Tratamente și servicii stomatologice pentru întreaga ta familie, la prețuri corecte!

Ce sunt coroanele dentare din ceramica?

Coroanele dentare din ceramice egalează un tratament de restaurare superior, estetica ceramicii fiind una deosebită prin transluciditatea sa, iar funcționalitatea și biocompatibilitatea, fără cusur. Coroanele integral ceramice se află în topul clasamentului în ce privește estetica și funcționalitatea, însă coroanele dentare se pot realiza și din compozit, din zirconiu, sau dintr-o combinație metalo-ceramică.

Ceramica dentara: proprietati si calitati?

Coroana dentară din ceramică sau porțelan este alegerea premium în restaurarea dinților; aspectul este extrem de apropiat de dinții naturali, rezistența este crescută, iar funcționalitatea imită perfect proprietățile dinților naturali. Ceramica dentară sau porțelanul dentar au apărut în protetică acum zeci de ani, revoluționând întreaga dantură.

Alcătuită din caolin, quartz și feldspat în cantități diferite, ceramica dentară este un material îndrăgit în stomatologie pentru că redă la perfecție aspectul dinților naturali. Bicompatibilitatea materialului este una crescută, porțelanul dentar fiind tolerat de țesuturile umane, astfel că (față de metal) nu putem vorbi de reacții alergice sau iritații.

Cat costa coroana dentara din ceramica? Afla care este pretul!

Coroana dentară integral ceramică are un preț mai ridicat față de variantele din zirconiu și metal, întocmai pentru că este soluția premium de tratament, având estetica cea mai fidelă realității. Costul coroanei dentare din ceramică pornește de la 1600 de lei, însă dincolo de a investi doar într-un dinte, o coroană dentară este o investiție în confortul nostru psihic și calitatea vieții.

DE CE SA ALEGI CRIS SMILE?

Profesioniști și empatici

Recomandăm doar tratamente în care credem și pe care le-am realiza familiilor și celor dragi nouă. Ascultăm și înțelegem, ne dăm silința să îți oferim soluția potrivită ție.
E suficient să vii cu sufletul deschis.

Servicii dentare complete

Medici specialiști și servicii complete. Am tratat, de-a lungul timpului, pacienți complet edentati, cu complicații riscante, am refăcut danturi în cazuri considerate pierdute. Totul sub un singur acoperiș.

Echipamente de ultimă generație

Microscop, laser, aparatură pentru inhalosedare, Digital Smile Design, ozonoterapie - realizăm intervenții minim invazive, care presupun mai puține complicații post intervenție, recuperare rapidă și durere diminuată.

Viziune centrată pe pacient

Tu contezi. Acționăm, în toate deciziile pe care le luăm, cu credința că te ajutăm să iei cea mai informată decizie asupra sănătății tale orale. Pentru noi e important să te ajutăm să îți recapeți zâmbetul, încrederea, să ai o viață normală și o dantură impecabilă.

Tipuri de lucrari dentare ceramice

Ceramica dentară este cel mai rezistent și estetic material utilizat în protetică, însă atunci când vine vorba de lucrări mai complexe, nu reușește să aibă suficientă susținere - așa apar coroanele dentare pe diverse suporturi.

Coroanele dentare metalo-ceramice îmbină rezistența și susținerea metalului cu estetica desăvârșită a porțelanului dentar; aceste coroane sunt formate dintr-un schelet metalic îmbrăcat în ceramica dentară. Printre avantajele coroanei dentare metalo-ceramice se numără rezistența și stabilitatea, ambele conferite de suportul metalic, dar și prețul, care este considerabil mai redus față de celelalte variante disponibile.

Principalul dezavantaj al coroanelor dentare metalo-ceramice este „dezvelirea” suportului metalic, ceea ce scade estetica lucrării; dincolo de asta, coroanele dentare metalice au nevoie de preparare invazivă, pilirea dintelui fiind obligatorie.

Coroanele dentare din zirconiu sunt o variantă la fel de estetică și durabilă precum coroanele integral-ceramice, zirconiul având alte câteva proprietăți în plus:

 • nu permite acumularea plăcii bacteriene; 
 • transluciditate asemănătoare cu cea a danturii naturale;
 • biocompatibilitate crescută; 
 • nu permite tocirea dinților antagoniști (opuși).

În ce privește costul, coroanele dentare ceramice pe suport de zirconiu au un preț care pornește de la 1000 ron.

Coroana dentară integral ceramică este produsul proteticii moderne, fiind o variantă perfect estetică, durabilă și rezistentă, care mulțumește chiar și cei mai exigenți pacienți. Coroanele dentare integral-ceramice au rol atât estetic, cât și funcțional, corectând poziția, forma dinților, spațiile interdentare. Acomodarea este imediată, rezultatul estetic desăvârșit, iar ritmul normal al vieții poate fi reluat imediat după aplicarea coroanei.

Punțile dentare apar atunci când e nevoie de suplinirea a cel mult 3 dinți lipsă alăturați și pot fi realizate din metal, ceramică sau metal-acrilice. Punțile dentare ceramice sunt recomandate în trei situații:

 • pentru zona frontală, unde estetica este un aspect relevant, pentru că transluciditatea ceramicii asigură cel mai natural aspect; 
 • atunci când avem de-a face cu gingii foarte subțiri; 
 • pentru zonele laterale – zona premolarilor – din aceleași considerente estetice.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

DR. CLAUDIA CATANA

Medic Stomatolog
Specialist protetica dentara

DR. FLAVIA BOIANGIU

Medic Stomatolog

ECHIPA NOASTRA

Am construit la Cris Smile un spațiu primitor și sigur, cu o echipă de medici specialiști, mereu pregătiți cu soluții de ultimă oră.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

Care sunt etapele implementarii unei coroane dentare din ceramica?

Pentru a-ți restaura dintele cu ajutorul coroanei dentare ceramice e nevoie de două vizite în cabinetul medicului stomatolog. Pentru început, au loc consultația inițială, în care vei primi o coroană provizorie, astfel încât nu vei sta fără dinți până la coroana definitivă.

În cea de-a doua ședință are loc fixarea coroanei permanente, perfect funcțională și estetică. Tehnologia digitalizată CAD/CAM permite chiar realizarea coroanelor dentare într-o singură oră, iar dinții obținuți în mai puțin de o zi preiau toate funcțiile dinților naturali.

Coroana metalo-ceramica versus ceramica pe suport de zirconiu

Coroanele dentare din ceramică pe suport din zirconiu au ca principal avantaj biocompatibilitatea crescută; metalul nu este tolerat de fiecare organism, producând numeroase reacții chimice în cavitatea orală și alergii severe.

Dincolo de asta, coroana de ceramică pe suport de zirconiu are o estetică desăvârșită, fiind asemănătoare cu dinții naturali, în timp ce coroanele metalo-ceramice permit ieșirea la suprafață a părții metalice, mai puțin estetice. În cazul coroanelor metalice, procedura este mai invazivă, fiind pilit mai mult țesut dentar decât în cazul coroanei dentare ceramice. 

Cu toate acestea, coroanele metalo-ceramice au cea mai mare durabilitate în timp, dar și costul cel mai redus. Pentru că oferă o estetică premium, coroanele din ceramică pe suport de zirconiu au și un preț mai ridicat.

Intrebari si raspunsuri

Dacă încă nu știi pentru care tip de coroană dentară vei opta și nici ce presupune tratamentul propriu-zis, iată răspunsurile la câteva dintre cele mai întâlnite întrebări legate de coroanele dentare:

Cum trebuie intretinute coroanele dentare ceramice?

Coroanele dentare ceramice nu au nevoie de o îngrijire aparte, ci doar de periajul dentar riguros, corect, realizat de două ori pe zi; dincolo de asta, pacientul trebuie să viziteze cabinetul specialistului cel puțin odată la șase luni, pentru a se asigura că tratamentul funcționează corespunzător.

Coroanele dentare ceramice isi schimba culoarea in timp?

Dinții naturali se îngălbenesc în timp, însă acest lucru nu e valabil și pentru coroanele dentare ceramice; acestea își păstrează culoarea ani de zile, nefiind afectate de cafea, vin roșu, ceai sau fum de țigară.

Cat rezista coroanele dentare ceramice? Trebuie sa fie inlocuite?

Rezistența în timp a coroanelor dentare ceramice depinde de cât de bine are pacientul grijă de noii dinți, dar și de stilul de viață, traumatismele la care poate fi dantura supusă, obiceiurile vicioase etc. Dacă dinții sunt îngrijiți corespunzător, coroanele dentare ceramice rezistă și până la 15 și chiar 20 de ani, fără ca trecerea timpului să afecteze estetica sau funcționalitatea coroanei.

Cand trebuie sa apelezi la o coroana dentara din ceramica?

Atunci când dinții afectați se află în zona frontală sau laterală, coroanele dentare din ceramică sunt soluția optimă de tratament, întrucât asigură estetica premium de care avem nevoie în zonele vizibile ale danturii. În afară de asta, iată situațiile în care ai nevoie de o coroană dentară din ceramică:

 • dacă ai implant dentar; 
 • dacă ai un pivot dentar inserat pe o rădăcină;
 • dacă este nevoie de un tratament complex, din care coroana dentară este doar o etapă; 
 • dacă dinții frontal au tratament de canal
 • atunci când cariile dentare ți-au distrus mare parte din dinte; 
 • atunci când ai pretenții estetice ridicate de la dantură.

Readucem stomatologia la nivel de știintă, artă, empatie!

Programează-te online sau contacteaza-ne telefonic.

CE SPUN PACIENTII

"După prima ședință, am scăpat de teamă de dentist. Acum am ajuns la prima coronița. Mulțumesc domnișoarei doctor Irina Luca pentru profesionalism. Mulțumesc, Cris Smile și, nu în ultimul rând, Ioanei Teoteoi pentru recomandare."

"Am folosit serviciile clinicii pentru o cimentare la domnul doctor Dan Barascu. Îl recomand tuturor pacienților, lucrarea excelent cimentată,m-am simțit confortabil și în largul meu,deși e greu la stomatologie. Un OM empatic și foarte plăcut și un profesionist desăvârșit. Mulțumesc din suflet domnule doctor."

"Nota 10 pentru fiecare membru al echipei de la cabinet, începând cu medicii, continuând cu doamnele asistente și ajungând la doamnele de la recepție. Mulțumesc. Pentru ce? Pentru tot. Nu degeaba se zice că a treia oară e cu noroc. În cinci ani am trecut prin trei cabinete stomatologice și de trei ani v-ați pricopsit cu mine pe cap!:D Eu nu plec nicăieri și sper să va găsesc mereu acolo!"

URMATORUL TESTIMONIAL

  CONTACTEAZA-NE

  Am văzut mii de probleme și de danturi. Soluții există, însă primul pas e mereu la tine. Folosește formularul și explică-ne ce te supără.

  Revenim ASAP la tine.

  Ataseaza radiografii/analize