Cea mai mare provocare a medicului stomatolog?

Cea mai mare provocare a medicului stomatolog?

Nu.

Dragii mei, astăzi aș vrea să vă fac o confesiune – sinteză a anilor de lucru ca medic stomatolog.


Curge foarte multă cerneală virtuală despre cât de neatenți sunt pacienții români cu dantura, despre cum încă nu am asimilat complet noțiunea de prevenție, despre cum 8 din 10 români suferă de parodontoză s.a.m.d.

Sunt sigură că ai putea continuă și tu, dragul meu cititor și posibil viitor pacient, șirul de mai sus. În cheia unor statistici dezarmante despre sănătatea orală în România, aș vrea să vă vorbesc despre cea mai mare provocare a medicului stomatolog.


Nu ține de specilitate ci de însăși natură relației stabilite cu tine, dragul meu pacient.

Cum te determinăm să te întorci la cabinet nu în timpul procesului acut ci, periodic, pentru a preveni diferitele afecțiuni mai mult sau mai puțin complexe?

Vă las aici câteva considerații pentru care planul acela de tratament pe care îl stabilim împreună e bine să fie dus la bun sfârșit:


  • Stiați că standardul de viață și de fericire este definit, la nivel european, și în funcție de sănătatea orală? Dinți frumoși și cavitate bucală sănătoasă, greutate normală, prezența hobby-urilor și viața activă, alături de o stare generală de optimism, definesc o viață fericită din punct de vedere european.
  • Cu alte cuvinte, sănătatea orală, componentă importantă a sănătății, presupune mai mult decât existența unor dinți sănătoși, ea referindu-se la întreaga cavitate bucală și având implicații profunde la nivelul organismului. O sănătate orală bună permite realizarea funcțiilor sociale (socializare, comunicare) și economice ale persoanei.
  • În același timp, sănătatea orală precară are un rol important în declanșarea afecțiunilor digestive sau respiratorii, cu consecințe grave asupra organismului pe termen mediu și lung.
  • Principalele obstacole în asigurarea unei sănătăți orale a populației sunt legate de accesul la serviciile medicale (venituri reduse, lipsa asigurărilor medicale, proximitatea serviciilor stomatologice), dar și de educația deficitară a populației în privința igienei, a factorilor de risc și a importanței prevenției.

Factorii de risc sunt nutriția deficitară, fumatul, alcoolul, dar și igiena orală inadecvată. (WHO)

Am ales ca la Cris Smile să vin prin abordarea de “cabinet al tuturor”, în sprijinul tuturor pacienților noștri cu tratamente adaptate din punct de vedere financiar dar și cu instrumente financiare despre care gășiți detalii AICI.

Echipa mea de medici specialiști are în vedere, de fiecare dată, centarea pe pacient și pe problemele sale specifice. Lucrăm în interesul tău și, de aceea, suntem interesați să stabilim o relație transparentă, deschisă, bazată pe încredere recirprocă și respect.

Sunt absolut dezamăgitoare momentele în care ne întâlnim cu pacienți care consideră că dentistul este bugeto-fag


Ținta noastră, la Cris Smile, este să vă ajutăm să depășiți această prejudecată.

Suntem, mai întâi de orice, medici. Din păcate, cu cât afecțiunile sunt mai avansate, cu atât tratamentul costă mai mult. În afară de manoperă și expertiză medicului, tarifele noastre includ furnizori, materiale, mâna de lucru adiacentă, asistente și consumabile. De aceea, ne puteți întreba orice. Vă răspundem deschis.

Așadar, dincolo de orice afecțiune, cea mai mare provocare a noastră e să fim oamenii unii cu ceilalți și să avem încredere în noi și în cei din jurul nostru. Chiar și când ești la dentist ;).

Cu gânduri de bine,

Cristina Munteanu, doctor empatie si dentist al tuturor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top