Tomografia computerizată – ce este și de ce este vitală în realizarea unui implant dentar

Dragii mei,

Imi doresc să puteti zâmbi fără inhibiții și pentru asta e nevoie de încredere în sine. Evoluția tratamentelor din sfera dentară ne asigură că orice poate fi realizat, chiar și trecerea de la lipsa unui dinte la un zâmbet complet. Pentru asta, dragii mei, este nevoie ca medicul dentist să dețină toate datele pacientului, istoricul său medical și mai cu seamă, atunci când vorbim despre implantul dentar, să aibă o imagine precisă asupra cavității bucale.

Nu vă îngrijorați! Este necesară doar o investigație imagistică non-invazivă și nedureroasă, cu raze X, dar care este indispensabilă pentru diagnosticarea și stabilirea planului de tratament în cazul unui implant dentar – tomografia computerizată.

Față de radiografia convențională, tomografia poate oferi detalii mult mai precise, de calitate și în detaliu asupra cavității bucale. Înainte de procedura implantului, această investigație oferă medicului informații despre dimensiunea osului în care urmează să se realizeze intervenția, date cu privire la starea țesuturilor moi, raporturile anatomice ale principalilor nervi, stabilirea axului de inserție a implanturilor dentare, necesitatea adiției osoase și a ridicării membranei sinusale.

Stiu! Pare complicat, dar credeți-mă, este un prim pas indispensabil pentru zâmbetul dumneavoastră! Astfel medicul poate evalua riscurile implantului dentar, precum și complicațiile care pot apărea și poate depista tumorile sau infecțiile de la nivelul cavității bucale. Mai mult, programe specifice atașate Computerului Tomograf îi permit medicului să plaseze virtual implanturile înainte de operație. În acest fel se elimină o mare parte din erorile de poziționare ce ar putea apărea în timpul intervenției.

Procedura de scanare este una ce nu necesită pregătire, vi se v-a solicita doar eliminarea elementelor metalice de pe corp inainte de tomografie si durează între 20 și 40 de secunde. Dacă vă temeți de gradul de radiații la care vă expuneți, puteți răsufla ușurați – doza emisă este cu mult mai mică decât cea a unui tomograf clasic.

După operația de implantare, când greul deja a trecut, este nevoie de o monitorizare a evoluției și integrării implantului dentar în osul alveolar și deci va fi necesar să repetați tomografia computerizată dentară, unde deja vă veți putea prezenta cu noul zâmbet.

Nu mai amânați să aveți un zâmbet sănătos și frumos! Cabinetul stomatologic din sectorul 5, situat pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, sc. B, parter, ap. 59, este aici să vă ofere cele mai bune servicii dentare. Indiferent dacă locuiți în Bragadiru, Magurele, Jilava, zona Confort Urban Residence, Dream Residence, Ideal Residence, Calea Rahovei, Sebastian sau Petre Ispirescu, 13 Septembrie, acest cabinet este aproape de dvs. Nu ezitați să ne contactați pentru a programa o consultație și să aveți zâmbetul dorit!

Cu drag,

Cristina Munteanu, doctor empatie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top