Cum știi că medicul tău dentist este un profesionist?

#MediculLunii – Dr. Claudia Catană – specializare Protetică și Estetică Dentară

Înainte de orice, dentistul mă poate ajuta să scap de teama de stomatolog? Este interesat de istoricul meu medical? Respectă normele de igienă? Are acces la tehnologia modernă și la tehnicile noi? Îmi poate recomanda un consult pentru depistarea cancerului oral? Deține un portofoliu de cazuri rezolvate?

Dragii mei,

Profesionalismul este principala calitate cu care vă întâmpinăm în clinicile Cris Smile Studio, căci ne dorim ca zâmbetul vostru să fie unul sănătos și încrezător. De aceea, echipa de medici ce vă așteaptă la cabinet este pregătită să facă față provocărilor, având la îndemână #empatia, #profesionalismul și #tehnologia modernă de partea sa.

Si pentru că vrem să ne credeți pe cuvânt, luna aceasta vă facem cunoștință cu unul dintre profesioniștii noștri, care face diferența, Dr. Claudia Catană, medic specialist în Protetică și Estetică Dentară.

Înainte de orice, dentistul profesionist mă poate ajuta să scap de teama de stomatolog?

  • După cum știți, la Cris Smile Studio mizăm pe empatie în crearea unei relații cu pacientul, o acțiune pe care mulți o consideră dificilă sau incomodă ca venind din partea unui medic. 40 de secunde de compasiune reduc teama pacientului. Cred în puterea empatiei. Împreună, facem lumea să zâmbească – dr. Cristina Munteanu, medic stomatolog și dentistul tuturor (#doctorempatie)
  • Stomatologia e mai mult decât un cumul interesant de informații și de tratamente. E o relație personală ce se stabilește cu fiecare pacient și care e construită pe respect, încredere, curaj, răbdare, înțelegere, persistență.
  • 80% din informațiile necesare unui tratament le culegem în prima interacțiune cu pacientul. În cadrul clinicilor noastre, Dr. Claudia Catană ascultă, observă și apoi se pune în locul pacientului pentru a putea empatiza cu acesta, așa cum numai un profesionist o face.

Este interesat de istoricul meu medical?

  • Așa cum au învățat încă din facultate, medicii noștri știu că anamneza este prima etapă pe care trebuie să o parcurgă în stabilirea unui diagnostic corect, pentru ca ulterior tratamentul recomandat să fie unul util.
  • Bolile cronice, ori afecțiunile recente, împreună cu substanțele la care sunteți alergici pot înclina balanța în privința tratamentului corect și eficient.
  • Dr. Claudia Catană are grijă ca înainte oricărei intervenții să solicite o radiografie dentară panoramică recentă, pentru o privire de ansamblu atunci când lucrurile nu pot fi observate la o simplă examinare.

Ulterior, această întocmește un plan de tratament, în funcție de nevoile pacientului:

– Stabilizarea din punct de vedere parodontal: igienizarea bucală prin detartraj, periaj profesional și explicarea tehnicilor de îngrijire dentară

– Tratamentul chirurgical de extracție a dinților irecuperabili

– Tratamentul ortodontic în caz de dinți malpoziționați sau ocluzie defectuoasă

– Tratamentul protetic de înlocuire a dinților pierduți sau reconstrucție a celor cu defecte morfologice.

Respectă normele de igienă?

  • După cum discutam într-o postare anterioară, sterilizarea  reprezintă principalul pas pentru combaterea afecțiunilor dobândite în urma vizitei la stomatolog. Profesioniștii de la Cris Smile Studio respectă etapele și se asigură că procesul de sterilizare este realizat cu ajutorul aparaturii moderne pentru o mai mare eficacitate.
  • Medicii specialiști, împreună cu Dr. Claudia Catană, se asigură înainte de orice pacient că instrumentarul este sterilizat, iar mănușile cu care urmează să efectueze tratamentul sunt de unică folosință.

Are acces la tehnologia modernă și la tehnicile noi?

Ne place să vă surprindem plăcut și să vă oferim un act medical profesionist, de aceea ne bazăm pe tehnologiile și tehnicile moderne.

Fie că vorbim despre inhalosedare pentru cei mici – blândă și netoxică, această combinație acționează asupra centrilor nervoși și duce la relaxarea completă, resimțirea unei stări de euforie și la creșterea cooperării cu medicul, exact ceea ce ne ajută în cazul pacienților delicați precum copiii.

Ori de tratamentul cu Laser Epic Biolase, ce este o altă tehnologie inovativă, care urgentează vindecarea, atenuează sângerarea și diminuează durerea și anxietatea, oferind un confort. În clinicile noastre este folosit:

– În odontoterapie (tratarea cariilor)

– În albirea dentară

– În boala parodontală

– În chirurgia orală (biopsie sau eliminarea unor leziuni)

Pentru tratamentul endodontic realizat în mod profesionist, apelăm la microscop. Acesta este principala opțiune pentru că:

– Imaginea oferită de microscop este de o calitate excepțională

– Tratamentul asistat la microscop scade considerabil riscul de recidivă

– Pacientul salvează timp și bani

– Pacientul are parte de un tratament minim invaziv

– Lucrul la microscop este until în numeroase afecțiuni

În cadrul tratamentelor și intervențiilor realizate de Dr. Claudia Catană, laserul, microscopul și procedura inhalosedării sunt estențiale pentru un act medical profesionist.

Îmi poate asigura un consult pentru depistarea cancerului oral?

Deși este o boală de care oricine se teme, mulți medici aleg să ignore pașii care ar putea depista la timp apariția unui cancer oral. Dr. Claudia Catană are grijă ca la fiecare consult sau o dată la șase luni să examineze cu atenție cavitatea bucală, în căutarea leziunilor sau a petelor albe sau roșii de pe țesuturile moi.

Deține un portofoliu de cazuri rezolvate? 

Este o mândrie pentru noi să împărtășim rezultatele minunate ale Dr. Claudia Catană, un medic profesionist, care a reușit să schimbe prin munca sa destinul unor oameni. Pacienții care au ajuns pe scaunul acesteia au experimentat ce înseamnă o intervenție reușită în cabinetul stomatologic.

Pentru a vă convinge vă prezentăm câteva cazuri rezolvate cu ajutorul empatiei, profesionalismului și tehnologiei moderne din cadrul clinicilor noastre Cris Smile Studio:

Cazul 1 – Dr. Claudia Catană: – Pacientă cu probleme parodontale, pentru care s-au realizat chiuretaje în câmp închis, pentru a stopa evoluția așa zisei parodontoze. S-au solidarizat dinții frontali, atât din considerente estetice, cât și parodontale.

Cazul 2 – Dr. Claudia Catană: – Incrustațiile sunt plombe realizate în laborator, din materiale precum ceramica sau compozitul, având o adaptare mult mai bună decât plombele obișnuite și totodată, nu își schimbă culoarea în timp, nu se îngălbenesc, cum se întamplă cu plombele clasice.

Cazul 3 – Dr. Claudia Catană: – Pacienta a dorit îmbunătățirea aspectului danturii, de aceea s-au acoperit toți dinții cu coroane integral ceramice, cu care am reușit să oferim un aspect cât mai natural.

Cazul 4 – Dr. Claudia Catană: – Pacientul s-a prezentat la clinică, nemulțumit de culoarea dinților și cu plombă de la nivelul incisivului lateral pierdută. S-a realizat igienizarea profesională, albire dentară și s-a aplicat o obturație fizinomică la nivelul incisivului lateral, cu caracter provizoriu, deoarece dintele va primi o coroană în scurt timp.

Cazul 5 – Dr. Claudia Catană: – În cazul de față, este vorba de o punte de zirconiu placată cu ceramică, care a redat atât funcționalitatea, cât și estetica în zona respectivă.

Cazul 6 – Dr. Claudia Catană: – Pacientul s-a prezentat la clinică cu lucrarea metalo-ceramică descimentată și având fracturată fațeta ceramică, după cum se poate observa în prima imagine. S-a realizat o lucrare provizorie în cabinet, pe care pacientul să o foloseasca până este gata lucrarea finală în laborator, iar rezultatul final arată așa.O punte de zirconiu placată cu ceramică, care redă perfect estetica din zona frontală.

Cazul 7 – Dr. Claudia Catană: – Pacientul din imagine a suferit un traumatism. S-a realizat tratamentul endodontic, s-a refăcut morfologia dintelui cu un pivot și s-a acoperit dintele cu o coroană provizorie, care se va schimba o dată ce pacientul va ajunge la vârsta majoră.


Cazul 8 – Dr. Claudia Catană: În cazul de mai sus se pot observa obturații de colet, realizate sub anestezie, din cauza sensibilității zonei, și refacerea esteticii dintelui.

Cazul 9 – Dr. Claudia Catană: Pacientul s-a prezentat nemulțumit de aspectul lucrării metalo-ceramice de la nivelul 11 si 21. S-a realizat îndepărtarea lucrării, s-au șlefuit incisivii laterali și s-au realizat patru coroane individuale integral ceramice.

Cazul 10 – Dr. Claudia Catană: Pacienta s-a prezentat la clinică, nemulțumită de aspectul incisivului central. Prin transparența obturației se putea observa pivotul, acesta oferind un aspect gri dintelui. Pentru a rezolva situația, dintele s-a acoperit cu o coroană integral ceramică Emax. Acesta este rezultatul, iar pacienta este foarte mulțumită!

Cazul 11 – Dr. Claudia Catană: Pentru acest caz a fost necesară colaborarea mai multor specialități – dr. Anca Gheorghe a realizat alinierea dinților și crearea spațiului necesar inserării unui implant dentar, manopera efectuată de dr. Ioana Teoteoi. Ulterior, eu am realizat coroana pe implant dentar și aplicarea unei fațete pe incisivul lateral din partea stânga , care avea o dimensiune mult redusă. Acesta este rezultatul final!

Cazul 12 – Dr. Claudia Catană: Uneori, micile fracturi produse la nivelul dinților frontali se pot reface ușor prin obturații fizionomice din compozit.

Cazul 13 – Dr. Claudia Catană: În cazul acestui pacient, s-a realizat o lucrare provizorie, realizată în laborator prin tehnica CAD CAM , pentru înălțarea ocluziei. Tratamentul se temporizează câteva luni, ulterior realizându-se lucrările finale.

Profesionalismul, empatia și tehnica modernă ne caracterizează, asigurând pacienților noștri o experiență eficientă și sigură pe scaunul medicului stomatolog.

Nu mai amânați să aveți un zâmbet sănătos și frumos! Cabinet stomatologic din sectorul 5, situat pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, sc. B, parter, ap. 59, este aici să vă ofere cele mai bune servicii dentare. Indiferent dacă locuiți în Bragadiru, Magurele, Jilava, zona Confort Urban Residence, Dream Residence, Ideal Residence, Calea Rahovei, Sebastian sau Petre Ispirescu, 13 Septembrie, acest cabinet este aproape de dvs. Nu ezitați să ne contactați pentru a programa o consultație și să aveți zâmbetul dorit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top