🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

PATRU riscuri pe care le implică o dantură incorect aliniată

Fie că vrem să acceptăm sau nu, o persoană cu un zâmbet frumos va atrage întotdeauna atenția în societate și va avea mai multe șanse în obținerea unui contract, interviu sau chiar a unui partener.

O dantură inestetică ne poate ăecta încrederea în sine și ne va face să zâmbim mult mai puțin, ceea ce nu înseamnă decât nesiguranțe și inconveniente în interacțiunea cu ceilalți. Analizând din punct de vedere medical, o dantură înghesuită poate duce la probleme serioase de sănătate, ceea ce implică mai multe costuri pentru pacient și mai mult timp pierdut, iar singura soluție pentru rezolvarea acestora este tratamentul ortodontic. în societatea de azi, purtarea unui aparat dentar nu mai este un lucru jenant, ci este chiar perceput ca fiind ceva la modă și arată importanța pe care o acorzi sănătății dinților.

Totuși, de ce este important să urmăm un tratament ortodontic, atunci când avem dinții strâmbi?


1. Dinții înghesuiți predispun la apariția problemelor de sănătate.

Atunci când dinții nu sunt aliniați corect și prezintă înghesuiri, igienizarea se face mult mai dificil, mai ales când vine vorba despre curățarea interdentară. Poziția anormală a dinților predispune la acumularea tartrului, la apariția cariilor, necrozelor și gangrenelor dentare, care, netratate la timp, pot fi urmate de extracție sau de alte tratamente costisitoare și neplăcute pentru pacient.


2. Muscătura imperfectă determină apariția durerilor

O dantură care nu este simetrică implică automat o mușcătură anormală, care, în timp, determină uzarea și exercitarea unor forțe prea mari asupra unor dinți. O muscătură imperfectă duce la apariția unor dificultăți în timpul mestecatului, provocând dureri de maxilar și afecțiuni gastrointestinale. Apar dificultăți la nivelul mușchilor, ce cauzează dureri frecvente de cap. Totodată, retracțiile gingivale, mult mai des întâlnite în cazul unei danturi înghesuite, implică riscul de apariție a unor probleme mai grave, precum paradontoza.


3. Apar probleme de vorbire

Deși nu ați crede, există o legătură între sâsâială și o dantură strâmbă. Dinții imperfect aliniați determină apariția unor defecte de vorbire, care nu pot fi rezolvate decât prin tratarea cauzei, așadar, prin purtarea unui aparat dentar. Defectele de vorbire cauzează dificultăți de înțelegere pentru cei din jur, provocând apariția unor complexe celor care se ălă în situația respectivă.


4. Dantura strâmbă ăectează încrederea în sine

Trebuie să recunoaștem că o persoană cu o dantură dreaptă se va face remarcată și va fi considerată mai îngrijită, decât o persoană cu o dantură incorect aliniată. Acest fapt duce la scăderea încrederii în sine și la imposibilitatea de a-ți arăta potențialul, deoarece veți zâmbi mai puțin, veți părea nesiguri și nu veți oferi încrederea de care au nevoie cei din jur. O dantură dreaptă și îngrijită vă va oferi automat mai multă încredere în propria persoană, vă va face să zâmbiți mai mult și vă veți crește șansele de a obține ceea ce vă doriți: job, prieteni sau partener.

Singura soluție pentru eliminarea tuturor riscurilor menționate mai sus o reprezintă urmarea unui tratament ortodontic pentru o perioadă stabilită în acord cu medicul ortodont. Din fericire, purtarea unui aparat dentar nu mai reprezintă o problema în societate, iar pentru cei care au ocupații ce impun un aspect cât mai curat, există aparatele dentare din ceramică, safir sau cele incognito, montate pe interiorul dinților, care sunt mult mai puțin vizibile decât cel metalic.


Indiferent de ce tip de tratament ortodontic alegeți, nu uitați că o dantură incorect aliniată este mult mai inestetică și implică riscul apariției a numeroase afecțiuni, decât purtarea unui aparat dentar timp de unul sau doi ani, care, oricum, a devenit o modă în zilele noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top