Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt coroanele dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt microproteze fixe cu rol estetic și funcțional. Zirconiul se regăsește într-o varietate de nuanțe, ceea ce înseamnă că vei găsi nuanța care să fie cea mai similară cu dantura ta naturală. Coroana dentară din zirconiu se diferențiază prin rezistența și fizionomia ei; dacă la coroanele metalice retracția gingivală aduce cu sine expunerea coroanei (colereta, marginea metalică), această problemă nu survine în cazul coroanei din zirconiu.

De ce este folosit zirconiul?

Zirconiul este un material folosit în medicina dentară grație proprietăților sale:

 • duritatea: zirconiul are o duritate cuprinsă între 6,5 și 7,5, comparativ cu smalțul dentar care are o duritate de 8;
 • lipsa bacteriilor: zirconiul nu permite formarea plăcii bacteriene;
 • transluciditatea: zirconiul are o transluciditate asemănătoară cu cea a dinților naturali, asigurându-se aspectul neartificial;
 • stabilitate: punctul de topire al zirconiului este de peste 1900 grade, ce îl face mult mai stabil în timpul arderii față de ceramică; 
 • rezistența în timp: coroanele de zirconiu rezistă intacte între 5 și 10 ani;
 • ideal pentru pacienții care au alergii la metale; zirconiul este biotolerabil și nu corodează;
 • lucrările pe bază de zirconiu sunt precise. 

Cand este recomandata coroana din zirconiu

Cum îți dai seama că ai nevoie de o coroană de zirconiu? Ar trebui să apelezi la această variantă dacă:

 • dantura ta e distrusă în proporție de 40%, – 50% – o asemenea suprafață nu poate fi refăcută din compozit;
 • dacă dinții tăi au coroana fracturată;
 • dacă vrei să modifici aspectul estetic al dinților tăi (dimensiune, culoare, formă);
 • dinții tăi au fost tratați endodontic, adică nervii sunt scoși, pentru că sunt hipersensibili și zirconiul e un material bine agreat;
 • ai suferit un tratament de canal sau un implant dentar

Avantajele si dezavantajele dintilor din zirconiu

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Exista mai multe tipuri de coroane dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt de mai multe feluri, iar modelul care ți se potrivește va fi discutat în cabinet, alături de medicul stomatolog. Atât coloanele dentare realizate în întregime din zirconiu, cât și cele pe schelet de zirconiu imită la perfecție estetica naturală a dinților, dar și funcția masticatorie a acestora.

Coroane dentare monolitice din zirconiu (in totalitate din zirconiu)

Coroana dentară zirconiu monolit e coroana realizată în întregime din zirconiu. Ea face parte din categoria premium și se folosește atunci când dantura pacientului are nevoie de mai multă rezistență. Din punct de vedere estetic, ea este superioară oricărei alte coroane. E ușoară, ce face acomodarea un proces mult mai rapid.

Coroane dentare din zirconiu acoperit cu ceramica

Un alt tip de coroană zirconiu este coroană zirconiu-ceramic: un tip de coroană dentară realizată din zirconiu, care e îmbrăcat la rândul lui într-un strat de ceramică dentară. Coroana zirconiu-ceramic se folosește de cele mai multe ori când trebuie restaurați dinți din zona frontală, fiind o variantă extrem de estetică și mai puțin costisitoare față de coroana realizată integral din zirconiu. Această variantă îmbină cele mai iubite materiale din tehnica dentară modernă, contribuind nu doar la îmbunătățirea vizibilă a zâmbetului, ci oferind rezistență la șocuri și împiedicând depunerea plăcii bacteriene.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

medici profesionisti si empatici.

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție.
E suficient să vii cu sufletul deschis.

Servicii dentare complete

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamenete de ultima generatie

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune medicala centrata pe pacient

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

Dr Claudia Catana - Protetician

DR. CLAUDIA CATANA

Medic Stomatolog
Specialist protetica dentara

DR. FLAVIA BOIANGIU

Medic Stomatolog

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Cat costa coroanele dentare din zirconiu? Pret:

În ceea ce privește prețul coroanelor dentare din zirconiu, partea bună este că acesta a scăzut drastic față de acum 15 - 20 de ani. Cu toate acestea, prețul final poate fi stabilit doar în cabinet, în urma consultului de specialitate. De asemenea, coroanele de zirconiu care au mai puțin zirconiu în compoziție vor costa mai puțin, însă calitatea acestora va fi considerabil afectată, motiv pentru care un preț prea mic ar trebui să vă trezească suspiciuni. În general, prețul unei coroane din zirconiu pornește de la 1300 lei.

Care sunt etapele aplicarii coroanelor dentare din zirconiu

1

Procesul aplicării coroanelor dentare din zirconiu constă în câțiva pași, începând cu etapa clinică, în care se realizează o coroană provizorie. Dintele se pregătește pentru amprentare și șlefuire; acest pas e făcut pentru a transmite către laborator informații legate de dantură;

2

În laborator urmează să fie realizat modelul de lucru, după amprenta dentară. Laboratoarele dentare cu care colaborăm apelează la cele mai avansate tehnologii și experți pentru a realiza coroane de zirconiu care să imite cât mai bine dintele natural. Modelul 3D e trimis la mașina de frezat CAM CAD, iar apoi e produs rezultatul final, iar lucrarea este retrimisă în cabinet. Despre procedură poți afla mai multe aici.

3

La următoarea ședință (care e uneori opțională) se realizează proba intermediară a dintelui; acum e momentul în care poți să îți dai seama dacă noul dinte se așează suficient de bine în gura ta.

4

Ultima ședință, la trei zile după cea de-a doua, reprezintă un control în care se va verifica din nou adaptarea coroanei după ce aceasta s-a cimentat pe dinte.

cum arata o coroana dentara de zirconiu la maxilarul superior

Coroane dentare din zirconiu vs. ceramice (din portelan)

Față de coroanele dentare ceramice, din porțelan, coroanele din zirconiu nu permit luminii să treacă, ceea ce le face mai puțin naturale. Pe de cealaltă parte, coroanele din zirconiu sunt considerabil mai rezistente în timp decât cele realizate exclusiv din ceramică. Pentru că ambele variante au plusuri și minusuri, de aceea varianta care le îmbină pe amândouă este ideală. Coroanele de zirconiu cu strat exterior ceramic preiau funcția estetică a porțelanului și funcționalitatea, respectiv rezistența oferită de zirconiu.

Coroane dentare din zirconiu vs. din metal

Față de coroanele de metal, cele din zirconiu au o paletă mult mai mare de beneficii: aspectul dinților este mult mai natural, dinții se curăță la fel ca cei naturali și au o durată de viață prelungită. Mai mult de atât, zirconiul nu este un metal, ceea ce împiedică dezvoltarea alergiilor, fiind un material biocompatibil. Coroanele dentare din metal lasă la iveală un chenar gri la baza dinților, ce la face mai puțin naturale și uneori chiar inestetice. O altă diferență relevantă între cele două variantă o reprezintă prelucrarea: coroanele din metal se prelucrează manual, în timp ce coroanele din zirconiu sunt frezate computerizat, prin tehnologia CAD CAM. Astfel, operațiunea e 100% precisă.

cum arata o coroana o coroana unidentara de zirconiu
cum arata o punte dentara de zirconiu complet alba si pe interior si pe exterior

Coroane dentare din zirconiu vs. acrilice sau din compozit

Cel mai mare avantaj al coroanei dentare din zirconiu față de cele din compozit o reprezintă lipsa conductivității termice. Acest lucru garantează confortul pe termen lung, pentru că nu vei mai simți durere la contactul cu alimente fierbinți sau reci. De asemenea, coroanele dentare din zirconiu sunt mai ușor de igienizat decât coroanele din compozit sau alte variante. Nu în ultimul rând, coroanele dentare din acrilice sau compozit au o rezistență scăzută în timp și nu se adaptează la fel de bine la structura danturii precum coroanele din zirconiu. Cele din urmă au un cost mai ridicat, însă asigură o gamă mult mai variată de funcționalități, sunt mai rezistente în timp și au o cantitate de alergen mult mai mică (aproape inexistentă) față de orice altă variantă.

INTREBARI FRECVENTE

O vizită la medicul stomatolog te va lămuri cu privire la toate întrebările pe care le ai, inclusiv la aspectele legate de prețul final al lucrării. Cu toate acestea, iată care sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări:

Cat rezista coroanele dentare din zirconiu?

Coroanele dentare din zirconiu sunt varianta cea mai rezistentă disponibilă pe piață. Ele pot rezista până la 15 ani intacte, cu condiția să fie aplicate corect, de către un medic stomatolog cu experiență.

Coroanele dentare din zirconiu se ingalbenesc?

Coroanele dentare din zirconiu nu se îngălbenesc și nici nu pot suferi alte modificări de culoare în timp. Dacă aceste lucruri se întâmplă, au existat greșeli în procesul de montare (fie de partea laboratorului, fie de partea cabinetului) și trebuie remediat.

Ce trebuie sa faci imediat dupa aplicarea coroanei din zirconiu?

Imediat după ce ai părăsit cabinetul medicului stomatolog, iată care sunt câteva lucruri de care să ții cont:

Nu mânca pentru aproximativ o oră;
Evită, pentru o zi sau două, alimentele lipicioase sau foarte dure;
Evită, pe termen lung, guma de mestecat;
Oferă o atenție sporită igienizării cavității bucale: periaj de două ori pe zi, alături de apă de gură și ață dentară. Cea din urmă trebuie utilizată cu atenție, pentru a nu mișca din loc coroana dentară.
E firesc să simți durere după aplicarea unei coroane dentare, pentru că zona este sensibilă; cere-i medicului stomatolog o recomandare cu privire la o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili, iar dacă durerea persistă pe termen lung, nu ezita să îl contactezi.

CE SPUN PACIENTII

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

  CONTACTEAZA-NE

  Am văzut mii de probleme și de danturi. Soluții există, însă primul pas e mereu la tine. Folosește formularul și explică-ne ce te supără.

  Revenim ASAP la tine.

  Ataseaza radiografii/analize