🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Beneficiile unui implant dentar

Pierderea dinților naturali (edentație) a reprezentat dintotdeauna o etapă traumatizantă în viață oamenilor, ce și-a pus amprenta pe relațiile sociale și profesionale ale acestora.

Implantologia le oferă pacienților șansa reabilitării totale a danturii cu implanturi dentare permanente.

În general, orice pacient care:
– are limita inferioară de vârstă de 17-18 ani, moment în care se încheie perioada de creștere osoasă,
– are o stare de sănătate bună și prezintă o edentație parțială sau totală,

este un candidat potrivit pentru tratamentul cu implanturi dentare.

Există anumite afecțiuni cronice ce pot pune în pericol viața celor care se supun intervenției chirurgicale de inserare a implantului dentar iar din acest motiv, este necesar ca pacientul să realizeze o serie de analize, investigații recomandate de medic, pentru a diminua orice risc de complicații. Mai multe detalii aflati de aici: implant dentar

De ce să imi pun implant dentar? Ce beneficii am?

Acestea, spre deosebire de alte soluții restaurative prezintă multiple avantaje:

Previne pierderea osoasă

Atunci când un dinte sau mai mulți lipsesc, țesutul osos de susținere tinde să se atrofieze iar implantul dentar are capacitatea de a opri acest proces natural, menținând activ țesutul.

În plus, atunci când avem afecțiuni netratate – precum parodontoza, ne lovim de aceeași situație a pierderii țesutului osos. Nu uitați – prezența acestuia în cantitate suficientă determina eficientă și succesul oricărei intervenții. Implantul dentar, în sine, presupune controale periodice cu țintă clară de a evalua starea generală a implantului, incluzând aici și osul de susținere.

Despre aditia osoasa cititi mai multe detalii aici: Adiția Osoasă și Implantul dentar

Salvează dinții alăturați

Absența unui dinte poate fi corectară prin montarea unei punți dentare, care presupune sacrificarea dinților alăturați, însă prin inserarea implantului dentar, această procedură nu mai este necesară. Cu cât reușim să salvăm dantură naturală, cu atât e mai bine. Nu sacrificăm decât dacă este imperativ necesar!

Implantul dentar este stabil

Spre deosebire de proteza dentară, implantul oferă lucrării restaurative stabilitate, iar dvs. Nu mai aveti senzația de corp străin în cavitatea orală. Implantul dentar se simte ca un dinte natural.

Reface estetica facială

Implantarea dentară permite restabilirea trăsăturilor faciale ale pacienților edentați, cărora lipsa dinților le modifică fizionomia, din cauza atrofierii țesutului osos. Pierderea țesutului osos este specifică înaintării în vârstă. Corelată cu edentația, obținem aspectul de îmbătrânit – față căzută și obraji trași. Acest lucru se datorează adeseori resorbtiei osoase.

În ultimii 10 ani, studiul imaginilor de tomografie computerizată a craniului au arătat că la nivelul feței se produce o resorbție osoasă selectivă a anumitor zone. Aceasta începe în jurul vârstei de 40 de ani la femei și 60 de ani la bărbați și se observă, în special la nivelul maxilarului și mandibulei, la nivelul osului orbitei și nasului.

Reduce riscurile de inflamații

Implantul dentar oferă senzația unui dinte natural, fapt ce elimină senzația de durere pe care o provoacă purtarea unor lucrări protetice mobile.

Are o durată de viață lungă

Dacă pacientul acordă atenție igienei orale, implantul dentar are toate șansele să reziste o perioadă îndelungată de timp, fără să mai fie necesară înlocuirea acestuia.

Oferă cea mai bună soluție estetică

Implantul dentar este singura soluție restaurativă, care se aproprie cel mai mult de dinții naturali, imitând foarte bine cromatica, transparența, forma, culoarea și textura acestora.

Oferă cea mai eficace soluție funcțională

Prin tratamentul cu implanturi dentare, pacienții își pot recupera în totalitate funcția de masticație, la fel ca în cazul danturii naturale.

Permite recăpătarea încrederii

Persoanele care optează pentru tratamentul cu implanturi dentare pot desfășura orice activitate, ca și cum ar avea doar dinți naturali, ceea ce le va crește încrederea în sine iar frustrările de vor diminua.

Permite reabilitarea la orice vârstă

Pacienții cu implanturi dentare își pot relua obiceiurile alimentare de dinaintea pierderii dinților naturali, fără să mai fie limitați de vârsta înaintată.

Nu mai amânați să aveți un zâmbet sănătos și frumos! Cabinetul stomatologic din sectorul 5, situat pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, sc. B, parter, ap. 59, este aici să vă ofere cele mai bune servicii dentare. Indiferent dacă locuiți în Bragadiru, Magurele, Jilava, zona Confort Urban Residence, Dream Residence, Ideal Residence, Calea Rahovei, Sebastian sau Petre Ispirescu, 13 Septembrie, acest cabinet este aproape de dvs. Nu ezitați să ne contactați pentru a programa o consultație și să aveți zâmbetul dorit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top