajii sau limba cum o pot face brackeții aparatului dentar metalic
 • Oferă un tratament ortodontic eficient și discret
 • Materialul din care sunt confecționați brackeții este rezistent
 • Brackeții aparatului sunt aproape de aceeași culoare cu dantura pacientului, arcul metalic fiind și el de culoare deschisă
 • Se pătează greu
 • Se fracturează greu
 • Este mai ieftin decât aparatul de safir sau aparatele invizibile
 • Oferă eficiență chiar și în cele mai complexe cazuri
 •  
 • Brackeții ceramici pot fi pătați de alimente care pătează, cafea, ceai, tutun, băuturi acidulate, ketchup sau muștar
 • Brackeții ceramici pot fi ușor fracturați sau ciobiți mai ales în cazul persoanelor care practică sporturi de contact
 • Tratamentul ortodontic poate dura mai mult decât în cazul celui metalic deoarece brackeții ceramici pot necesita o înlocuire mai frecventă
 • Costă mai mult decât aparatul dentar metalic

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar fix ceramic

Etapele tratamentului ortodontic cu un aparat dentar ceramic sunt următoarele:

Pentru inceput, medicul ortodont va evalua neÎn primă fază pacientul merge la consultație unde medicul ortodont o să examineze situația inițială și va recomanda un tratament.

Urmează planul de tratament după realizarea unor investigații și completarea unei fișe medicale. Pacientul primește un diagnostic și alternative de tratament alături de detalii tehnice, financiare și temporale.

Se va monta aparatul dentar fix ceramic după igienizarea completă cu atenție la fiecare bracket pus pe suprafața curată și uscată a dintelui.

Pacientul va veni la control în cabinetul medicului ortodont odată la 4-6 săptămâni pentru a activa aparatul dentar.

Se vor îndepărta brackeții la final de tratament ortodont odată ce obiectivele sunt îndeplinite. Se va realiza o igienizare profesională.

Se poartă aparatul de contenție numit și gutieră pentru o scurtă perioadă pentru ca dinții să nu se deplaseze înapoi în postura inițială.

Cat timp trebuie sa port aparatul dentar ceramic?

Orice tip de aparat dentar este de obicei purtat pentru o perioadă de 1-2 ani, în funcție de complexitatea tratamentului ortodontic.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

1

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

2

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

3

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

4

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.
Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr. Anca Gheorghe

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

DR. OLA LUQMAN

Dr. Ola Luqman

Medic Stomatolog
Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Dr Andreea Paula Pădure Ortodonție și ortopedie dentofaciala-min

Dr. Andreea Paula Pădure

Ortodonție și Ortopedie Dento-Faciala

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog
Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Aparat dentar din ceramic vs. safir?

Aparatele dentare din ceramică și cele din safir se aseamănă datorită brackeților care iau culoarea dinților naturali. Ambele au fost create pentru a fi cât mai puțin vizibile și a nu știrbi încrederea în sine a pacienților, fie ei copii sau adulți. Totuși cel din safir este mai popular deoarece datorită brackeților transparenți este aproape invizibil. Acestea au aproape același preț per arcadă și oferă o rezistență îndelungată.

Aparatul dentar din safir nu se pătează, nu își schimbă culoarea sub nicio formă, în nicio împrejurare, în timp ce cel ceramic o poate face când pacientul consumă alimente sau băuturi care pătează. Ambele sunt ideale pentru pacienții care au nevoie de un tratament ortodontic atât eficient, cât și discret.

Dacă arcul aparatului dentar ceramic are o culoare deschisă, cât mai apropiată de cea a dinților, în cazul aparatului dentar din safir arcul este colorat în alb și este mai greu de observat. Aparatul dentar din safir conține brackeți atât de bine șlefuiți încât nu se vor colora, nu vor acumula placă bacteriană și sunt mai confortabili decât alte tipuri de aparate dentare.

Aparatul dentar ceramic oferă rezultate eficiente într-o perioadă de 18-24 luni, în funcție de complexitatea cazului. În general aparatul dentar din safir este purtat pentru o perioadă de 18 luni.

Aparatul dentar din ceramică este mai ieftin decât cel din safir datorită materialului din care sunt confecționați brackeții. Pentru a alege un aparat dentar ceramic sau safir, prețul este de cele mai multe ori factorul decisiv. Prețul unui aparat dentar din ceramică pe o arcadă începe de la 3000 lei.

Diferenta dintre aparatul dentar ceramic si cel metalic

În ceea ce privește o comparație aparat dentar ceramic vs. metalic, prima diferență notabilă este cea a materialului folosit: ceramică, respectiv metal. Unul dintre avantajele aparatelor dentare ceramice față de cele metalice este faptul că sunt mai puțin vizibile. Brackeții aparatului dentar ceramic pot fi de culoare albă, similară culorii dinților naturali sau având grade diferite de transparență.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Datorită culorii, cel mai des pacienții aleg aparatul dentar ceramic. Ambele tipuri de aparate sunt fixe, deci nu pot fi îndepărtate decât de medicul specialist ortodont. Pacienții sunt de părere că aparatul dentar ceramic este mai confortabil de purtat decât cel metalic. Materialul ceramic nu este abraziv, deci nu irită gingiile sau obrajii cum o fac brackeții metalici.

În cazul aparatului dentar ceramic pacientul poate alege culoarea, pe când brackeții metalici vin într-o singură culoare. Elasticele aparatului din ceramică vin în aproape orice culoare. Dacă brackeții metalici pot interfera cu examenele imagistice, radiografie, RMN, brackeții ceramici produc o interferență mai redusă a semnalului. Aparatul dentar ceramic este ușor mai scump decât cel metalic.

O diferență aparat dentar ceramic și metalic este că aparatul dentar ceramic nu este la fel de rezistent precum cel metalic, iar brackeții din ceramică se pot fractura mai ușor decât cei metalici. Îndepărtarea brackeților de pe suprafața dintelui poate fisura sau fractura smalțul dintelui.

La întrebarea “cât durează” răspunsul este mai complex decât o cifră. Tratamentul cu un aparat dentar ceramic durează între 18-36 luni, în funcție de complexitatea cazului. Da, tratamentul poate dura mai mult decât în cazul aparatului dentar metalic deoarece brackeții ceramici sparți vor fi inlocuiți la fiecare ședință, fapt care extinde perioada de tratament.

Prețul aparatului dentar ceramic este mai mare decât în cazul celui metalic: 3000 lei, respectiv 2100 lei. Fiecare aparat dentar vine cu avantaje și dezavantaje.

Clinica stomatologică sector 5 Rahova Cris Smile Studio pedodontie endodonție estetica paradontoză implantologie Ortodonție chirurgie proteza dentară Coarna dentare implant dentar digital smile design adiția osoasa aparat dentar albirea dinților detartraj fațete dentare aparat dentar dentist stomatolog

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar ceramic

Aparatul dentar ceramic are nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru a oferi rezultatele dorite, îngrijire care cuprinde:

Periere după fiecare masă și utilizare ață dentară. Astfel se vor elimina resturile alimentare care pot cauza pete pe aparatul dentar.
Se vor evita alimentele și băuturile care pot păta sau decolora brackeții aparatului dentar. Aici intră următoarele alimente: roșii, vin, cafea, ceai, băuturi carbogazoase, ketchup, muștar.
Nu se va fuma deoarece lasă pete galbene pe dinți și pe aparatul dentar.
Nu se va folosi pastă de dinți pentru albire deoarece pot face dintele din jurul bracketului mai alb decât suprafața aflată sub bracket.
Se va merge la medicul ortodont în mod regulat pentru controlul aparatului, înlocuirea brackeților ceramici sau a legăturilor elastice pătate.

INTREBARI FRECVENTE

O veste bună este faptul că aparatele dentare din ceramică nu se vor păta prea ușor, dar legăturile elastice utilizate pentru fixarea brackeților de arc se pot păta.

Nu. Rezultatul este permanent. Totuși pentru a-l putea menține, pe o perioadă scurtă de timp este recomandată purtarea gutierei pe timp de noapte.

În funcție de ce consideră medicul ortodont, vei merge la cabinet la control o dată la 4-6 săptămâni.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Scroll to Top