5 Mituri despre implant dentar

CINCI mituri despre implantul dentar:

dr. Ioana Teoteoi, chirurg BMF si implantolog Cris Smile, ne explica

Este inserarea implantului dentar cea mai dureroasă procedură stomatologică?

Nici pe departe.

Niciuna dintre procedurile stomatologice chirurgicale nu sunt dureroase sau nu ar trebui s ă fie dureroase, asta dintr-un motiv foarte simplu: presupun efectuarea unei anestezii anterior, aceasta asigurând liniștea operatorie atât pentru medic, cât mai ales pentru pacient. Dealtfel, eu le spun pacienților c ă procedura de inserare a unui implant dentar este cu mult mai simplă decât cea de extracție a unui dinte, mai ales dacă dintele este un molar de minte!

Implanturile dentare nu sunt confortabile

Implanturile dentare sunt la fel de confortabile ca și dinții noștri. În general, implantul mimează aproape în totalitate dintele natural, dar – si e foarte important – igiena bucală trebuie să fie mai riguroasă decât la dinții naturali. În rest, toate celelalte caracteristici îl fac să mimeze dintele natural.

Insertia unui implant dentar durează foarte mult.

serția implantului nu durează mult, protocolul pentru inserarea acestuia este foarte standardizat și, în sine, inserția implantului după ceă fost pregătit osulănterior durează aproximativ câteva secunde. Închipuiți-vă un șurub care se înfiletează la viteză și forță constanta într-un perete.

Implantul dentar nu este mai bun decat o proteză dentară.

Implantul este mai confortabil decât o proteză!

Este diferența empirică dintre o lucrare mobilă și una fixă. Care pare mai confortabilă: una pe care ai șanse să o pierzi sau una care e aplicată tot timpul? 😉 Deci, în mod sigur, implantul este mai bun decât o proteză …

Implantul dentar are riscuri mari de a fi respins de către corp.

Daca osul în careă fost pus implantul a fost sănătos, dimensiunea a fost potrivită, indicația corectă iar pacientul respectă indicațiile noastre, nu are ce să fie respins.

Materialul din care este făcut implantul este inert (titan), prin urmare nu produceălergii de niciun fel (este biocompatibil).

Computerul tomograf iradiază prea mult.

Din fericire, astăzi, cantitatea de radiații folosită este foarte mică deoarece senzorii folosiți sunt digitali și atunci este nevoie de o cantitate minimă de radiații pentruă putea obține computerul tomograf. Este foarte bine să avem o documentație solidă înainte de inserarea implantului pentru că să știm la ce să așteptăm și alegem în felul acesta cel mai potrivit implant că design și ca dimensiune 🙂

Dacă se umflă înseamnă că este infecție.

Nu. Umflătură este doar modul organismului de a reacționa la o intervenție, de aceea este de așteptat să se umfle.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top