Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar fix metalic?

Aparatul dentar metalic este compus din bracket-urile/bracheții metalice care se lipesc pe suprafața exterioară a dinților, arcul care trece printre bracket-uri și elastice. Primul aparat ortodontic fix inventat, aparatul dentar metalic este cea mai populară alegere pe care o fac pacienții chiar și în prezent, când piața oferă și alte variante de corecție a poziției dinților. Cum funcționează aparatul dentar metalic fix? Imprimă o forță asupra dinților pe o anumită perioadă de timp; aflați sub presiunea sa, dinții se mișcă, ajungându-se la poziția lor corectă.

Cand se recomanda aparatul dentar metalic

Necesitatea tratamentului cu aparat dentar este decisă în momentul consultației la medicul ortodont. E recomandat să porți aparat dentar și din considerente estetice, dacă vrei să corectezi poziție dinților săi, însă medicul ortodont va determina dacă acesta va contribui și la corectarea altor aspecte ce țin de dantură, cum ar fi:

 • Pronunția: în special în cazul copiilor. Dacă cel mic are probleme de pronunție, acest fapt s-ar putea datora dinților care nu sunt corect aliniați pe arcadă. Dacă o vizită la logoped nu ajută, una la medicul ortodont cu siguranță o va face;
 • Fără dureri de dinți: dinții incorect aliniați provoacă dureri de dinți, iar persoanele în cauze își pot mușcă frecvent limba sau pereții cavității bucale;
 • Deglutiția: dacă ai probleme la înghițire și simți constant un disconfort în acest proces, s-ar putea să ai dinții incorect aliniați pe arcada dentară;

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Care sunt etapele tratamentului cu aparat dentar fix metalic

Dacă te-ai hotărât că vrei să îți înfrumusețezi zâmbetul, iată care sunt pașii pe care îi vom parcurge împreună pentru a obține rezultatul mult dorit:

1

Consultația

Pentru inceput, medicul ortodont va evalua necesitatea aplicarii unui tratament ortodontic, dar va decide si care e momentul ideal pentru inceperea lui;

2

Planul de tratament

Dupa completarea fisei medicale si realizarea investigatiilor, medicul iti va oferi un diagnostic, alaturi de tratamentele posibile, detaliile tehnice si financiare;

3

Sedinta de montare

Dupa o igienizare completa si riguroasa, fiecare bracket al aparatului este aplicat pe dintii curatati si uscati;

4

Controalele

La intervale de 4-6 saptamani vei merge la medicul specialist pentru a activa aparatul dentar, ca rezultatele dorite sa nu intarzie sa apara;

5

Îndepărtarea bracket-urilor

Cand tratamentul ortodontic ajunge la final, iar tu esti multumit de zambetul tau, aparatul dentar fix metalic se indeparteaza impreuna cu urmele de material de colaj si se realizeaza o igienizare profesionala;

6

Purtarea aparatului de contentie

Pentru a mentine rezultatele, vei purta o perioada un aparat de contentie care va preveni tendinta de deplasare a dintilor spre situatia initiala.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

medici profesionisti si empatici.

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție.
E suficient să vii cu sufletul deschis.

Servicii dentare complete

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamenete de ultima generatie

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune medicala centrata pe pacient

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

DR. ANCA GHEORGHE

Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

DR. OLA LUQMAN

Medic Stomatolog Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Cat costa tratementul cu aparat dentar fix metalic? Preturi:

Costul tratamentului cu aparat dentar fix metalic variază, pentru că, pe lângă costul aparatului dentar, tratamentul impune un consult lunar realizat de medicul specialist.

Dacă bracket-urile se vor rupe sau sârmele vor trebui înlocuite, costurile se vor suplimenta. Cu toate acestea, tratamentul cu aparat dentar metalic este cea mai accesibilă variantă existentă pe piață, prețurile unui astfel de aparat pornind de la 1000 de lei.

Cat timp trebuie purtat, in medie, aparatul metalic?

Durata unui astfel de tratament ortodontic diferă de la caz la caz, în funcție de nevoile pacientului și de ce decide medicul ortdont.

Cu toate acestea, adulții au nevoie să poartă aparatul dentar metalic între 6 luni și 2 ani pentru a vedea rezultatele dorite. În medie, aparatul dentar poate fi îndepărtat între 12 și 15 luni, în funcție de gravitatea problemelor pe care vrei să le rezolvi. Statistic, aparatele clasice, precum și aparatul metalic, au cel mai rapid timp de corectare a poziției dinților.

Cum ma voi spala pe dinti cu aparatul dentar fix metalic? Igiena orala:

Pentru mulți dintre noi, ideea unui aparat dentar ne face să ne gândim la felul în care ne vom spăla pe dinți. Iată câteva recomandări de care trebuie să ții cont în ceea ce privește igienizarea cavității bucale:

 • Trebuie să te speli pe dinți după fiecare masă, iar din igiena orală nu pot lipsi ața dentară și apa de gură;
 • Va trebui să folosești o periuță interdentară care te va ajuta să cureți aparatul dentar fix metalic;
 • Folosește pastă de dinți cu fluor: aceasta contribuie la eliminarea plăcii
  bacteriene;
 • Folosește o periuță de dinți moale și, cel mai important, nu aplica presiune prea mare;
 • Înlocuiește periuța de dinți la cel mult o lună;
 • Perie bracket-urile și firele;
 • Dacă folosești o periuță de dinți electrică, folosește cea mai mică viteză, pentru a nu deteriora aparatul ortodontic.

INTREBARI FRECVENTE

O vizită la medicul stomatolog te va lămuri cu privire la toate întrebările pe care le ai, inclusiv la aspectele legate de prețul final al lucrării. Cu toate acestea, iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări:

Aparatul dentar metalic este mai eficient decat alte aparate?

Deși este cel mai vizibil, aparatul dentar metalic fix este unul la fel de eficient ca celelalte variante; ce îi aduce un plus este însă durata tratamentului, care este mai scurtă în cadrul tratamentelor cu un aparat metalic.

Trebuie sa merg mai des la control daca am aparat dentar fix metalic?

Un aparat dentar fix metalic cere o vizită la medicul ortodont în fiecare lună, pentru că aparatul trebuie activat ca dinții tăi să continue să se îndrepte în poziția pe care ți-o dorești.

Dintii revin la pozita anterioara dupa scoaterea aparatului?

Pentru a preveni deplasarea dinților în poziția anterioară, după scoaterea aparatului dentar se apelează pentru o scurtă perioadă la un aparat de contenție; acesta previne deplasarea dinților spre situația inițială și ajută la menținerea rezultatelor.

Care este diferenta dintre aparatul dentar metalic si alte tipuri de aparate dentare

Aparat dentar fix metalic vs. aparat dentar fix safir?

Aparatul dentar fix din safir este sea mai asemanatoare varianta pentru aparatul dentar metalic. Desi functioneaza pe baza aceluiasi principiu si este la fel de eficient, aparatul dentar din safir castiga teren pentru ca este mai estetic; bracket-urile sunt din safir, ceea ce le face transparente si, deci, o varianta mult mai buna pentru cei care pun accent pe componenta estetica.

Cu toate acestea, aparatul dentar din safir este mult mai pretentios din punct de vedere al rezistentei, pentru ca bracket-urile sale se pot sparge mai usor. In ce priveste durabilitatea si eficienta, ambele aparate dentare performeaza la fel de bine. Dat fiind ca este o optiune mai estetica, aparatul dentar fix din safir este o optiune mai costisitoare decat omologul sau din metal. Mai multe informatii despre aparatul dentar din safir gasesti aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar fix ceramic

Aparatul dentar fix ceramic este o altă opțiune potrivită pentru cei care pun preț pe componenta estetică, deoarece e o variantă subtilă și elegantă, care arată mult mai bine. Cu toate acestea, aparatele dentare ceramice sunt mult mai pretențioase decât cele metalice: acestea se pot sparge foarte ușor, iar bracket-urile policristalini pe care îi are sunt opaci, având o rezistență destul de mică la fracturi comparativ cu bracket-urile metalice.

Gradul de eficiență al acestor aparate este același, iar durata tratamentului este relativ mai îndelungată în cazul tratamentelor cu aparat dentar fix ceramic. Acesta câștigă însă teren în ceea ce privește confortul: aparatul dentar ceramic e o opțiune mult mai confortabilă, iar pereții laterali ai cavității bucale nu dor ca în cazul aparatului metalic. Deși aparatul metalic rămâne cea mai accesibilă variantă, aparatul dentar fix din ceramică este o opțiune mai ieftină decât varianta din safir. Poți afla mai multe despre aparatul dentar din ceramică aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar mobil

Aparatele dentare mobile sunt utilizate, de cele mai multe ori, în cazul copiilor, și ce le face mobile este faptul că pot fi date jos pentru a se igieniza și activa. Un aparat dentar mobil câștigă teren atunci când copilul este mic, iar dinții sunt încă în dezvoltare și se pot corecta ușor. Față de aparatul dentar metalic, cel mobil are o eficiență redusă și o durată mai îndelungată a tratamentului. Este o variantă mai estetică decât aparatul metalic, iar costurile sunt asemănătoare. Cu toate acestea, este recomandat în continuare cu precădere copiilor, pentru că e mai puțin dureros, iar pe dinții în curs de formare reușește să fie eficient. Aparatul dentar mobil favorizează, de asemenea, și o mai bună igienizare orală, dar și o igienizare corespunzătoare a aparatului ortodontic. Găsești mai multe informații despre aparatele dentare mobile aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar incognito

Aparatul dentar incognito sau lingual funcționează la fel ca cel metalic, diferența majoră fiind amplasarea lui: aparatul dentar incognito este poziționat pe peretele interior al danturii, între dinți și limbă (de aici și denumirea). Principalul său avantaj este că e la fel de eficient ca un aparat clasic, însă complet invizibil pentru ceilalți, ce îl face o opțiune mult mai estetică.

De asemenea, aparatul dentar incognito creează mai puțin disconfort decât în cazul altor aparate, iar riscul retracției gingivale nu există. Un alt bonus al acestui aparat este că are o eficiență mai ridicată față de aparatul dentar fix metalic. Prețul este mai ridicat decât în cazul unui aparat dentar metalic, însă nu la fel de ridicat ca în cazul altor aparate dentare invizibile celorlalți. Partea mai puțin bună la aparatele linguale este că nu sunt potrivite pentru toate tipurile de mușcături, dar asta trebuie aflat la un control în cabinetul medicului ortodont. Mai multe informații despre aparatul dentar lingual găsești aici.

Aparat dentar metalic vs. aparat dentar Orthocaps

Aparatul dentar Orthocaps e alcătuit din două gutiere transparente (numite alignere) care îndreaptă dinții asemenea unui aparat tradițional. Nu este indicat pentru toate anomaliile dentare, însă dacă problemele tale pot fi rezolvate de el, vine cu câteva beneficii evidente, începând cu faptul că e complet transparent, deci estetic, iar faptul că poate fi dat jos nu te împiedică să ai restricții alimentare și te ajută să realizezi o igienizare orală corespunzătoare. Iritațiile pereților laterali din cavitatea bucală sunt inexistente în cazul acestei variante, iar eficiența sa este ridicată.

Fiind una dintre cele mai moderne variante de pe piață aparatul dentar Orhocaps este și mult mai costisitoare decât un aparat dentar metalic fix. Acesta e recomandat îndeosebi pentru anomaliile dentare care nu pot fi corectate prin aparatele dentare tradiționale, întocmai mulțumită eficienței sale.

Acum depinde doar cât de mult ești dispus să plătești pentru zâmbetul tău. Poți afla mai multe despre aparatul dentar invizibil aici.

SPECIALISTUL RASPUNDE

DR. ANCA GHEORGHE

Dinți strâmbi, înghesuiți? Avem soluția zâmbetului perfect!

DR. ANCA GHEORGHE

Tratamentul ortodontic dinti frontali

DR. OLA LUQMAN

Copiii cu aparat dentar | Care este rutina de îngrijire?

DR. OLA LUQMAN

Ce trebuie să știe părinții copiilor cu aparat dentar?

DR. OLA LUQMAN

Ce sunt malpozițiile dentare? Cum dinții strâmbi ne afectează viața

DR. OLA LUQMAN

Cum convingem un copil să poarte aparat dentar?

CE SPUN PACIENTII

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

  CONTACTEAZA-NE

  Am văzut mii de probleme și de danturi. Soluții există, însă primul pas e mereu la tine. Folosește formularul și explică-ne ce te supără.

  Revenim ASAP la tine.

  Ataseaza radiografii/analize