Periuțele Philips Sonicare supuse testului Cris Smile Studio. Află totul despre beneficiile periajului sonic.

Pare frustrant că până și după un periaj riguros, cu periuța normală, dantura ta nu se simte curată?

Ai probleme cu gingiile care sângerează ușor sau te numeri printre cei ce suferă de sensibilitate dentară?

Ti-ai dori dinți mai albi, însă fără să treci printr-o procedură de albire la cabinetul stomatologului? Ai nevoie de o alternativă la ața dentară?

Igiena orală se află în strânsă legătură cu sănătatea întregului organism iar anumite afecțiuni dentare pot provoca dezechilibre la nivelul corpului. Si, vă vine să credeți sau nu, totul pornește de la periaj și de la placa bacteriană, pe care cu greu reușim să o eliminăm prin periajul obișnuit, cu periuța clasică.

Tocmai de aceea, în cabinetul din Boișoara, deciși să declarăm război deschis cariilor, am testat, în prima săptămână a lunii iunie 2019, periuțele Philips Sonicare.

Grupul de test? În ordinea numerelor de pe tricou:

 • Dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog coordonator clinicile CSS
 • Alina Tudor, pacient cu sensibilitate dentară
 • Iancu Andreea, mamă pusti de trei ani 😀
 • Alexandra Săndulescu, purtătoare de aparat dentar
 • Anne Becheru, pacient cu albire dentara (cum tinem albul?)
 • Andrei Iancu, pacient cu probleme gingivale

Ce concluzii am tras:

Dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog coordonator clinicile – Grija pentru sănătatea pacienților mei mă îndeamnă să găsesc soluții eficiente, pe care să le pot recomanda mai departe. Philips Sonicare oferă variante de produs în funcție de nevoia danturii tale, ceea ce e un plus. Recunosc, le-am testat cu reticenta, eu personal fiind un puternic sustinator al atei dentare. M-a convins la Sonicare tehnologia care atenueaza forta mecanica. Cei mai multi pacienti vin cu probleme gingivale din cauza ca apasa efectiv extraordinar de tare pe dinte si pe gingie. Tehnologia sonica te anunta cand fortezi periajul. Nu forta unui periaj ii da eficienta, ci tehnica. Iar Sonicare ajuta pacientul sa inteleaga acest aspect.

Alina Tudor, pacient cu sensibilitate dentarăLa îndrumarea medicului dentist am apelat la periuța electrică Sonicare cu capătul Sensitive întrucât mă confrunt cu un parodonțiu sensibil. După periajul cu prima treapta de intensitate (recomandarea fiind sa nu trec in viteza a doua din cauza sensibilitatii) am remarcat că dantura nu mai resimte acea sensibilitate dureroasă, fiind însă curățată în profunzime, chiar și în spațiile interdentare. De asemenea, am aflat că acest capăt poate fi utilizat și în cazul implanturilor dentare, deci îmi va fi de folos și după operație. Pentru rezultate complete am apelat și la Airfloss Ultra, care mă asigură că placa bacteriană este eliminată.

Iancu Andreea, mamă pusti de trei ani 😀Pentru că încerc să îl feresc pe cel mic pe cât posibil de carii, iar alimentația corectă nu este suficientă, am nevoie de o metodă eficientă pentru o periere corespunzătoare. Periuța Sonicare mi s-a parut extrem de prietenoasă cu cei mici prin aplicația de pe telefon, al meu băiețel nu a fost deloc retincent în a o folosi. Am testat cu cel mic capătul cu peri ultra-moi. Ce mi-a placut a fost faptul ca a fost captivat de aplicatia animata, ceea ce ne ajuta ca parinti sa il tinem atent la periaj. Conexiunea la bluetooth în aplicație și jocurile distractive si autocolantele pentru personalizarea periuței sunt un plus, din perspectiva mea. Pentru cei 3 ani și jumătate am putut alege capătul de periaj mărimea S, pentru a-i fi confortabil. Intr-un cuvant, ne-a placut.

Alexandra Săndulescu, purtătoare de aparat dentarChinul curățării dinților cu aparatul dentar la purtător e imens. Folosesc dus bucal si de aceea am apelat la Sonicare, sperand sa gasesc o alternativa mai comoda. Am testat capatul InterCare si am observat ca mă ajută să pătrund cu periajul chiar și în spațiul greu accesibil dintre dinți și aparatul ortodontic. Am aflat ca brackeții sunt protejati datorită unui senzor de presiune ce nu permite generarea de forțe exagerate. Pentru a mă asigura că nu rămân resturi alimentare sau placă bacteriană neîndepărtată, echipa Philips mi-a recomandat Airfloss Ultra. Am sesizat ca, intr-adevar, curățarea dintre spațiile interdentare și cele din jurul aparatului se face mult mai eficient si fara a compromite adeziunea braketilor.

Anne Becheru, pacient cu albire dentaraChiar dacă nu sunt fumătoare mă confruntam cu o serie de pete pe suprafața dinților, deranjante pentru mine. După un tratament de albire Zoom, care mi-a redat strălucirea zâmbetului, mi-a fost recoamdat să încerc periuța Sonicare pentru a păstra cât mai mult timp efectul albirii. Am avut de ales între capetele Premium White și Optimal White. Daca esti bautor de cafea, mentinerea albirii e o provocare. Cu Sonicare, chiar daca nu am testat o perioada extinsa, am observat, chiar de la primul periaj, o curatarea accentuata. Pe termen lung, cred ca face diferenta.

Andrei Iancu, pacient cu probleme gingivaleFiecare periaj venea la pachet cu sângerare, fapt care m-a determinat să caut o soluție delicată cu gingiile mele, însă care să îmi asigure și o periere corespunzătoare a danturii. Mi s-a recomandat Sonicare și capătul Premium Gum Care, cu margini cauciucate, flexibile și cu peri de consistență medie spre moale, care îmi protejează gingiile inflamate. Am simtit confort sporit la periere si sangerare.

Despre Philips Sonicare

În ajutorul vostru a venit echipa Philips Sonicare, cu periuțele electrice omonime care au la bază o tehnologie revoluționară prin mișcarea longitudinala de înaltă frecvență a periuței pentru a îndepărta placa bacteriană și a-ți oferi o curățare profundă.

Cum reușește? 

Prin cele 62000 de mișcări sonice pe minut periuța poate mobiliza în mod activ fluidele pe o distanță de 3 mm în fața vârfurilor perilor, curățând eficient spațiul interdentar și șanțurile gingivale, principalele localizări ale tartrului sau cariilor.

De asemenea, mânerul asigură mișcarea constantă a perilor, iar tu nu trebuie decât să păstrezi periuța în unghiul potrivit. Mișcarea este una delicată, îndepărtând cu blândețe placa bacteriană chiar și de la nivelul gingiilor sensibile, care sângerează.

Este periuța Philips Sonicare sigură pentru dinții mei?

Stii deja că sfatul medicului dentist este să avem grijă la tipul de peri pe care trebuie să îi aibă periuța de dinți dar și la modul în care realizăm periajul pentru a nu leza suprafața dentară. Cu Sonicare gradul de abraziune este redus cu 50% față de periajul manual.

Capetele de periaj dispun de peri cu o duritate medie în general, existând și variante ultra soft (capătul Sensitive) sau extra-soft (capătul For kids, destinat copiilor).

Care sunt pașii unei periei corecte cu ajutorul Philips Sonicare?

 • Aplică pasta de dinți de dimensiunea unui bob de mazăre pe periuță.
 • Așează capătul periuței pe suprafața dintre gingie și dinți, asigurându-te că formezi un unghi de 45 de grade cu dantura.
 • Plimbă periuța în mod linear de-a lungul suprafețelor dentare, păstrând perii pe fiecare dinte cel puțin două secunde. Partea activă a periuței trebuie să acopere întreaga suprafață dentară.
 • Poziționează periuța la fel și pentru curățarea zonei interioare a maxilarului.
 • Folosind aceleași mișcări curăță și suprafețele ocluzale și cele greu accesibile, care devin facile perierii datorită Philips Sonicare.

Pot folosi periuța Philips Sonicare chiar dacă dispun de anumite tipuri de lucrări dentare?

Iată de ce nu trebuie să îți faci griji:

 • implanturile sau bonturile protetice nu vor avea suprafața vizibilă modificată în urma utilizării periuței electrice Sonicare.
 • retenția lucrărilor dentare cimentate sau înșurubate nu este afectată de un program de periaj cu periuța de dinți Philips.
 • chiar și în cazul purtării unui aparat dentar, adeziunea brackeților nu este periclitată.

Cât de simplu este de utilizat?

Periuța electrică de la Philips dispune de:

 • pornire ușoară – un program ce presupune creșterea treptată a frecvenței în primele 14 zile, pentru acomodare.
 • cronometru inteligent – care ajută la stabilirea ca reper a celor 2 minute ca timp de curățare recomandat.
 • quadpacer – un alt cronometru care împarte timpul de periere în 4 sesiuni egale, pentru ca fiecare poțiune a danturii să fie curățată în mod uniform.
 • capete de periaj potrivite oricărui tip de problemă – pentru curățare zilnică și îndepărtarea plăcii bacteriene, pentru sângerări gingivale, pentru dantură pătată, pentru dinți sensibili și pentru copii.
 • programe de periaj cu durată diferită în funcție de necesități

Care sunt capetele de periaj disponibile?

Noua gamă de capete Philips Sonicare cuprinde opțiuni pentru a satisface nevoile oricărui pacient, acestea fiind compatibile cu orice model de periuță. Schimbarea lor se realizează la o perioada de 3 luni de zile, rapid, cu un simplu click.

 • Îndepărtează placa bacteriană cu ajutorul capătului de periaj Premium Plaque Control
 • Poți reduce indicele de sângerare gingivală cu capetele Premium Gum Care și Intercare mini
 • Îndepărtează petele și colorațiile extrinseci cu ajutorul capetelor de periaj Premium White și Optimal White
 • Bucură-te de o acțiune blândă cu capătul Sensitive
 • Curăță suprafața limbii cu ajutorul capătului de periaj Tongue Care +
 • Protejează dinții aflați în creștere cu capătul de periaj pentru copii For Kids

Ai nevoie de o alternativă la ața dentară?

Philips Sonicare Airfloss Ultra ar putea deveni noul tău prieten, care te ajută să cureți cu precizie și spațiul interdentar. Acesta acționează prin direcționarea unui jet de bule de aer și micro-picături de apă în straturile adânci ale plăcii bacteriene, care adesea sunt colonizate cu bacterii anaerobe.

Airfloss Ultra poate fi utilizat atât cu apă de gură cât și cu apă normală, fiind la fel de eficient pentru gingii și dinți ca ața dentară.

Zonele greu accesibile de sub punțile dentare sau din jurul aparatelor ortodontice pot fi de acum ușor de curățat cu ajutorul Airfloss Ultra, care înlocuiește metodele convenționale precum ața dentară sau periuța interdentară. Acestea din urmă sunt adesea dificil de utilizat, pot provoca traumatisme, disconfort și necesită mai mult timp.

De ce să alegi Airfloss Ultra?

 • Duza cu cauciuc circular se asigură că aerul și micro-picăturile de apă lovesc și îndepărtează placa bacteriană de-a lungul gingiei și în spațiul interdentar.
 • Poți selecta modul de utilizare, manual sau automat, în funcție de preferințe.
 • Umplerea dispozitivului cu apă este mai ușoară datorită unei deschideri mari.
 • Dispune de o autonomie de până la 2 săptămâni datorită bateriei Litiu-Ion
 • Poți alege între una, două sau trei pulverizări pe jet.
 • Duza se înlocuiește o dată la șase luni.

Cu Airfloss Ultra pacienții pot completa igiena orală în trei pași simpli:

 • Umple dispozitivul cu apă sau un amestec de apă curentă și apă de gură.
 • Îndreaptă capătul activ al Airfloss Ultra către zona ce urmează a fi curățată.
 • Pornește dispozitivul și lasă-l să acționeze.

Indiferent dacă vrei o periuță de dinți care să se axeze pe sănătatea gingiilor, albirea dinților sau îndepărtarea plăcii bacteriene sau una care face totul, ori te-ai săturat de mijloacele conveționale precum ața dentară, Philips Sonicare și Airfloss Ultra au soluția pentru cel mai frumos zâmbet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top