Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezinta inlocuirea unui dintre natural cu unul artificial. Acesta este facut in locul extractiei, unde se introduce o componenta din titan, sub forma unui surub, care serveste drept inlocuitor pentru radacina dintelui natural care lipseste. Apoi, peste acesta se monteaza coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele lipsa.

Cine isi poate face un implant dentar

Orice persoana care isi pierde unul sau mai multi dinti poate apela la implantul dentar, atat timp cat nu exista probleme locale sau generale de sanatate care sa impuna o contraindicatie a interventiei.
Implanturile nu se realizeaza in cazul copiilor si adolescentilor pana cand nu se definitiveaza procesul de crestere scheletica, dar nici in cazul varstnicilor de peste 90 de ani, deoarece procesul de vindecare poate pune piedici.

Necesitatea implantului. De ce trebuie sa inlocuiesti dintii lipsa

Implantul dentar are un rol estetic, dar si medical. Lipsa implantului dentar poate duce la complicatii locale precum atrofierea osoasa sau imbolnavirea articulatiilor mandibulare.

Beneficiile implantului dentar

Implantul dentar are numeroase beneficii. Printre acestea enumeram:

 • previne pierderea osoasa – in momentul in care unul sau mai multi dinti lipsesc, tesutul osos de sustinere se atrofiaza. Implantul dentar are capacitatea de a opri acest proces natural, mentinand activ tesutul.
 • dintii alaturati nu sunt afectati – spre deosebire de o punte dentara, in cazul careia dintii alaturati sunt sacrificati, in cazul implantului dentar, acestia raman intacti.
 • implantul dentar este stabil – spre deosebire de proteza dentara, implantul este stabil si dintele poate fi folosit la fel ca unul real. Nu creeaza senzatia unui corp strain in gura.
 • reduce riscurile aparitiei inflamatiilor – spre deosebire de lucrarile protetice mobile, care ofera senzatia de durere si inflamatie, implantul ofera senzatia unui dinte natural si nu prezinta neplaceri.
 • are o durata de viata lunga – cu o igiena orala adecvata, durata de viata a implantului este indelungata, nefiind necesara inlocuirea acestuia.
  permite reabilitarea la orice varsta – indiferent de varsta, pacientii cu implanturi isi pot relua obiceiurile alimentare fara probleme.
 • reface estetica faciala – nu in ultimul rand, ajuta la refacerea esteticii faciale.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție.
E suficient să vii cu sufletul deschis.

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

TIPURI DE IMPLANT DENTAR

Exista numeroase tipuri de implanturi dentare la care pacientii pot apela in functie de afectiunile de care sufera si de masa osoasa de care dispun. Doar dupa un consult de specialitate medicul va decide care este varianta care se potriveste fiecarui pacient in parte.

IMPLANTUL SKY

S-a facut remarcat in 2002 ca un implant simplu, estetic, cu numeroase variante de tratamente stomatologice, in ciuda faptului ca folosea un numar redus de componente protetice.

IMPLANTUL FAST AND FIXED

Acest tip de implant reprezinta un avantaj major, deoarece se realizeaza intr-o singura zi, redand rapid aspectul si functionalitatea dentara, pacientii putand manca imediat dupa interventie.

IMPLANTUL INNO

Calitatea si siguranta acestui tip de implant sunt dovedite international si au la baza 20 de ani de cercetari.

IMPLANTUL NOBEL BIOCARE

Lider mondial in ceea ce priveste restaurarile dentare. Implantul Nobel Biocare este proiectat si construit pentru a fi functional tot restul vietii

IMPLANTUL DIGITALIZAT

Se realizeaza computerizat si reprezinta un nou concept de restaurare implanto-protetica. Are la baza o tehnologie de ultima ora si de inalta precizie, imbinand informatiile tomografiei computerizate cu detaliile oferite de scanarea intraorala. Platforma electronica R2Gate poate realiza planificarea optima inserarii implantului dentar.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

DR. ALINA CRACIUN

Medic Stomatolog
Specialist Chirurgie Dento-Alveolara Practica Parodontologie Laser

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

ETAPELE TRATAMENTULUI CU IMPLANT DENTAR

Aplicarea unui implant dentar se face in mai multe etape, dupa cum urmeaza:

 • anestezie – fie prin inhalosedare (cu gaz ilariant – rapida si fara reactii adverse, netoxica si nedureroasa) ori prin sleeping dentistry (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care poate face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o sedinta).
 • incizie in gingie pentru a expune osul in care se introduce implantul. In unele cazuri, cand materia osoasa nu este suficienta, se apeleaza la o grefa osoasa.
 • prescriptia medicamentelor pentru a reduce durerile si inflamatia de dupa procedura.
 • dupa 7 zile de la operatie sunt indepartate firele, urmand o perioada de asteptare intre 3 si 9 luni, care sa permita celulelor osoase sa se ataseze pe suprafata implantului.
 • dupa 6 luni se ataseaza bontul de vindecare.
 • etapa protetica – montarea coroanei. Aceasta va arata intocmai ca dintele natural.

Consultatia. Analize premergatoare implantului dentar

La fel ca in cazul oricarei interventii, implantul dentar presupune o pregatire prealabila. Primul pas consta intr-un un control amanuntit, care evalueaza starea de sanatate a cavitatii bucale, cat si starea de sanatate generala. Este necesara o radiografie panoramica recenta (nu mai veche de 6 luni) si efectuarea unui set de analize, care sa includa:

 • hemoleucograma
 • glicemie
 • cholesterol
 • timpi de sangerare
 • timpi de coagulare
 • acid uric
 • uree
 • VSH

Pentru a stabili cu certitudine posibilitatea implantarii dentare, este necesara si o tomografie computerizata (CT), care ofera informatii asupra tesutului osos.

Etapele inserarii implantului

Realizarea implantului dentar necesita mai multe etape, dupa cum urmeaza:

ANESTEZIA

Interventia se face sub anestezie, astfel incat pacientul sa nu simta nicio durere. Anestezia poate fi realizata prin inhalosedare (cu gaz ilariant – rapida si fara reactii adverse, netoxica si nedureroasa) ori prin sleeping dentistry (injectarea intravenoasa a unei substante calmante, care poate face posibila realizarea mai multor tratamente dentare intr-o sedinta).

INCIZIA

Dupa ce anestezia isi face efectul, se realizeaza o incizie in gingie, pentru a expune osul in care se va introduce implantul. In cazul in care acesta nu este suficient, se apeleaza la o grefa osoasa.

INTRODUCEREA IMPLANTULUI

Urmatoarea etapa consta in introducerea implantului si coaserea gingiei. Sunt prescrise medicamente pentru calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor.

Ce se intampla dupa interventia chirurgicala

Dupa 7 zile de la operatie sunt indepartate firele. Pacientul trebuie sa astepte apoi timp de 3-9 luni astfel incat celulele osoase sa se ataseze pe suprafata implantului. Dupa o perioada de 6 luni se ataseaza bontul de vindecare.

Ce reprezinta perioada protetica in tratamentul cu implant dentar

Perioada sau etapa protetica presupune colaborarea dintre medicul stomatolog si tehnicianul dentar care va realiza corona dentara potrivita pentru pacient.

Etapa post operatorie. Recuperarea de dupa implantul dentar

Recuperarea este rapida, iar pacientul isi poate folosi noul dinte in mod normal, asemeni unui dinte real.
Este necesar insa ca fiecare pacient sa respecte cu strictete igiena dentara zilnica. Pe termen lung, periajul dentar profesional si detartrajul trebuie efectuate la fiecare 6 luni.

Cand este necesara aditia osoasa

Aditia osoasa este necesara in cazul pacientilor care nu au o masa osoasa suficienta pentru sustinerea implantului dentar. Aceasta va asigura o stabilitate mai buna a implantului dentar si contribuie la refacerea osului distrus in urma traumatismelor.

Cat dureaza procedura de implant dentar

Realizarea implantului dentar dureaza, in medie, 6 luni.

Cat de dureros este implantul dentar

Procedura nu este dureroasa deoarece se efectueaza sub anestezie. Pot aparea dureri in primele zile dupa interventie, din cauza inciziei, insa medicul recomanda medicamente care sa atenueze aceste dureri.

Exista un numar maxim de implanturi dentare care se pot face

Depinde

 • dacă va avea proteză pe capse – mai puține implanturi – pot fi și două pe care se fixează capse și apoi proteză;
 • dacă dorește lucrare fixă trebuie mult mai multe – în jur de 8 implanturi pentru fiecare maxilar

Nu exista un anumit numar de implanturi pe care un pacient le poate avea. Insa, in cazul pacientilor fara dinti sau cu dinti total compromisi, care nu mai au un volum osos adecvat pentru realizarea de implanturi se folosesc tehnici speciale de implantologie.

BEFORE & AFTER

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

CAT COSTA UN IMPLANT DENTAR

Costul unui implant dentar difera in functie de tipul de implant, piesele utilizate, materiale, producator etc.

Un implant este realizat din implant propriu-zis (dispozitivul din titan sau zirconiu introdus in osul maxilar sau mandibular), bont bionic (care face legatura intre implant si coroana) si coroana dentara.

Fiecare dintre aceste piese au un pret diferit, care variaza in functie de producator, calitatea materialelor, a caracteristicilor particulare (forme si angulatii diferite, in functie de situatia clinica a fiecarui pacient).

Implant dentar pret

Implantul dentar are un rol estetic, dar si medical. Lipsa implantului dentar poate duce la complicatii locale precum atrofierea osoasa sau imbolnavirea articulatiilor mandibulare.

IMPLANT BREDENT2700 euro
IMPLANT MEGAGEN2700 euro
IMPLANT-ARDS390 euro
IMPLANT PALTOP390 euro
SINUS LIFT INTERN2000 euro
SINUS LIFT EXTERN3000 euro
DESCOPERIRE IMPLANT250 euro

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

CUM POATE FI UTILIZATA TEHNOLOGIA CU LASER IN CAZUL IMPLANTULUI DENTAR

Tehnologia cu laser este utilizatat in stomatologie si in cazul implantului dentar. Cu ajutorul acestei tehnici moderne se realizeaza un tratament minim invaziv, fara bisturiu, suturi sau incizii. Avantajul este ca se pot trata mai multe zone cu o singura vizita la medicul stomatolog.

Cu ajutorul laserului se asigura accesul la implantul subgingival infectat si printre firele de sutura, fara a fi necesara o incizie. De asemenea, este eficient in indepartarea a peste 98% din infectie, fara sa afecteze suprafata implantului sau sa modifice temperatura zonei.

OZONOTERAPIA IN TRATAMENTUL CU IMPLANT DENTAR

Ozonoterapia sau terapia cu ozon este o tehnica non-invaziva tot mai des folosita in cabinetele stomatologice. Avantajele terapiei cu ozon sunt multiple: de la faptul ca este o tehnica non-invaziva, pana la faptul ca distruge virusurile, bacteriile si fungii fara a afecta tesuturile sanatoase.

Ozonoterapia este folosita, in general, pentru:

 • tratarea non-invaziva a leziunilor carioase superficiale;
 • dezinfectia cariei dentare;
 • in endodontie, dezinfectia canalelor radiculare;
 • tratarea hipersensibilitatii si abraziunii dentare;
 • tratarea gingivitei necrotice;
 • inainte si dupa interventiile oro-chirurgicale;
 • tratamentul pungilor parodontale;
 • candidoze orale, herpesuri, afte bucale, stomatite, chilite, orice afectiune in care sunt implicate bacterii, virusuri;
 • extractii dentare;
 • oprirea hemoragiilor;
 • trismus;
 • dezinfectia campului operator.

INTREBARI FRECVENTE

Cat dureaza un implant dentar

Un implant dentar are o durata de viata indelungata, nefiind necesara inlocuirea acestuia.

Contraindicatii in cazul implantului dentar

Implantul dentar are numeroase beneficii, insa exista si cazuri in care acesta nu este indicat. Prin urmare, implantul dentar este contraindicat in cazul umratoarelor categorii de persoane:

 • dependente de alcool, tutun
 • dependente de droguri
 • boli cardiovasculare
 • reumatism articular acut
 • hipertensiune arteriala majora
 • tulburari endocrine
 • diabet insulino-dependent
 • deficienta imunitara
 • bolnavi iradiati
 • bolnavii cu neoplasme
 • afectiuni psihotice
 • igiena deficitara

Contraindicatii temporare sau locale. Solutii

Implantul dentar poate avea si contraindicatii temporate, precum:

 • lipsa osului si prezenta unor structuri in anatomia zonei afectate ce reprezinta bariere anatomice, precum nervul alveolar inferior din canalul mandibular si sinusurile maxilare;
 • prezenta chisturilor sau tumorilor din zona oro-maxilo-faciala care reduc sau anuleaza osul necesar pentru un implant;
 • lipsa dimensiunii suficiente a osului alveolar receptor, vital pentru implantarea dentara.

Factori de risc in cazul implantului dentar

Ca orice alta procedura medicala, implantul dentar este supus unor factori de risc care pot influenta gradul de reusita si durata de supravietuire in timp a implantului. Principalii factori de risc sunt:

 • bruxismul – acesta exercita forte directe asupra implantului dentar in timpul osteointegrarii. Insa exista solutii precum marirea timpilor de integrare fara sarcini mecanice, reglarea ocluziei si purtarea unor protectii speciale in timpul somnului
 • fumatul – pacientii care fumeaza trebuie sa renunte la fumat inainte de efectuarea unui implant dentar, deoarece acest viciu favorizeaza aparitia complicatiilor:
 • influenteaza negativ circulatia sangvina
 • ingreuneaza oxigenarea tesuturilor
 • face dificila vindecarea
 • complica pastrarea implanturilor sau grefelor
 • produce depuneri de nicotina si gudron pe formatiuni sensibile

Ce complicatii pot aparea in cazul implanturilor dentare

In cazul implanturilor dentare pot aparea complicatii precum peri-implantarea. Acesta este un proces inflamator distructiv care afecteaza atat tesuturile moi, cat si osul din jurul implantului. Tesuturile moi se inflameaza, iar osul alveolar se pierde cu timpul.

Cum se intretin implanturile dentare. Igiena orala

Durata de viata a implantului dentar depinde de o buna igiena orala. Este necesara spalarea pe dinti de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura.

MITURI DESPRE IMPLANTUL DENTAR

Exista o serie de mituri despre implanturi. Cele mai comune sunt:

Implanturile dentare nu sunt confortabile – probabil cel mai comun mit. Implantul mimeaza aproape in totalitate dintele natural si nu produce disconfort.
Insertia unui implant dentar dureaza foarte mult – insertia implantului nu dureaza mult, protocolul fiind standardizat. Dupa ce osul a fost pregatit, insertia dureaza cateva secunde.
Implantul dentar nu este mai bun decat o proteza – implantul este mai confortabil decat o proteza dentara si nu exista riscul ca acesta sa se miste sau sa fie pierdut.
Riscul de a fi respins de corp este mare – riscul ca un implant sa fie respins de corp este foarte mic daca osul este sanatos si se introduce dimensiunea potrivita de implant. In plus, implantul este realizat din titan, prin urmare nu produce alergii.

SPECIALISTUL RASPUNDE

DR. ALINA CRĂCIUN

Implant dentar fără durere și sângerare

DR. ALINA CRĂCIUN

Ce curiozități au pacienții despre
implantul dentar

DR. ALINA CRĂCIUN

#fastandfixed Pot să îmi recapăt
complet dantura pierdută?

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

CE SPUN PACIENTII

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

  CONTACTEAZA-NE

  Am văzut mii de probleme și de danturi. Soluții există, însă primul pas e mereu la tine. Folosește formularul și explică-ne ce te supără.

  Revenim ASAP la tine.

  Ataseaza radiografii/analize