🎉 Programează-te! 20% reducere estivală.

Zâmbetul tău are o super şansă să arate diferit! Tratamente de top, la prețuri speciale

Spune adio pomeților lăsați și asimetriilor feței! Intinerește cu câțiva ani buni cu ajutorul specialistului în estetică facială

Dragii mei,

Se spune că trebuie să avem grijă de frumusețea interioară pentru a o putea regăsi reflectată și la exterior, pe chip. Trecerea timpului sau poate natura nu ne permit însă să ne bucurăm de acel standard de frumusețe pe care îl considerăm potrivit pentru noi.

Poate că vă confruntați cu riduri de expresie, ori ați avut dintotdeauna pomeții lăsați sau o parte din chip diferită de cealaltă sau poate pur și simplu nu mai sunteți mulțumiți de tonusul pielii, care este pe alocuri lăsată, iar toate acestea v-au făcut să vă pierdeți încrederea, să suferiți de un complex. Cum clepsidra timpului nu poate fi oprită, iar în fața naturii suntem neputincioși, medicina este cea care a reușit să găsească soluții inedite pentru rezolvarea problemelor de ordin estetic ale chipului.

Astăzi puteți apela la un truc rapid, denumit chiar lifting facial de weekend, care nu necesită decât curaj din partea voastră și pricepere din partea specialistului în estetică facială. Dar hai să vorbim mai multe despre aceasta procedură – liftingul facial cu fire de suspensie pentru a vă putea face o idee.

Ce înseamnă lifting cu fire PDO de suspensie?

Aceasta este o nouă procedură de remodelare facială și corectare a ptozei țesuturilor moi, cu ajutorul firelor biodegradabile, resorbabile, din PDO. Practic, vorbim despre o procedură de lifting nechirurgicală, minim invazivă, cu un timp de recuperare rapid și rezultate uimitoare.

Cui se recomandă liftingul facial cu fire de suspensie?

Această procedură estetică este indicată după vârsta de 30 de ani, însă poate fi realizată și mai devreme, în cazuri excepționale, când pacientul prezintă genetic o față căzută și își dorește revitalizarea facială.

În general, pacienții care apelează la această tehnică prezintă:

 • sprâncene coborâte în mod inestetic deasupra ochilor
 • cearcăne proeminente
 • pliuri la nivelul gâtului, cu zonă maxilară îmbătrânită
 • obraji lăsați și lipsiți de fermitate
 • santuri nazogeniene pronuntate(ridurile de langa nas)
 • colturile gurii lasate, cu aspect de figura trista

Liftingul cu fire de suspensie poate fi combinat pentru un rezultat superior cu volumizarea zonelor care și-au pierdut din volum cu acid hialuronic (zona cearcănelor, pomeților, ridurilor nazogeniene) și cu toxulină botulinică pentru ștergerea ridurilor de la nivelul etajului superior al feței (zona frunții, zona dintre sprâncene sau cele de la coada ochilui).

Care sunt avantajele utilizării liftingului de weekend?

Tehnica reprezintă soluția ideală pentru persoanele care își doresc un aspect mai tânăr al chipului, fără a se supune chinurilor intervențiilor estetice clasice:

Avantajele liftingului cu fire PDO de suspensie sunt:

 • efectele sunt rapide și cumulative
 • biocompatibilitatea tisulară este de 100% (la 180-240 de zile după procedură, firele se biodegradează complet, descompunându-se în apă și bioxid de carbon
 • compatibilitate cu alte proceduri
 • rezultatul poate persista între 1.5 și 2 ani
 • pacientul poate repeta procedura
 • lipsa riscului de infiltrație sau reacție alergică
 • firele nu provoacă disconfort, nu se observă la suprafața pielii, iar pentru cazurile cu piele subțire se poate face procedura in doi timpi (in prima sedinta lucrandu-se la imbunatatirea calitatii pielii iar in cea de a doua efectuandu-se lifting-ul)
 • nu necesită internare
 • nu se fac incizii sau excizii de piele, deci nu rămân cicatrici

Există contraindicații?

Liftingul cu fire nu este indicat la pacientii care au o ptoza acentuata a tesuturilor moi si un exces foarte mare de piele la nivelul gatului sau al fetei. Acesti pacienti au indicatie de lifting chirurgical, fiind singura interventie capabila sa ridice corespunzator tesuturile si sa inlature excesul de piele. Efectuand lifting cu fire la acesti pacienti nu vom realiza altceva decat sa mutam excesul de piele dintr-o zona in alta, gradul de insatisfactie postprocedura fiind foarte ridicat.

Liftingul cu fire de suspensie nu poate fi realizat dacă pacientul are boli neoplazice, coagulopatii (tulburări de coagulare a sângelui) și/sau procese inflamatorii active sau cronice cunoscute.

Ce tip de fire de suspensie sunt utilizate?

Există o gamă largă de ace și fire de diferite diametre și dimensiuni, care oferă medicului posibilitatea de a alege în mod corect materialele pentru efectuarea procedurii în funcție de țesutul pacientului.

Astfel, există fire simple (numite și mono), cu dințișori (sau micro-incizii), fire cu conuri, fire răsucite, cu aur și varianta de fire multi(20 micro-fire răsucite în mănunchi). Mai exista si fire dedicate special unei anumite zone, cum sunt cele tip andrea(cu ace la ambele capete) pentru suspensia sprancenelor. Firele se aleg în funcție de zona tratată, vârsta, gradul de ptoză al țesuturilor.

Trebuie stiut ca firele simple (mono) nu produc lifting, sau cel putin nu intr-un mod real vizibil. Acestea se pun sub piele sub forma unei retele, ele avand rolul de a regenera pielea din profunzime, prin stimularea secreției de colagen și elastină de catre fibroblaste(celule implicate in regenerare si cicatrizare). In felul acesta pielea se retracta usor, devine mai ferma, se ingroasa (nu se mai vad vasele de sange sub ea), se sterg ridurile fine.

Firele care produc liftingul imediat din momentul inserarii lor sub piele sunt cele care au dintisori sau conuri sau cele de tip andrea, care au capacitatea de a suspenda tesuturile in pozitia dorita.

Trebuie stiut ca desi in general se aplica in aceeasi sedinta atat firele Mono pentru regenerarea pielii cat si cele speciale care produc lifting instant, exista posibilitatea ca la anumite persoane care au pielea foarte subtire, sa fie nevoie de 2 sedinte. Prima in care vom pune o retea de fire Mono pentru a ingrosa pielea si pentru a o pregati pentru firele de suspensie. Si o a doua sedinta la cateva luni departare de prima in care vom pune firele speciale de lifting.

Ce trebuie să aveți în vedere înainte de procedură?

 • fața să fie bine spălată și dezinfectată
 • evitarea consumului de alcool și cafea înainte cu 6-12 ore de procedură
 • evitarea administrării de anticoagulante sau antiinflamatorii nesteroidiene cu 7 zile înainte de procedură(Ketonal, Ibuprofen, Nurofen…)

Care sunt pașii unei proceduri de lifting cu fire de suspensie?

Procedura are la bază un mecanism simplu: medicul introduce un fir subțire care va crea un efect imediat de lifting și de susținere a pielii. În timp firele se vor resorbi dar chiar si in momentul in care vor disparea complet, fibroza creata pe traiectul lor vor mentine o parte din efectul de lifting.

Iată pașii la care să te aștepți dacă decizi să apelezi la un astfel de lifting:

 • Zona este inițial dezinfectată și se va administra un anestezic local.
 • Firele de suspensie sunt introduse sub piele cu un instrument special, sub formă de ac sau canula fina, prin incizii foarte mici, care nu lasa cicatrici.
 • Firele vor traversa țesuturile faciale până la nivelul inferior al feței, după care va urma ancorarea lor în vederea ridicării țesuturilor moi si a pielii. Firele strânse duc la ridicarea pielii și a țesuturilor de sub piele, creând astfel efectul de lifting al feței.
 • In functie de tipul de fir ales, acestea, ori se autoancoreaza in tesuturile prin care trec ori sunt ancorate manual la țesuturile fibroase ferme ale scalpului sau în spatele urechii pentru a oferi rezultate sigure de lungă durată.

In cazul firelor mono – acestea sunt introduse in general perpendicular unele pe celelalte in planul subdermic(al doilea strat al pielii) sub forma de retea.

Cât durează procedura de lifting cu fire PDO?

O procedură facială completă poate dura până la o oră, iar pentru o zonă specifică, durata poate să fie de aproximativ 20 de minute.

Ce este necesar să faceți după procedura de lifting cu fire de suspensie?

Imediat după procedură medicul vă va recomanda:

 • tratamentul durerii, la nevoie (durerile postinterventie sunt minime)
 • evitarea traumatismelor locale la nivelul feței
 • evitarea masajului feței 3-4 săptămâni
 • evitarea expunerii la razele solare sau ultraviolete 10-14 zile
 • aplicarea de comprese reci la nivelul fetei

Imediat după ieșirea din cabinet este posibil sa experimentați unele umflături ușoare, vânătăi și roșeață care vor dispărea în următoarele zile.

Când puteți observa primele rezultate după intervenție?

In cazul firelor cu dintisori sau conuri sau a celor dedicate special pentru liftingul unei anumite zone, rezultatele se vad instant. In cazul firelor mono veți începe să observați o diferență la nivel facial, o întinerire și un tonus recăpătat al pielii la două-trei săptămâni de la procedura.

Recuperarea după această procedură este dificilă?

În mod normal, pacientul poate reveni la activitățile zilnice imediat după procedură sau în maximum 2 zile, în funcție de caz. Micile vanatai dispar in maxim 1-2 săptămâni.

Cât costă un lifting facial cu fire PDO de suspensie?

Prețul unei astfel de intervenții diferă în funcție de numărul firelor utilizate, dar și de tipul lor și presupune:

 • consultația pre-tratament și analiza facială
 • firele de suspensie
 • anestezia
 • procedura în sine
 • consultația post-tratament

Având la dispoziție o echipă de specialiști în estetică facială, clinici dotate cu aparatură modernă și empatie pentru pacient, vă puteți alege cu încredere locul următoarei ședințe de îmbunătățire a aspectului pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top