Rezecția apicală

E doar o carie! Se rezolvă rapid. Daca ati sti cate se ascund in spatele unei carii….:((

Azi, despre cea mai surprinzatoare afectiune stomatologica – eterna carie neglijata si singurul lucru pe care trebuie neaparat sa il faceti.

E doar o carie! Se rezolvă rapid.

Ați spus vreodată așa ceva? Doar pentru că e doar o carie, ce pare lipsită de importanță, o lăsați pe ultimul loc, o tot amânați, acordând prioritate altor treburi. În tot acest timp, caria evoluează în tăcere și în adâncime, până când vă treziți deranjat de dureri acute, plus alte simptome.

Ce ați făcut?

Tocmai ați lăsat ca bacteriile să pătrundă până în vârful rădăcinii, care, o dată infectată, face un granulom dentar sau, cu alte cuvinte, un chist apical care e localizat in os (in baza radacinii).

Ce e de făcut?

Este necesar să mergeți cât mai rapid la medicul dentist, care vă spune că este necesar să faceți o intervenție chirurgicală, numită rezecție apicală, pentru a îndepărta chistul format.

Ce presupune această procedură?

În primul rând, această poate fi efectuată la toți dinții dar se va ține cont de fiecare caz în parte. Desigur, intervenția se realizează cu anestezie. Apoi se desprinde un fragment din gingie, pentru a descoperi osul.

Odată identificat, țesutul inflamat este îndepărtat. Uneori este necesară biopsia pentru a stabili cu precizie natură țesutului extirpat. Această procedură presupune și înlăturarea apexului radicular (porțiunea de la extremitatea rădăcinii), urmând că bontul rezultat să fie obturat.

Gingia este apoi repoziționată și suturată (cusută). Medicul vă va prescrie un tratament de urmat acasă, iar după o săptămână se pot scoate firele.


Cu drag, scurt și la obiect ca în mood de vară,

Cristina Munteanu,

#doctorEmpatie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top