Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce este aparatul dentar din safir?

Aparatul dentar din safir este un tip de aparat ortodontic fix, mult mai rezistent decât cel din ceramică sau metal. Cel mai mare avantaj al său este faptul că este foarte puțin vizibil datorită brackeților din monocristale de safir. Safirul nu permite luminii solare să treacă prin ei și adoptă rapid culoarea dintilor naturali devenind aproape invizibil.

Safirul este o piatră prețioasă care deține o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Datorită materialului din care este confecționat, acest tip de aparat dentar poate oferi cele mai înalte performanțe în tratamentele ortodontice.

Aparatul dentar din safir se montează pe partea exterioară a dinților și este extrem de discret fiind opțiunea ideală pentru persoanele care sunt preocupate de imaginea lor și care nu vor ca toți ceilalți să vadă că poartă aparat dentar.

Avantaje si dezavantaje

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție.
E suficient să vii cu sufletul deschis.

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Rezultatele tratamentului cu aparat dentar din safir - inainte si dupa

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile alaturate.

Care sunt etapele tratamentului ortodontic cu aparat dentar din safir

Pentru a înțelege ce fel de rezultate oferă un aparat dentar din safir, consultă imaginile alaturate.

1

Consultația

2

Planul de tratament

3

Montarea aparatului dentar

4

Controlul periodic

5

Purtarea aparatului de contenție

6

Îndepărtarea brackeților

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

DR. ANCA GHEORGHE

Medic StomatologSpecialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

DR. OLA LUQMAN

Medic Stomatolog Specialist Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

Cat costa aparatul dentar din safir - Pret

Prețul aparatului dentar diferă în funcție de materialul folosit și de numărul de dinți pe care îi afectează. Prețul aparatului dentar per arcadă este în mod evident mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Pret aparat dentar din safir

Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici/o arcadă2100 lei
Aparat ortodontic fix cu brackeți ceramici / o arcadă/ cu slot metalic3000 lei
Aparat ortodontic fix cu brackeți metalici damon/ o arcadă3500 lei

Aparat dentar din safir sau aparat dentar metalic?

Alegerea aparat dentar safir vs. metalic aparține pacientului. Aparatul dentar din safir oferă o estetică mai plăcută decât cel metalic datorită brackeților care nu lasă lumina să treacă și preiau culoarea naturală a dinților. Ambele sunt la fel de rezistente datorită materialelor dure din care sunt confecționate și structurii de bază destul de solidă.

Ambele tipuri de aparate sunt fixe, pot fi îndepărtate doar de medicul ortodont și sunt la fel de eficiente deoarece aplică presiune constantă și mai ales, continuă pe dantură.

Care sunt diferentele intre cele doua?

Din punct de vedere estetic, aparatul dentar din safir este considerat unul dintre aparatele dentare aproape invizibile montate pe suprafața exterioară a dinților. Brackeții din safir sunt dificil de observat datorită faptului că sunt translucizi și preiau culoarea dinților naturali.

Mai mult, finisajul aparatului dentar safir și șlefuirea fac din el o opțiune confortabilă pentru pacienți. Brackeții urmăresc forma dintelui și se potrivesc perfect cu acesta. Safirul este un material biocompatibil care reduce aproape de zero riscurile apariției unor alergii sau reacții adverse.

Ce tip de aparat dentar este mai rezistent?

Ambele aparate dentare sunt la fel de rezistente.

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar din safir vs. metalic

Aparatul dentar din safir este mai frecvent ales de către pacienți datorită esteticii ridicate. Totuși materialul din care este confecționat va determina apariția unei fricțiuni între sistemul de prindere și brackeți, astfel tratamentul extinzându-se cu o lună față de perioada tratamentului cu un aparat dentar metalic.

Pret

Aparatul dentar din safir are un preț ce poate varia în funcție de numărul de dinți pe care îi vizează. De aceea, prețul aparatului dentar fix pe o arcadă este mai mic decât cel pentru ambele arcade.

Aparat dentar din safir sau ceramic?

Mulți pacienți se întreabă ce aparat dentar să aleagă: aparat dentar safir sau ceramic, iar părerile sunt împărțite ca în orice domeniu. Aparatele dentare din safir și cele ceramice au un punct esențial în comun: aspectul. Ele seamănă destul de mult cu dinții naturali datorită brackeților care au culoarea acestora și oferă un grad de estetică ridicat.

Ambele sunt aparate dentare fixe care ar trebui purtate o perioadă de 1-2 ani în funcție de particularitățile danturii pacientului și au rezultate funcționale și estetice extrem de bune.

Sunt ușor de purtat de către pacienții de orice vârste și pot fi utilizate cu maxim de rezultate chiar și la problemele dentare complexe. Cele două diferă ca preț: dacă prețul unui aparat dentar din safir începe de la 4800 lei, prețul celui din ceramică începe de la 4500 lei. Diferențele de preț sunt mici.

Cat timp voi purta aparatul dentar din safir vs. ceramic

Fiecare tip de aparat poate fi purtat pe o perioadă de 12-24 luni în funcție de problemele dentare pe care ar trebui să le rezolve. De regulă un aparat dentar din safir este purtat un an și jumătate, pe când cel ceramic poate fi purtat 1-2 ani. Fiecare pacient este diferit, iar nevoile sale pot fi evaluate corect doar de medicul dentist.

Ce tip de aparat este mai rezistent

Aparatul dentar din safir este extrem de rezistent deoarece safirul are o duritate de 9 pe scara lui Mohs. Ca exemplu, o lamă de cuțit are o duritate de 5.5.

Pretul

Prețul unui aparat dentar din safir poate varia în funcție de afecțiunile pacientului. Un exemplu de prețuri ar fi următoarele:

Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici / o arcada2100 lei
Aparat ortodontic fix cu bracketi ceramici / o arcada/cu slot metalic3000 lei
Aparat ortodontic fix cu bracketi metalici damon/o arcada3500 lei
Aparat ortodontic fix incognito11250 lei
CONTROL APARAT90/95/120 lei
Contentie (retainer fix sau gutiera)150 lei

Igiena orala in timpul tratamentului cu aparat dentar din safir

Igiena dentară în timpul unui tratament cu aparat dentar din safir include următoarele aspecte:

Perierea zilnică a dinților  cu o periuță dentară cu filamente mai lungi și o pastă de dinți care conține fluor.
Dinții se vor curăța cu o periuță interdentară și ață dentară.
La fiecare 3-4 luni, în funcție de caz, medicul dentist poate recomanda igienizarea profesională în cabinet.

Intrebari frecvente

Brecketii aparatului dentar din safir isi vor pastra culoarea?

Da, spre deosebire de brackeții confecționați din alte materiale, aceștia nu își modifică deloc culoarea.

Mi se vor stramba dintii dupa ce nu mai port aparatul dentar din safir?

Nu. Deși dinții vor avea tendința de a se mișca spre poziția lor obișnuită, medicul îți poate recomanda purtarea unei gutiere din plastic transparent pe timpul nopții pentru a menține rezultatele obținute.

Trebuie sa port mai mult timp aparatul dentar din safir decat alt tip de aparate

Față de aparatul dentar metalic ar trebui purtat cu aproximativ o lună mai mult.

Cat de des trebuie sa merg la control?

Aparatul dentar se va verifica lunar sau o dată la 4-6 săptămâni în funcție de ce păreri are medicul ortodont.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

SPECIALISTUL RASPUNDE

DR. ANCA GHEORGHE

Dinți strâmbi, înghesuiți? Avem soluția zâmbetului perfect!

DR. ANCA GHEORGHE

Tratamentul ortodontic dinti frontali

DR. OLA LUQMAN

Copiii cu aparat dentar | Care este rutina de îngrijire?

DR. OLA LUQMAN

Ce trebuie să știe părinții copiilor cu aparat dentar?

DR. OLA LUQMAN

Ce sunt malpozițiile dentare? Cum dinții strâmbi ne afectează viața

DR. OLA LUQMAN

Cum convingem un copil să poarte aparat dentar?

CE SPUN PACIENTII

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

    CONTACTEAZA-NE

    Am văzut mii de probleme și de danturi. Soluții există, însă primul pas e mereu la tine. Folosește formularul și explică-ne ce te supără.

    Revenim ASAP la tine.

    Ataseaza radiografii/analize