Tratamentul cu laser – fără durere, fără sângerare – inamicul declarat al paradontozei!

Dr. Andrada Hortopan, endodont Cris Smile Studio, despre integrarea laserului în planul de tratament

Doctor Andrada Hortopan, endodont Cris Smile, certificata în Laser Safety Officer la Universitatea Aachen și masterand al programului Terapia cu laser în stomatologie @ RWTH Aachen University, ne-a răspuns câtorva întrebări despre acest nou tip de tratament.

Despre diferența față de tratamentul clasic și aplicările clinice ale terapiei cu laser, de la conturarea gingiei și până la tratarea parodontozei, despre efectele secundare (dacă există) și până la ce simțiți în timpul unei ședințe, gasiti detalii mai jos. Pentru orice intrebari va stam la dispozitie la nr. de telefon 0723 918 404

1. Ce înseamnă terapia cu laserul? Care e principala diferență față de tratamentele clasice?

Laserul este folosit pe diferite sectoare medicale, inclusiv în stomatologie. Acesta utilizează o undă fină de energie luminoasă special dedicată pentru procedurile dentare și pentru chirurgia orală. Datorită acestei inovații, unele manopere dentare sunt mult mai confortabile, mai puțin dureroase, permițând vindecări mai rapide și mai puține complicații în timpul tratamentului.

Vă voi povesti câteva motive pentru care ar trebui să alegeți terapia laser și cum poate lucra în avantajul dumneavoastră.

  • tratamentul laser este minim invasive, de unde rezultă mai puțină durere și de asemenea mai puțin disconfort;
  • Reduce sângerarea și tumefierea țesuturilor;
  • Precizie și traumă minimă
  • mut mai puține șanse de infecție, de complicații și de diseminare bacteriană (fasciculul laser ajută la sterilizarea zonei cu care vine în contact);
  • vindecare rapidă, mai puțină traumă

2. Care sunt aplicările clinice ale terapiei cu laser? Căror tipuri de probleme se adresează terapia cu laserul? (proceduri)

Tratamentul laser este folosit pentru o multitudine de manopere terapeutice. Unele proceduri cu laserul sunt pentru a îmbunătăți funcționalitatea dinților și a gingiilor, în timp ce altele sunt pentru a crește încrederea în sine, pentru a zâmbi din nou, un nou zâmbet perlat.

Voi enumera câteva din procedurile realizate cu ajutorul laserului:

  • gingivectomie și ginginoplastie (reconturare gingii);
  • indepărtarea plăcii bacteriene;
  • prevenirea infecțiilor în timpul tratamentului de canal;
  • chiuretajul paradontal;
  • sterilizarea (dezinfecția) pungilor paradontale;
  • biopsie;
  • descoperire implant dentar;
  • albire dentară;
  • cu ajutorul piesei pentru durere: terapia durerii și biostimulare (durere articulară, durere post tratament de canal, durere postextradontală etc);
  • homeostazia țesuturilor.

3. Ce este terapia laser paradontală?

Laserul are o anumită lungime de undă (în cazul nostru 940 nm) și mai multe nivele de putere care sunt potrivite și sigure pentru diferite proceduri paradontale. Astfel, pacienții beneficiază de o experiență mult mai plăcută: mai puțină sângerare, tumefiere sau disconfort în timpul proceduerii chirurgicale. Obținem o dezinfecție a țesutului gingival, o remodelare.

În plus, fără durere, obținem un rezultat stabil, un atașament al epitelului gingival, refacerea fisurilor ligamentului pradontal ce conectează osul alveolar de cement.

4. Dintre albirea cu laserul și albirea cu lampa ce recomandați?

Cu siguranță albirea dentară cu laserul!

De ce? Deoarece acei dinți albi, perlați îi puteți avea în cea mai scurtă perioadă de timp. Este sigur și rapid. Poate costa un pic mai mult, dar rezultatul este vizibil pe termen foarte lung și se pot obține până la 12 nuanțe mai deschise.

În cazul albirii cu laserul, peroxidul de hidrogen, respectiv carbamidă conținut în pasta de albit, este doar încălzit. Și cu ajutorul setării de nivel putere putem ajusta intensitatea. La cel mai mic semn de disconfort al pacientului, reducem puterea laserului.

În schimb, pentru albirea cu lampa, gelul de albire pătrunde în primul strat al dintelui (smalțul) și distruge prismele de smalț preț de câteva ore.

5. Doare? Ce se simte în timpul tratamentului?

Nu ar trebui să resimțiți durere în timpul tratamentului cu laserul. Ajustând intensitatea puterii controlăm orice posibilă situație neplăcută.

6. Cât durează o ședință de tratament? Ce se întâmplă după ședința de tratament la nivel local și general?

Deoarece folosim cel mai avansat laser, tratamentul este rapid, sigur și eficient. Procedura de albire propriu-zisă durează 20 minute, însă pregătirea preoperatorie și postindicațiile cumulează o programare de 60 minute.

Dinții se pot albi până la 12 nuanțe. Chiar și o modificare de doar 2-3 nuanțe (rezultatele variază de la pacient la pacient) va face o schimbare majoră, veți obține o albire optimă și în același timp naturală.

Rezultatul durează 12-18 luni, deprinzând dacă fumați sau consumați alimente/băuturi ce pot colora dinții. Majoritatea pacienților mei apelează la acele 60 minute anual pentru a-și menține zâmbetul fresh, curat și alb tot anul.

7. Are terapia cu laser efecte secundare?

Utilizarea tehnologiei laser în tratamentele dentare sunt în general sigure, nu prezintă efecte secundare, atâta timp cât sunt folosite de un medic profesionist, documentat și atestat în domeniul laser.

În același timp, echipamentul de protecție este absolut necesar pe toată durata tratamentului pentru pacient, medic și asistentă. Laserul este un instrument ce lucrează în avantajul dumeavoastră, dacă este folosit sub linii de siguranță de către un medic acreditat. Dorim să vă oferim nivelul cel mai înalt de servicii.

Cu drag,

Dr. Andrada Hortopan, medic endodont,

certificat Laser Safety Office (RWTIA Aachen University)

Masterand Terapia cu laser în stomatologie – Mastership Status Laser Therapy in Dentistry – RWTIA Achen University)

Nu mai amânați să aveți un zâmbet sănătos și frumos! Cabinetul stomatologic din sectorul 5, situat pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, sc. B, parter, ap. 59, este aici să vă ofere cele mai bune servicii dentare. Indiferent dacă locuiți în Bragadiru, Magurele, Jilava, zona Confort Urban Residence, Dream Residence, Ideal Residence, Calea Rahovei, Sebastian sau Petre Ispirescu, 13 Septembrie, acest cabinet este aproape de dvs. Nu ezitați să ne contactați pentru a programa o consultație și să aveți zâmbetul dorit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top