Albirea dintilor profesionala
Ce este si cum se face
Dintii albi, stralucitori sunt asociati cu o stare excelenta de sanatate, dar si cu tineretea. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici si aparut in publicatia dailymail.co.uk arata ca petele de pe dinti fac ca femeile sa fie percepute cu 13 ani mai in varsta. In plus, o dantura ingrijita iti va oferi mai multa incredere in tine, permitandu-ti sa zambesti mai mult.
Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!
Ce este albirea dintilor
Albirea dentara este cea mai comuna procedura de cosmetica dentara, avand rezultate vizibile si durabile. Procedura de albire dentara se realizeaza in cabinetul medical de catre medicul stomatolog, cu tehnologii speciale de albire, precum cea cu laser ZOOM.
Albirea dentara realizata in cabinet
Albirea dentara cu laser ZOOM
Albirea cu ajutorul laserului (ZOOM) este cea mai eficienta si rapida metoda de albire a dintilor, rezultatelele fiind vizibile doar dupa o singura sedinta de 45 de minute.
Acesta procedura se realizeaza prin aplicarea unui gel de peroxid de hidrogen, care apoi este activat cu ajutorul luminii laser, setata la o intensitate si durata bine stabilite, in functie de nevoile fiecarui pacient.
Albire in cabinet/acasa cu gel Opalescence xtra boost
Albirea dintilor poate fi realizata si cu ajutorul tehnologiei cu gel Opalescence xtra boost. Gelul este dispus intr-o seringa de mixare de tip jet, care asigura mentinerea proprietatilor ingredientelor la fiecare aplicare.
Dupa prima deschidere, acesta trebuie tinut la frigider. Gelul poate fi utilizat timp de 10 zile de la deschidere. Gelul Opalescence xtra boost poate fi aplicat atat in cabinetul medical, cat si acasa, deoarece nu necesita lampa de fotopolimerizare.
Albirea cu fateta ceramica
Fatetele dentare ceramice sunt invelisuri deosebit de subtiri, realizate din portelan si aplicate peste dintele natural, asemeni unei proteze.
Aceste fatete dentare, folosite adesea de starurile de la Hollywood, sunt un fel de proteze ce se aplica individual pe partea exterioara a fiecarui dinte frontal (incisivi sau canini), pentru corectarea imperfectiunilor de culoare, forma sau pozitionare, obtinand o dantura perfecta.
Inainte de a apela la albirea dentara, ai nevoie de un consult de specialitate pentru a te asigura ca dantura iti permite un astfel de tratament.
Este necesar ca toate afectiunile dentare sa fie tratate in prealabil. Astfel, inainte de albirea dentara, trebuie sa te asiguri ca nu ai carii, leziuni ale smaltului dentar sau parodontite.
Inainte de albire se va efectua o procedura de igienizare care include detartraj, periaj profesional si air-flow.
Etapele tratamentului de albire difera in functie de procedura aleasa.
In cazul tratamentului de albire realizat in cabinetul stomatologic, cu ajutorul gelurilor, se va recurge la amprentare pentru crearea unor mulaje ce vor fi folosite pentru a realiza gutiere din plastic transparent.
Acestea vor fi umplute cu gel si se vor folosi timp de 5 zile consecutiv. Gutierele se vor aplica in special in timpul noptii, pentru a fi tinute pe dantura timp de aproximativ 6 ore.
In cazul laserului, pentru a beneficia de un zambet stralucitor, pacientului i se aplica un gel de protectie pe gingii, apoi – gelul cu peroxid. Acesta se activeaza cu o lampa speciala cu leduri sau laser timp de 30-60 de minute, in functie de nevoile pacientului.
DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici
Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție. E suficient să vii cu sufletul deschis

Servicii dentare complete
Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație
Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient
Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.
Cat de mult se pot albi dintii
Multe persoane cred ca, in urma albirii dintilor se va obtine acel alb imaculat ca de portelan. Insa dintii se pot albi cu doar cateva nuante, ajungandu-se la nuanta naturala a acestora.
Nuantele naturale ale dintilor sunt:
- A : alb-galben
- B : galben
- C : gri
- D : alb-galben-gri
Cel mai eficient tratament se realizeaza in cazul dintilor patati si ingalbeniti cu cel putin 2-3 nuante. Astfel diferenta de nuanta de dupa tratament va fi vizibila cu ochiul liber. In cazuri favorabile, se poate schimba culoarea dintilor cu 2-3 nuante: de exemplu de la A3,5 la A2 sau A1.
Cat costa albirea dintilor
Preturile pot varia in functie de tehnologia si de produsele folosite. De exemplu, albirea dentara cu Opalescence xtra boost are un pret mai mic prin comparatie cu albirea profesionala cu laser ZOOM.
Albire dinti preturi
-
Albire profesionala cu lampa Philips ZOOM 1500 lei
-
Fateta ceramica e-max 1600 lei
ECHIPA NOASTRA

Dr. Claudia Catana
Medic StomatologSpecialist Protetica Dentara
Albirea dentara acasa
Albirea dentara poate fi facuta si acasa, sub indrumarea medicului, utilizand gutiere si gel de albire. Procedura dureaza 7 zile, este una simpla si implica urmatoarele etape:
- spalarea riguroasa a dintilor inainte de aplicarea gelului de albire.
- aplicarea gelului pe gutiere.
- fixarea ferma a gutierei pe dinti.
- indepartarea excesului de gel cu degetul curat sau cu ajutorul unei periute de dinti.
- purtarea gutierei timp de aproximativ 8-10 ore pe timpul noptii sau 6 ore in timpul zilei..
- spalarea dintilor si a gutierei foarte bine, astfel incat sa nu mai ramana urme de gel.
Gelurile de albire dentara destinate folosirii acasa sunt o solutie optima de albire, insa acestea trebuie achizitionate doar din cabinetele stomatologice. Recomandarile se fac in urma consultului stomatologic si in functie de motivul colorarii dintilor.
Gelurile pentru albirea dentara se aplica timp de 4-8 ore pe zi, in functie de concentratia gelului, ce poate fi compus din peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida (10-16%) pana cand pacientul obtine nuanta dorita. Atentie, insa, nu se utilizeaza mai mult de doua saptamani!
Albirea dentara cu gutiere este o procedura comuna de albire. Aceasta se realizeaza in cabinetul stomatologic, cu ajutorul gelurilor si presupune urmarea unor etape stricte:
AMPRENTAREA
Medicul ia amprenta dintilor si va trimite mulajele catre un laborator pentru crearea gutierelor, care au un spatiu milimetric intre dinti si material. Spatiul respectiv va fi umplut apoi cu gelul de albire.
FIXAREA
Gutierele se fixeaza pe dinti, unde intra in contact cu smaltul, fara sa irite gingia. Excesul se indeparteaza foarte usor.
APLICAREA
Perioada de aplicare este de 5 zile pentru fiecare arcada, de la 1,5 ore pana la 6 ore, in functie de concentratia gelului.
Pe piata exista mai multe produse pentru albirea dentara. Printre acestea amintim:
- paste de dinti cu efect de albire – cea mai usoara metoda de albire. Pasta de dinti este destinata indepartarii petelor recente de pe suprafata dintilor, cauzate de mesele cu alimente colorate (vin rosu, cafea, sos rosu, spanac etc.).
- geluri pentru albire care se aplica de catre medicul stomatolog – aceasta procedura dureaza intre 45-90 de minute. Gelurile contin peroxizi cu o concentratie de 35-36%. Efectul dorit este imediat si nu necesita mai multe aplicari.
- gutiere, care pot fi aplicate acasa sau in cabinetul stomatologic – durata acestui tratament este de 5-7 zile pana la obtinerea efectului dorit.
Albirea dentara acasa vs albirea in cabinet. Avantaje si dezavantaje
Exista numeroase tehnici de albire a dintilor acasa, de la tratamente home-made pana la tratamente ce pot fi comercializate pe internet.
Cu toate acestea, de multe ori, unele tratamente nu au efectul dorit, albirea dintilor fiind insesizabila. In plus, unele dintre aceste tratamente sunt abrazive sau contin substante care ataca smaltul dintilor, ducand la aparitia sensibilitatii dentare.
Pentru a preveni eventuale probleme dentare cauzate de albirea dintilor acasa, dar si pentru a obtine un efect de albire vizibil, cea mai sigura solutie ramane albirea dentara profesionala.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!
Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.
Cat dureaza rezultatele albirii dentare. Cum sa ai dintii mai albi
Procedura de albire dentara profesionala se realizeaza intr-o singura sedinta si poate dura intre 40 de minute si doua ore, in functie de tehnica folosita.
Sfaturi pentru a mentine cat mai mult efectele albirii dentare profesionale
Dupa tratamentele de albire dentara este foarte important sa acorzi o atentie deosebita igienei orale. Doar in acest fel efectul va dura mai mult timp. Dupa procedura de albire se vor evita toate alimentele colorate, pentru cel putin doua saptamani (cafea, vin rosu, fructe de padure etc). Deasemenea, igiena dentara riguroasa este un must.

Albirea dintilor: avantaje si dezavanataje
Albirea dentara are atat avantaje, cat si dezavantaje. Iata care sunt acestea.
- indepartarea petelor dentare – prin albirea dintilor se indeparteaza petele dentare cauzate de o igiena deficitara si de consmul alimentelor colorate.
- efect estetic de albire – efectul estetic de albire este vizibil dupa doar o sedinta.
- sensibilitatea dentara – este cel mai comun efect secundar. Acesta apare dupa efectuarea sedintei de albire, insa dispare treptat dupa finalizarea tratamentului.
- afectarea gingiilor – un alt efect secundar este iritarea gingiilor, insa dispare o data cu finalizarea tratamentului.

Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor
Principalele cauze ale ingalbenirii dintilor sunt: fumatul, consumul de cafea, vin rosu si alte alimente colorate.
Aceste alimente patrund in timp, in porii din smaltul dintilor, care sunt asemenatori unui burete. Aceste resturi fac ca nuanta dintilor sa devina din ce in ce mai inchisa la culoare.
Alimente care pot ingalbeni dintii
Alimentele care duc la ingalbenirea dintilor sunt cele care contin coloranti, dar si fructele de padure, sosurile de soia si rosii, sfecla sau otetul balsamic. De asemenea, bauturi precum cafeaua, ceaiul negru, vinul rosu si sucurile carbogazoase cauzeaza ingalbenirea dintilor.
Alte cauze ale ingalbenirii dintilor
Pe langa alimentatie si fumat, ingalbenirea dintilor poate fi cauzata si de alti factori precum:
- inaintarea in varsta – structura dintilor se modifica o data cu inaintarea in varsta, ducand la ingalbenirea dintilor.
- fluorul in exces (fluoroza) – folosit in exces, fluorul poate afecta dantura. Acesta poate fi gasit in apa pe care o bem, dar si in pasta de dinti.
- medicamente – anumite tratament medicamentoase pot cauza ingalbenirea dintilor.
- igiena dentara precara – lipsa unei igiene dentare adecvate duce, in timp, la ingalbenirea dintilor.

Contraindicatii in cazul albirii dintilor
Din pacate, nu oricine poate apela la albirea dentara. Procedeul de albire a dintilor nu este recomandat:
- femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
- persoanelor care sufera de boli gingivale.
- persoanelor care prezinta eroziune dentara.
- copiilor pana in 15 ani.
- persoanelor care sufera de sensibilitate dentara.
- persoanelor alergice la peroxid.
- pacientilor cu fluoroza dentara.
Mituri si intrebari frecvente despre albirea dintilor
Exista o serie de mituri despre albirea dentara. Cele mai comune sunt:
Detartrajul albeste dintii. Prin detartraj se elimina tartrul de pe dinti, care este mai inchis la culoare decat smaltul, insa nu se albesc dintii.
Albirea dentara este dureroasa. Albirea dentara realizata cu tratamente speciale de catre medicul stomatolog nu este dureroasa.
Albirea dentara duce la aparitia sensibilitatii dentare. Dupa tratament, in primele doua zile poate aparea sensibilitate dentara, insa aceasta dispare treptat.
Albirea dentara isi pastreaza efectele pentru totdeauna. Efectele procedurii pot dura de la 6 luni pana la maxim doi ani, in functie de obiceiurile zilnice ale fiecarei persoane in parte.
Specialistul raspunde
Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!
Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.