🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Coroanele din zirconiu: cum redăm, la Cris Smile, zâmbetul natural și perfect funcțional

coroane zirconiu2

Cu toții ne dorim să avem un zâmbet strălucitor și sănătos, dar uneori, din cauza problemelor dentare neglijate, este necesar să apelăm la soluții precum coroanele dentare.

În acest articol, ne vom concentra asupra coroanelor din zirconiu și a avantajelor pe care le oferă.

În imagini before&after, unul dintre cazurile din cadrul clinicii noastre: coroniță de zirconiu pe implant

coroana zirconiu 1

Când ajungem să punem coroane din zirconiu?

Coroanele din zirconiu devin necesare atunci când avem de-a face cu probleme precum un dinte deteriorat sau pierdut. Acestea sunt soluții excelente pentru a restabili nu doar aspectul, ci și funcționalitatea dintelui. De asemenea, pot fi utilizate în cazul unor proceduri precum un implant dentar sau pentru a proteja un dinte slăbit de carii extinse.

Coroanele din zirconiu reprezintă o soluție eficientă și versatilă pentru o gamă largă de probleme dentare:

1. Refacerea dintelui deteriorat: Atunci când un dinte este grav deteriorat din cauza cariilor sau fracturilor, o coroană dentară poate restaura forma și funcționalitatea acestuia.

2. Înlocuirea dintelui pierdut: Dacă ați pierdut un dinte, o coroană pe implant poate înlocui eficient spațiul lipsă, oferindu-vă un zâmbet complet.

3. Protecția dintelui slăbit: Dacă un dinte este slăbit din cauza cariilor extinse sau a unui tratament de canal, o coroană dentară poate oferi protecție suplimentară.

4. Aspect estetic: Coroanele dentare pot fi utilizate pentru a îmbunătăți aspectul dinților, corectând probleme precum decolorarea sau forma inestetică.

Cum îți vei îmbunătăți masticația dacă alegi coroanele din zirconiu

Dacă alegi coroanele din zirconiu, te vei bucura de următoarele avantaje:

1. Durabilitate excepțională: Zirconiul este un material extrem de rezistent, ceea ce înseamnă că lucrările din zirconiu sunt foarte durabile și rezistente la uzură.

2. Aspect natural: Zirconiul are un aspect translucid care îl face să semene foarte mult cu dinții naturali. Astfel, coroanele din zirconiu arată și se simt aproape identic ca dinții reali.

3. Biocompatibilitate: Zirconiul este biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții adverse în corpul uman. Aceasta face ca lucrările din acest material să fie potrivite pentru aproape oricine.

4. Protecție eficientă: Dacă vei avea coroane din zirconiu, vei avea o protecție excelentă pentru dinții vecini și antagonici și îi păstrează în siguranță.

5. Procedură fără dureri: Procedura de aplicare a coroanelor din zirconiu este în general nedureroasă și relativ rapidă, comparativ cu alte opțiuni.

În alegerea coroanelor dentare, este important să discutați cu noi, medicii dvs., pentru a determina ce tip de coroană se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și condiției dintelui sau dinților în cauză. Cu ajutorul tehnologiei moderne și a materialelor precum zirconiul, aveți acces la soluții dentare de cea mai înaltă calitate care pot transforma complet aspectul și funcționalitatea zâmbetului dvs.

Măsurători precise pentru coroanele din zirconiu, pe care le aplicăm la Cris Smile Studio

Un aspect crucial al coroanelor dentare din zirconiu este precizia măsurătorilor. La Cris Smile Studio, ne luăm angajamentul de a utiliza cele mai avansate tehnologii și metode de măsurare pentru a ne asigura că lucrările din zirconiu se potrivesc arcadei pacientului și funcționează perfect.

Tehnologia CAD-CAM (Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing) ne permite să realizăm măsurători precise în 3D ale dinților dvs. Această abordare digitală asigură că lucrările de zirconiu de la Cris Smile Studio sunt modelate în detaliu pentru a se potrivi exact în cavitatea orală. Astfel, obținem coroane personalizate care nu numai că arată și se simt natural, dar și funcționează perfect.

Precizia măsurătorilor este esențială pentru a evita disconfortul sau problemele de masticație, pe termen lung. 

Tipuri de utilizări din zirconiu

Există mai multe tipuri de utilizări ale zirconiului pentru a rezolva problemele dentare ale pacienților. Iată câteva dintre cele mai întâlnite:

1. Coroane dentare din zirconiu: sunt utilizate pentru a înlocui un singur dinte care a fost afectat sau deteriorat. Coroanele dentare din zirconiu oferă un aspect natural și o durabilitate excelentă.

2. Fațete dentare din zirconiu: sunt utilizate pentru a corecta imperfecțiunile estetice ale dinților, cum ar fi petele sau fisurile. Zirconiul conferă fațetelor un aspect strălucitor și uniform.

3. Punți dentare din zirconiu: puntea dentară din zirconiu este o opțiune excelentă pentru înlocuirea mai multor dinți lipsă. Aceasta oferă o soluție solidă și estetic plăcută.

4. Proteze dentare din zirconiu: protezele dentare din zirconiu sunt utilizate pentru înlocuirea unui număr mare de dinți sau chiar a întregii arcade dentare. Acestea oferă un zâmbet complet și funcțional.

Coroanele din zirconiu – etapele tratamentului 

Tratamentul cu coroane din zirconiu implică mai multe etape, care pot varia în funcție de fiecare caz specific. Iată o descriere generală a etapelor comune ale tratamentului:

1. Consultația inițială și planificarea: medicul stomatolog evaluează pacientul, discută despre obiectivele și așteptările acestuia și realizează planificarea tratamentului.

2. Realizarea măsurătorilor dentare: se realizează scanări digitale ale dinților pentru a crea un model 3D al zonei care urmează să fie tratată.

3. Fabricarea dinților din zirconiu: pe baza scanărilor, dinții din zirconiu sunt creați cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM, asigurându-se că se potrivesc perfect.

4. Inserarea dintilor din zirconiu: cu ajutorul unor proceduri minim invazive, dinții din zirconiu sunt inserați în cavitatea orală a pacientului.

5. Ajustări și finalizări: medicul stomatolog va ajusta și va finaliza lucrarea pentru a se asigura că aceasta se potrivește perfect și oferă funcționalitate optimă.

Este important să se respecte toate etapele tratamentului și să se urmeze îndrumările și recomandările medicului stomatolog pentru a obține rezultate optime.

Prețurile coroanelor din zirconiu realizate la Cris Smile Studio

Costurile coroanelor din zirconiu pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul de lucrare, numărul de dinți implicați și complexitatea cazului. Este recomandat să discutați cu medicul stomatolog și să solicitați un plan de tratament detaliat și un estimat al costurilor înainte de a începe tratamentul.

Este important să aveți în vedere că dantura din zirconiu reprezintă o investiție în sănătatea și estetica dumneavoastră dentară pe termen lung.

Îngrijirea coroanelor din zirconiu

Pentru a menține sănătatea și aspectul durabil al danturii din zirconiu, este important să aveți grijă corespunzătoare de aceasta. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea danturii din zirconiu:

1. Igiena orală riguroasă: continuați să vă periați dinții de două ori pe zi și să utilizați ață dentară pentru a curăța spațiile interdentare. Folosiți produse de igienă orală recomandate de medicul stomatolog.

2. Vizite regulate la medicul stomatolog: programați vizite regulate la medicul stomatolog pentru a monitoriza starea danturii din zirconiu și a identifica eventualele probleme în stadii incipiente.

3. Evitați obiceiurile nesănătoase: evitați fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot afecta sănătatea orală și dantura din zirconiu.

4. Evitați presiunea dentară: fiți atenți să nu aplicați presiune excesivă sau să mestecați obiecte dure care ar putea afecta dantura din zirconiu.

Respectarea acestor sfaturi și menținerea unei igiene orale adecvate vor contribui la succesul și longevitatea danturii din zirconiu.

Întrebări frecvente legate de tratamentele care implică lucrările din zirconiu

1. Dinții din zirconiu sunt dureroși? Nu, procedura de aplicare a dintilor din zirconiu este de obicei nedureroasă, deoarece se realizează sub anestezie locală. Disconfortul post-tratament este minim și poate fi gestionat cu medicamente prescrise.

2. Cât timp durează până la finalizarea lucrării din zirconiu? Durata tratamentului poate varia în funcție de complexitatea cazului, dar în general, lucrările din zirconiu pot fi finalizate în câteva săptămâni până la câteva luni.

3. Pot mânca și mesteca normal cu dinții din zirconiu? Da, dinții din zirconiu permit pacienților să mestece și să muște normal, oferind o funcționalitate similară cu a dinților naturali.

4. Cum se compară dinții din zirconiu cu alte opțiuni, precum cele din metal sau ceramica? Dinții din zirconiu oferă un echilibru unic între durabilitate, aspect natural și biocompatibilitate. Sunt o opțiune populară pentru pacienții care doresc rezultate durabile și estetice.

5. Care este durata de viață a dintilor din zirconiu? Durata de viață a dintilor din zirconiu depinde de îngrijirea corespunzătoare și de obicei este de mulți ani, dacă sunt întreținuți corect.

Clinica noastră – ușor de găsit

Cris Smile Studio este situat într-un punct strategic al Bucureștiului, în Sectorul 5, pe Str. Malcoci, nr.2, bloc 36, sc.B, parter, Ap.59, fiind foarte accesibil indiferent de zona din care veniți.

Prețurile noastre – accesibile pentru toți

Suntem de părere că sănătatea orală nu ar trebui să fie un lux, ci un drept. De aceea, am creat o politică de prețuri care să fie accesibilă pentru toți.

Concluzie

Alegând Cris Smile Studio, optați pentru servicii stomatologice de înaltă calitate, realizate de o echipă profesionistă și dedicată, într-un mediu primitor și confortabil. Fiecare pacient este important pentru noi, de aceea vă așteptăm cu drag să descoperiți experiența Cris Smile Studio in sectorul 5 al Capitalei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top