Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Tratamentul Parodontitei cu laser stomatologic

Tratamentul Parodontitei (parodontoza) cu laser stomatologic

Parodontita sau boala parodontală este o inflamaţie a gingiilor care, dacă devine severă, poate duce la pierderea ţesuturilor care mențîn dinţii în poziţie.

Este o boală care nu poate fi complet vindecată însă, prin intervenții temporizate și realizate la momentul oportun, poate fi controlată. Controlul bolii  parodontale se referă la încetinirea procesului de degradare a țesuturilor moi. 

În mod tradițional, parodontoza se tratează chirurgical și anume,  prin proceduri mai mult sau mai puțin dureroase gingia retrasă era „ridicată” și suturată în jurul dinților.

La polul opus, tratamentul asistat laser este minim invaziv și presupune mai puţină durere şi mai puţin disconfort. Manoperele terapeutice în care este folosit laseul sunt;

  • gingivectomia şi gingivoplastia (reconturare gingii);
  • îndepărtarea plăcii bacteriene;
  • prevenirea infecţiilor în timpul tratamentului de canal;
  • chiuretajul paradontal;
  • sterilizarea (dezinfecţia) pungilor paradontale;

Avantajele utilizării laserului în tratamentele ce adresează parodontoza sunt:

  • Reduce sângerarea şi tumefierea ţesuturilor;
  • Precizie şi traumă minimă
  • mult mai puţine şanse de infecţie, de complicaţii şi de diseminare bacteriană (fasciculul laser ajută la sterilizarea zonei cu care vine în contact);
  • vindecare rapidă.

Albirea Dentară cu laser stomatologic

Principalele avantaje ale utilizării laserului în albirea dentară îl reprezintă reducerea timpului de intervenție și faptul că afectează mult mai puțin smalțul. 

Dintre beneficiile albirii dentare cu laser amintim:

  •  zâmbet strălucitor și dinți mult mai albi de la prima ședința;
  •  eliminarea instanța a petelor și colorațiilor;
  • SINGURĂ ALBIRE DOVEDITĂ ȘTIINȚIFIC CĂ FIIND INOFENSIVĂ PENTRU SMALT;
  •  o procedura fără durere;
  •  servicii profesionale la cel mai bun raport calitate-preț.

Durata unui tratament de albire dentară cu laser este de maxim 20 de minute față de cel cu lampă UV care durează în medie 30 de minute. În aceeași măsură, compușii din gelul de albire pot determina apariția unei sensibiitati care să persste câteva zile și care poate fi tratată tot cu ajutorul laserului. 

Terapia Durerii cu laser stomatologic

Utilizând o rază laser cu densitate energetică mică, laserul stomatologic este folosit în reducerea durerilor post-operatorii, a celor cauzate de leziuni orale, afte și herpes bucal. Prin procedura de biostimulare – laserul are un capăt atașat special – medicul stomatolog realizează o ședință de terapie care induce regenerarea tisulară care are efecte asupra proceselor metabolice, ceea ce duce la vascularizarea zonei tratate, accelerarea factorilor de creștere, având drept urmare reducerea durerii. Trebuie efectuată împreună cu medicație corespunzătoare cu analgezice și/sau antiinflamatoare. Scopul tratamentului este acela de a ameliora simptomele, de a accelera procesul de vindecare și de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului.

În termeni științifici, biostimularea cu laserul stomatologic este cunoscută sub denumirea de LILT (Low Intensity Laser Therapy). 

Tratamente Endodontice cu laser stomatologic

Tratamentele stomatologice au acum o rată de succes  de peste 90%, datorită tehnicilor și echipamentelor avansate folosite, a utilizării microscopului electronic și a sterilizării canalelor endodontice cu Laser, precum și a terapiei de biostimulare. Tratamentul endodontic se efectuează atunci când se inflamează sau infectează pulpă dintelui, că urmare a unor carii profunde sau a fracturilor dentare, a luxațiilor sau a fisurilor. Amânarea tratamentului poate cauza abcesul dentar, costuri mărite sau dureri insuportabile. Tratamentul endodontic cu laser elimină bacteriile din canalele radiculare. Este efectuat atunci când există infecții radiculare care răspund greu la tratamentele clasice. Rază laser este utilizată intraradicular, cu un capăt special atașat laserului stomatologic, pentru a steriliza corect canalele. Poate fi utilizată și în intervenții simple pentru că reduce durata tratamentului. 

Permite păstrarea unei părți mai mari din structura sănătoasă a dintelui și o vindecare mai rapidă, cu mai puțîn disconfort.

 

Chirurgie cu laser stomatologic

Laserul acționeaza diferit în funcție de tipul de operație care se execută :

Când laserul se folosește pentru proceduri chirurgicale, acesta va acționa că un instrument care „taie” sau „vaporizează” țesuturile cu care vine în contact.

Când laserul este folosit pentru „întărirea” obturatiilor compozite, acesta va crește puterea legăturii dintre materialul compozit și dinte.

Când laserul este folosit în cadrul procedurilor de albire a dinților, acesta va acționa ca o sursă de energie ce crește eficientă agenților de albire.

Laserul stomatologic este ideal pentru operațiile chirugicale simple precum frenectomie, gingivectomie și alungire coronară, îndepărtarea fibroamelor, realizarea inciziilor gingivale, expunerea dinților neerupți, incizarea abceselor. Oprește sau minimizează sângerarea prin acțiunea undei laserului diodă asupra hemoglobină sau melanină din țesuturile moi.

[contact-form-7 id=”226″ title=”Contact form 1″]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top